Home Greek News Μ.Τσαβούσογλου: «Η συμφωνία με την Λιβύη προστατεύει τα δικαιώματά μας – Στο μέλλον θα υπογράψουμε & με την Ελλάδα»!

Μ.Τσαβούσογλου: «Η συμφωνία με την Λιβύη προστατεύει τα δικαιώματά μας – Στο μέλλον θα υπογράψουμε & με την Ελλάδα»!

by _
0 comment 116 views

Μ.Τσαβούσογλου: «Η συμφωνία με την Λιβύη προστατεύει τα δικαιώματά μας – Στο μέλλον θα υπογράψουμε & με την Ελλάδα»!


Με πολύ θράσος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην παράνομη εκ των πραγμάτων συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης στην οποία επιχειρούν να ορίσουν ΑΟΖ χωρίς να υπολογίζουν την Κρήτη.

Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα έχει στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της Άγκυρας βάσει του διεθνούς δικαίου, υποστήριξε μια ημέρα μετά την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία δεν μπόρεσε να καταλήξει σε τέτοιες συμφωνίες με μερικές άλλες χώρες, αλλά μπορεί να το πράξει στο μέλλον!

Εννοούσε δηλαδή ότι θα μπορέσει κάποια στιγμή στο μέλλον να υπογραφεί μια συμφωνία και με την Ελλάδα αλλά όπως βολεύει την Άγκυρα.

 Το Reuters πάντως αναφέρθηκε στην συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μπορεί να περιπλέξει τις διενέξεις για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν πριν από δύο εβδομάδες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας επειδή παραβιάζει την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου πραγματοποιώντας γεωτρήσεις στα ανοικτά των κυπριακών ακτών.

Εδώ όμως η Τουρκία ετοιμάζεται να «εξαφανίσει» την Κρήτη και χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από απλέ κυρώσεις-χάδια.

Που το πάει η Άγκυρα; Στο να εμποδίσει τις Exxon Mobil και Total να προχωρήσουν σε έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια και δυτικά της Κρήτης όπου δεν υπήρχε  πρόβλημα συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία.

Η Άγκυρα δεν θέλει με τίποτα η Ελλάδα να βρει από το πουθενά μεγάλους οικονομικούς πόρους που θα την «σηκώσουν» από τα «Τάρταρα» στα οποία έχει πέσει από την δεκαετία της συντριβής, την δεκαετία των Μνημονίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/825200_mtsavoysogloy-i-symfonia-me-tin-livyi-prostateyei-ta-dikaiomata-mas

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr