Home Greek News Σύροι ξυλοκοπούν Ελληνοκύπριους μαθητές – 10.000 παράτυποι μετανάστες σε 7 μήνες

Σύροι ξυλοκοπούν Ελληνοκύπριους μαθητές – 10.000 παράτυποι μετανάστες σε 7 μήνες

by _
0 comment 111 views

Σύροι ξυλοκοπούν Ελληνοκύπριους μαθητές – 10.000 παράτυποι μετανάστες σε 7 μήνες

Κλείνουν τα οδοφράγματα για άτομα από τρίτες χώρες

Του Στέλιου Ξιουρή

Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες, ερμήνευε προ ετών σε άσμα του ο μέγιστος ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, και οι στίχοι αποδεικνύονται προφητικοί.
Ακόμη και ο φιλοευρωπαϊστής Υπουργός Εσωτερικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ αγανακτισμένος αναφώνησε ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου που περιγράφει περί της εγκατάστασης προσφύγων είναι ΑΘΛΙΑ και καταστροφική για την Κύπρο. Προφανώς παραβλέπει ο ΥΠΕΣ ότι την Συνθήκη την υπογράφουν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και ως εκ τούτου φαίνεται ότι κάπου ξεχαστήκαμε ως κράτος και μαζί η ηγεσία της.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις ΕΔΩ

Οι έντονες αναφορές του κ. Πετρίδη, με βαριούς χαρακτηρισμούς για την απονιά και την ασπλαχνία που επιδεικνύει η Ε.Ε έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας έγιναν πριν από λίγο σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών που εξέταζε το μεταναστευτικό.

Εν ολίγοις ο ΥΠΕΣ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αφού πλέον η Κύπρος βρίσκεται σε δεινή θέση και σε λίγα χρόνια θα αναφωνήσουμε ΕΑΛΩ , λόγω της κατάστασης που θα παρατηρείται με τους μετανάστες.

Αξιοσημείωτη ήταν και η στάση όλων των βουλευτών που αναφέρθηκαν με ζοφερά λόγια για την κατάσταση , όπως του βουλευτή του ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ περί της ύποπτης δράσης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ( ΜΚΟ), αλλά και την παραχώρηση ασύλου σε μετανάστες από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως το Βιετνάμ…

Σοκ ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΕΛΑΜ ΛΙΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ότι σε 4 περιστατικά πους συνέβησαν σε σχολεία , Σύροι πρόσφυγες κτυπούν μαθητές με την Αστυνομία να προτρέπει να μην ανεβούν οι τόνοι, αλλά χωρίς να συλλαμβάνει τους παραπτωματίες…

Κλείνουν τα οδοφράγματα για άτομα από τρίτες χώρες

Αλλαγή του κανονισμού της πράσινης γραμμής και απαγόρευση της διέλευσης ατόμων από τρίτες χώρες, ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ο Υπουργός Εσωτερικών. Δηλαδή θα επιτρέπεται η διέλευση ευρωπαίων πολιτών, τουρκοκυπρίων και ελληνοκυπρίων.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ανέφερε ότι φέτος μέχρι τον Ιούλιο έφθασαν στην Κύπρο 10 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, ο αριθμός θα φθάσει στις 15 χιλιάδες.

Το 40% των μεταναστών έρχονται στις ελεύθερες περιοχές από τα οδοφράγματα και οι υπόλοιποι από μη ελεγχόμενα σημεία. Πολύ λίγοι, είπε, είναι αυτοί οι οποίοι έρχονται με βάρκες στο νησί.

Ο κ. Πετρίδης χαρακτήρισε ανόητη την Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλλει την παραμονή των μεταναστών στις χώρες έλευσης. Η Κεντρική Ευρώπη, με βάση την συνθήκη αυτή, έκλεισε τα σύνορα της, στους μετανάστες.

Η Κύπρος είπε, έχει την πρωτιά στις αφίξεις και συγκριτικά δέχεται δεκαπλάσιο αριθμό από την Ιταλία.

Επεσήμανε ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν έλαβε βοήθεια για την μετεγκατάσταση μεταναστών.
Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται και νέα κέντρα υποδοχής με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και χίλια άτομα.

Αποκάλυψε ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η έλευση παράτυπων μεταναστών από την Αφρική, από χώρες όπως το Καμερούν και η Νιγηρία. Έρχονται αεροπορικώς στην Άγκυρα και ακολούθως μέσω κατεχομένων έρχονται στις ελεύθερες περιοχές.

Σημαντικοί είναι και οι αριθμοί μεταναστών από την Γεωργία, αφού πλέον με ευρωπαϊκή απόφαση, δεν χρειάζονται βίζα.

Πρόβλημα αποτελούν και οι μετανάστες από το Πακιστάν, αφού πολλοί έρχονται ως φοιτητές και στην συνέχεια τελούν εικονικούς γάμους με ευρωπαίους πολίτες και διαμένουν στο νησί.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ανακοίνωσε ότι η Αστυνομία διενεργεί εκστρατείες σε χώρους στους οποίους γίνονται έκνομές ενέργειες από αλλοδαπούς. Ενισχύθηκαν και οι έλεγχοι παράτυπων μεταναστών, σε βάσεις δεδομένων, ευρωπαϊκών αρχών. Σύντομα είπε, θα η αξιολόγηση της Κύπρου για ένταξη στην ζώνη Σένγκεν.


https://www.newsbomb.com.cy/kypros/story/764339/syroi-xylokopoyn-ellinokyprioys-mathites-10-000-paratypoi-metanastes-se-7-mines?fbclid=IwAR1s1TO8rO_Odm76iyaaSa_U53BLZgZzrX5NiF8UAxFwGygq5gVJZUIUAS4

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr