Home Greek News Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Έντονη διαμαρτυρία και στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης (video)

Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Έντονη διαμαρτυρία και στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης (video)

by _
0 comment 144 views

Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Έντονη διαμαρτυρία και στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης (video)


Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού και την προώθηση αυτών στην ενδοχώρα.

Λίγες μέρες νωρίτερα, εξεγέρθηκαν οι πολίτες του νησιού της Σάμου, δηλώνοντας πως δεν αποδέχονται τη δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και περισσότερους ανθρώπους-πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, με απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του, το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο, στήριξε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των νησιών, με τις οποίες απορρίπτεται η πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών μεγάλων δομών κράτησης μεταναστών, δυναμικότητας 5000+ ατόμων, στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο.

Με τις αποφάσεις τους, τα δημοτικά συμβούλια ζητούν επίσης την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, τη στελέχωση με προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Αντιδράσεις και στην Σπάρτη

Θύελλα αντιδράσεων και από τους πολίτες του Δ.Σπάρτης κατά το δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27.11.2019.

Πλήθος πολιτών που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον χώρο, διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον Δήμαρχο αλλά και προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εγκατάσταση των 233 προσφύγων-μεταναστών στο ξενοδοχείο Sparta Inn.

Με δυνατή φωνή διατράνωσαν την αντίδρασή τους σε αυτή την δεδομένη κατάσταση και μάλιστα ζήτησαν να παραιτηθεί σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε στη Σάμο.


Πηγή: flynews.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr