Ένας Αλγερινός κοντά στα 40, ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, είναι φανατικός ισλαμιστής και δηλώνει υποταγή στον νεκρό ηγέτη του ISIS, αλ Μπαγκντάντι, προτρέπει με μήνυμα του τους τζιχαντιστές σ’ ένοπλο αγώνα.

Μάλιστα έχει ανεβάσει στα social media φωτογραφίες από την πλατεία Συντάγματος, ενώ έχει βγάλει και άλλες από διάφορα σημεία της Αθήνας.

Όλο το προφίλ είναι γεμάτο με τζιχαντιστικά σύμβολα, φωτογραφίες του αλ Μπαγκντάντι και τζιχαντιστών με όπλα

Επίσης μετά το θάνατο του αλ Μπαγντάντι ανέβασε ένα μήνυμα στο οποίο θρηνεί, «ο Θέος να αναπαύσει την ψυχή του και άσε τα σκυλιά να γαβγίζουν και να χορεύουν πάνω στα σώματα των λιονταριών και του Θεού».

Ακόμα την Τρίτη ανέβασε ένα αφήγημα προς τζιχαντιστές, με το οποίο τους παρακινεί σε ένοπλη δράση.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Το τζιχάντ είναι υψίστης σημασίας και όποιος περιμένει να λάβει εντολή για να δράσει από κάποια ομάδα και δεν προβεί σε κάποια πράξη από μόνος του, είναι ή ψεύτης ή ανόητος. Σε περίπτωση που δεν κάνεις κάτι, ρώτα τον εαυτό σου: Είσαι στη φάση προετοιμασίας; Μαθαίνεις; Ή είσαι μόνο λόγια χωρίς αντίκρισμα; Αν είσαι μόνο λόγια είσαι ή ψεύτης ή ανόητος. Λένε ότι ένας νεαρός Παλαιστίνιος μαχαίρωσε έναν Εβραίο με το όπλο του και με το όπλο αυτό σκότωσε και άλλους. Ο Αλλάχ είναι εδώ και το τζιχάντ συνεχίζεται μέχρι την ημέρα της ανάστασης. Θυσία και θάνατος στο όνομα του Αλλάχ και προσφορά χρημάτων και όπλων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλγερινός εμφανίζεται σ’ ένα χώρο κατήχησης και προσευχής στο κέντρο της Αθήνας.