Home Greek News Μητσοτάκης: Αυτός που δίνει δώρα στους ΛΑΘΡΟ έδινε δωράκια & στον…ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ μέσω SIEMENS!

Μητσοτάκης: Αυτός που δίνει δώρα στους ΛΑΘΡΟ έδινε δωράκια & στον…ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ μέσω SIEMENS!

by _
0 comment 295 views

Μητσοτάκης: Αυτός που δίνει δώρα στους ΛΑΘΡΟ έδινε δωράκια και στον…ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ μέσω SIEMENS!!!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο άνθρωπος των Εβραίων με τα δώρα της…SIEMENS!!!


 Ο λόγος για το οποίο μοιράζει δωράκια σε όλους τους…ΛΑΘΡΟ ο Κούλης είναι επειδή έχει μάθει να συνηθίζει αυτό το πράγμα…Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ…


Εμπλοκή Κυρ. Μητσοτάκη στο σκάνδαλο SIEMENS

05/06/2008, 19:00

Τεράστια ερωτηματικά για τις σχέσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την εταιρεία Siemens, δημιουργούνται από την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. συναλλάχθηκε με τη γερμανική εταιρεία, από την οποία προμηθεύτηκε συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα κ.ά.) κατά την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2007 και αποπλήρωσε το χρέος του μόλις την περασμένη Δευτέρα 2 Ιουνίου!

Τεράστια ερωτηματικά για τις σχέσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την εταιρεία Siemens, δημιουργούνται από την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. συναλλάχθηκε με τη γερμανική εταιρεία, από την οποία προμηθεύτηκε συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα κ.ά.) κατά την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2007 και αποπλήρωσε το χρέος του μόλις την περασμένη Δευτέρα 2 Ιουνίου! Η αντίστοιχη επιταγή, ύψους 43.000 ευρώ, του κ. Μητσοτάκη κατατέθηκε στην τράπεζα Alpha Bank μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάθεση του πρώην λογιστή της Siemens στον ανακριτή, κατά την οποία αποκαλυπτόταν η σχέση του βουλευτή με την εταιρεία. Οι προμήθειες είναι της τάξης περίπου των 120.000 ευρώ και εκδόθηκαν από την Siemens και Fujitsu Siemens, άρχισαν δε να πληρώνονται στις αρχές του 2008.

Η σύμπτωση της αποπληρωμής με την κατάθεση στις ανακριτικές αρχές είναι ένα σημείο, που εντοπίζεται από πολλές πλευρές ως τουλάχιστον περίεργο, ενώ το σημαντικότερο είναι πώς ένας πολιτικός είχε τέτοιες επαφές με τη γερμανική εταιρεία, όταν εκείνη την περίοδο (το καλοκαίρι του 2007) ήταν γνωστό ότι οι γερμανικές δικαστικές αρχές ερευνούσαν τα μαύρα ταμεία, για μίζες της Siemens προς πολιτικούς διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ερωτηματικά προκύπτουν και από την αποκάλυψη ότι στον ανακριτή κατατέθηκαν και τιμολόγια άλλων εταιρειών (ANADELTA, COMCONET LTD), που προμήθευσαν το πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και τα οποία βρέθηκαν στο λογιστήριο της Siemens.

Στον ανακριτή κατατέθηκαν επίσης και τιμολόγια της Siemens για την προμήθεια συσκευών και άλλων προϊόντων της εταιρείας, με αποδέκτη τον κ. Λεωνίδα Δραγουμάνο, στενό συνεργάτη της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

\Σε απάντηση φημών που εμπλέκουν τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη σε υπόθεση προμήθειας εξοπλισμού από την εταιρία Siemens ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Το καλοκαίρι του 2007 συμφώνησα με την εταιρία Siemens την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου του καινούργιου μου γραφείου. Αναλυτικά προμηθευτικά από την εταιρία και από συνεργάτες/ υπεργολάβους της τον ακόλουθο εξοπλισμό:

* Fujitsu Siemens Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα ηλεκτρονικά ήδη αξίας 40,248,25 Ευρώ
* Ι Δημητρακόπουλος ANADELTA (υπεργολάβος Siemens): καλωδιώσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες αξίας 16,400, 58 Ευρώ
* Comconet Ltd (υπεργολάβος Siemens) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, καλωδίωση, οργάνωση computer room και υπηρεσίες αξίας 36,628,20 ευρώ
* Siemens: Eγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου αξίας 43,850,17 ευρώ

Ζήτησα από την εταιρία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μία τέτοια αγορά, μία διευκόλυνση πληρωμής έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού. Είναι προφανές, αλλά στη παρούσα συγκυρία χρειάζεται να το επαναλάβω, ότι ΟΛΑ το τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομα μου.

Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93,277.03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός.

Θα ζητήσω αύριο συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσω όλα τα σχετικά παραστατικά. Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση.»

Παραιτήθηκε ο συνεργάτης της Ντόρας Λεωνίδας Δραγουμάνος

Τα τιμολόγια της Siemens οδήγησαν σε παραίτηση τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας ΜπακογιάννηΛεωνίδα Δραγουμάνο.

Το όνομα του κ. Δραγουμάνου εμφανίστηκε σε κάποια από τα τιμολόγια της εταιρείας και αφορούσαν σε προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ο κ. Δραγουμάνος ισχυρίστηκε ότι τα τιμολόγια δεν είχαν πληρωθεί από αμέλεια.

Το ερώτημα είναι αν ακόμα και σήμερα έχουν πληρωθεί.


https://www.protothema.gr/greece/article/9988/emplokh-kyr-mhtsotakh-sto-skandalo-siemens/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr