Home Greek News Παγιδευμένοι στο κοντέινερ για 10 ώρες οι Kινέζοι μετανάστες

Παγιδευμένοι στο κοντέινερ για 10 ώρες οι Kινέζοι μετανάστες

by _
0 comment 104 views

Παγιδευμένοι στο κοντέινερ για 10 ώρες οι Kινέζοι μετανάστες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 07:43

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται σιγά-σιγά στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση των 39 Κινέζων που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ στο Έσεξ αφού, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, οι άνθρωποι αυτοί ήταν παγιδευμένοι τουλάχιστον από τη στιγμή που έφτασαν στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με Βέλγους αξιωματούχους, οι 39 Κινέζοι ήταν κλεισμένοι σε θερμοκρασίες έως και -25.

βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 10 ώρες χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να ήταν παγιδευμένοι για ακόμα περισσότερες.Σύμφωνα με τον επικεφαλής του βελγικού λιμανιού «ένα κοντέινερ-ψυγείο, όπως αυτό, είναι τελείως σφραγισμένο».

Εργαζόμενοι στα λιμάνια δηλώνουν στην Daily Mail ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».

Στο επίπεδο των ερευνών προκειμένου να εντοπιστεί ποιοι ήταν αυτοί που μετέφεραν τους άτυχους Κινέζους στη Βρετανία, αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία με τον Telegraph να προσθέτει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών Μέσων, η αστυνομία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τον θάνατο των 39, ωστόσο βασικός προσανατολισμός των Αρχών είναι η υπόθεση να σχετίζεται με κυκλώματα σωματεμπόρων, «τρέχοντας» παράλληλη έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως εξηγεί στην Daily Mail αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας «ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είναι πολύ παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ».

«Οι δουλέμποροι πρέπει να το γνώριζαν αυτό. Και αυτό δείχνει πόσο πονηροί είναι. Αναζητούν συνεχώς “τρύπες” και αυτό τις περισσότερες φορές καταλήγει σε θύματα» προσθέτει ο ίδιος.

Το κοντέινερ έφτασε στο Πέρφλιτ του Έσσεξ, στη νότια Αγγλία, προερχόμενο από το βελγικό λιμάνι Ζεεμπρούγκε.

Η κόκκινη καμπίνα φέρεται πως προερχόταν από την Ιρλανδία. Είχε το σήμα «Ιρλανδία» (“Ireland”) στο παρμπρίζ μαζί με το μήνυμα «Το απόλυτο όνειρο» (“The Ultimate Dream”).

Η μακάβρια ανακάλυψη των πτωμάτων έγινε στη 1.40 π.μ. τοπική ώρα, λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου το κοντέινερ έφθασε στη Βρετανία. Η Evening Standard ανέφερε ότι μάρτυρας δήλωσε ότι ο 25χρονος οδηγός λιποθύμησε, αφού κάλεσε ασθενοφόρο, αντικρίζοντας το μακάβριο θέαμα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 07:54

https://www.zougla.gr/kosmos/article/pagidevmeni-sto-konteiner-gia-10-ores-i-kinezi-metanastes

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr