Home Greek News Μετά τις αντιδράσεις, αποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας στον νέο Ποινικό Κώδικα

Μετά τις αντιδράσεις, αποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας στον νέο Ποινικό Κώδικα

by _
0 comment 138 views

Μετά τις αντιδράσεις, αποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας στον νέο Ποινικό Κώδικα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ12|11|2019 | 11:10

Κώστας Τσιάρας / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη διάταξη περί βλασφημίας στον Ποινικό Κώδικα, η κυβέρνηση αποφάσισε να την αποσύρει, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας, μετά τις αντιδράσεις και τα σχόλια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα αποσυρθεί η διάταξη για τη βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικα. Παρόλα αυτά ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Μιλώντας και στον Θέμα 104,6, ο κ. Τσιάρας δήλωσε: «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί», είπε ο κ. Τσιάρας στον Θέμα 104,6, αποδίδοντας την επαναφορά της διάταξης σε μια «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως επισήμανε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις». Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη και μάλιστα, η Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στην Βουλή.

Λάππας: Κατάπτυστη η διάταξη

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Μιλώντας στην Επιτροπή, ο Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε κατάπτυστη τη διάταξη και υπογράμμισε ότι δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

«Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη».


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/aposyretai-i-diataxi-blasfimias-neo-poiniko-kodika

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr