Home Greek News Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Άλλη Μεριά

Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Άλλη Μεριά

by _
0 comment 152 views

Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Άλλη Μεριά


Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι είναι κατά κύριο λόγο οι πρώτες οικογένειες προσφύγων που έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο Βόλο, μετά από ένα μακρύ ταξίδι από το νησί της Σάμου. Οι πρόσφυγες, 27 τον αριθμό μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Δευκαλίων της Άλλης Μεριάς, όπου τους υποδέχθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί και διερμηνείς, προκειμένου να τους βοηθήσουν τις πρώτες ώρες της εγκατάστασης, αλλά και γενικά να τους ενημερώσουν για την πορεία τους. Οι οικογένειες των προσφύγων είναι αιτούντες άσυλο, ενώ αύριο σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων φορέων θα έρθουν άλλοι 23.  Να σημειωθεί  ότι, η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα κατέθεσε αίτηση στον Οργανισμό Μετανάστευσης για φιλοξενία προσφύγων αιτούντων άσυλο και είναι  δυναμικότητας 50 ατόμων

Ιδιαίτερης αναφοράς, αξίζει και το γεγονός ότι ανάμεσα στους 27 πρώτους πρόσφυγες, είναι και ένα μωράκι μόλις 12 ημερών.


Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/11/11/eftasan-oi-protoi-prosfyges-stin-alli-meria/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr