Home Greek News ΤΙ ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ -ΩΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ- Η ΑΓΚΥΡΑ

ΤΙ ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ -ΩΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ- Η ΑΓΚΥΡΑ

by _
0 comment 115 views

 


ΤΙ ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ -ΩΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ- Η ΑΓΚΥΡΑ

“Καζάν – καζάν” και “γαλάζια… παρτίδα”
-Ούτε λίγο ούτε πολύ καθιστά επίσημο έγγραφό της τις διεκδικήσεις της “Γαλάζιας πατρίδας” του Ταγίπ Ερντογάν.

-Εγείρει αξιώσεις στις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα δυτικά, όχι μόνον του Καστελόριζου, αλλά και δυτικά της Ρόδου (28ος μεσημβρινός, νότια της Ρόδου). Ουσιαστικά, δηλαδή, επί της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, για την οποία ζητάει να τεθεί υπό διαπραγμάτευση το καθεστώς της υφαλοκρηπίδας.

-Έχει απαιτήσεις μέχρι και τον 32ο μεσημβρινό, ο οποίος αγγίζει τη δυτική Κύπρο. Και σε αυτή την περιοχή βρίσκονται ορισμένα “οικόπεδα”, όπου ερευνάται η ύπαρξη φυσικού αερίου. Σε αυτά, μάλιστα, μπαινοέβγαιναν τα τουρκικά ερευνητικά και πλωτά γεωτρύπανα.

-Έχοντας εισβάλλει ως κουρσάρος στην θαλάσσια περιοχή, η Άγκυρα απαιτεί δική της τη ζώνη, από τη Ρόδο (περιλαμβάνεται η μισή Ρόδος, το Καστελόριζο, οι νησίδες Ρω και Στρογγύλη) έως τη δυτική πλευρά της Κύπρου, με την κάθετη προέκτασή της στον χάρτη προς τις θαλάσσιες περιοχές της Αιγύπτου.

-Επιχειρώντας να ελαχιστοποιήσει την επήρεια που έχουν τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, η Άγκυρα άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην οριοθέτηση με κύριο συμβαλλόμενο τη Λιβύη. Με την ευκαιρία, είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η σημερινή της ΝΔ, προχώρησαν το “σχέδιο Κοτζιά” για σταδιακό κλείσιμο των κόλπων σε όλη την Ελλάδα. Κάτι που θα αύξανε την επήρεια και πρακτικά την ελληνική θαλάσσια επικράτεια.

Μέχρι και στην Γαύδο, όπως είναι γνωστό, ήγειρε η Άγκυρα αξιώσεις (!).
ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ/ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ !!

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr