Home Greek News Νέος ισχυρός σεισμός στην Αλβανία

Νέος ισχυρός σεισμός στην Αλβανία

by _
0 comment 113 views

Νέος ισχυρός σεισμός στην Αλβανία

Newsroom

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Αλβανίατην ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν από την ισχυρή δόνηση της Τρίτης. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 25 χλμ. βορειοδυτικά του Δυρραχίου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 2 χλμ.

albaniaseismos copy

Στους 40 οι νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ

Οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια των κτισμάτων, που κατέρρευσαν στην Αλβανία, σβήνουν με το πέρασμα των ωρών καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν νεκρούς. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 40 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά από 3 έως 15 ετώνΠαράλληλα, οι τραυματίες από τη δόνηση των 6,4 Ρίχτερ ανέρχονται σε 900, ορισμένοι εκ των οποίων νοηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως έξι σοροί ανασύρθηκαν από την περιοχή Θουμάνι, ενώ ακόμη δύο εντοπίστηκαν στο Δυρράχιο.

Η έρευνα στο Θουμάνι έχει ολοκληρωθεί, όπως γνωστοποίησαν οι τοπικές Αρχές, καθώς δεν υπάρχουν άλλα ονόματα στην λίστα των αγνοουμένων. Ακατάπαυστα συνεχίζονται, όμως, οι προσπάθειες στο Δυρράχιο.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε τρία σημεία, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 15 άνθρωποι. Πέντε εγκλωβισμένοι ανήκουν μόνο σε μια οικογένεια, που μετρά ακόμα τρεις νεκρούς που αποσύρθηκαν από τα ίδια συντρίμμια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, σε νέα έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης, μίλησε ξανά για την ανάγκη συμπαράστασης με όλα τα μέσα στους σεισμοπαθείς. Ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση προς την Αλβανία από όλο τον κόσμο και επισήμανε την ανάγκη συντονισμού, σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτής της βοήθειας

Για το μέγεθος των καταστροφών από τον σεισμό ο κ. Ράμα τόνισε ότι είναι χιλιάδες οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και ζήτησε την συμβολή ντόπιων και ξένων χορηγών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο ανοικοδόμησης ξεπερνά κάθε δυνατότητα του αλβανικού κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/198849/neos-isxyros-seismos-stin-alvania

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr