Home Greek News Έκλεισε το μοναστήρι γιατί η ηγουμένη…ερωτεύτηκε. Η ιστορία που έχει σκανδαλίσει την Τοσκάνη

Έκλεισε το μοναστήρι γιατί η ηγουμένη…ερωτεύτηκε. Η ιστορία που έχει σκανδαλίσει την Τοσκάνη

by _
0 comment 151 views

Έκλεισε το μοναστήρι γιατί η ηγουμένη ερωτεύτηκε. Το μοναστήρι της Τοσκάνης – Η ιστορία που έχει σκανδαλίσει την Τοσκάνη


Καλόγρια ερωτεύτηκε και… άφησε το μοναστήρι της Τοσκάνης κλειστό.

Μοναστήρι του 17ου αιώνα στην Τοσκάνη της Ιταλίας αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του για πάντα διότι μία από τις εναπομείνασες τέσσερις μοναχές ερωτεύτηκε έναν ντόπιο άνδρα.

Μετά από πολυετή εγκατάλειψη το μοναστήρι των Καπουτσίνων Πατέρων στο Σανσεπόλερο άνοιξε το 2015 και λειτουργούσε από τέσσερις μοναχές του τάγματος των Βενεδικτίνων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. Ωστόσο, η ηγουμένη Μαρία Τερέζα απαλλάχθηκε των καθηκόντων της διότι ερωτεύτηκε ντόπιο, γράφει η ιταλική La Repubblcica. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η ηγουμένη είναι ένας άνθρωπος «όλο ενέργεια και πάντα χαμογελαστή». Ανάμεσα στα καθήκοντά της ήταν η φροντίδα και ξενάγηση των τουριστών, αλλά και η επίβλεψη εκδηλώσεων όπως γάμοι, βαπτίσεις και τις θείες λειτουργίες. Τώρα που ηγουμένη ερωτεύτηκε το μοναστήρι δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλείσει διότι οι άλλες τρεις μοναχές δεν ήταν σε θέση να εκτελέσουν τα καθήκοντα της Μαρίας Τερέζας. Η μία εκ των τριών είναι 80 ετών.

Η αδερφή Μαρία δήλωσε στην La Repubblica: «Είναι πολύ στεναχωρημένοι, όπως κι εγώ». Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε πως το τέλος της εποχής της στο μοναστήρι δεν σχετίζεται με το υποτιθέμενο ειδύλλιο. Όπως είπε: «Ήθελαν να πουν αυτή την ιστορία, ας τους αφήσουμε να το κάνουν. Αλλά η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται». Ο επίσκοπος του Αρέτσο, Ρικάρντο Φοντάνα, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Υπήρξε μία παρέμβαση της Αγίας Έδρας και όλα τελείωσαν εκεί».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr