Home Greek News Ξεκίνησαν οι περιπολίες των ρωσικών δυνάμεων στην Βόρεια Συρία: Θα γίνει «Νo man’s land» μέσα σε 150 ώρες

Ξεκίνησαν οι περιπολίες των ρωσικών δυνάμεων στην Βόρεια Συρία: Θα γίνει «Νo man’s land» μέσα σε 150 ώρες

by _
0 comment 130 views

Ξεκίνησαν οι περιπολίες των ρωσικών δυνάμεων στην Βόρεια Συρία: Θα γίνει «Νo man’s land» μέσα σε 150 ώρες


Άμεσα έλαβαν διαταγή οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία μετά την συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν, να ξεκινήσουν περιπολίες στην συμφωνημένη «ζώνη ασφαλείας».

Συγκεκριμένα ξεκίνησε τις περιπολίες η ρωσική στρατιωτική αστυνομία βορειοανατολικά της συριακής πόλης Μανμπίτζ, αφού εγκαταστάθηκε στο Χαλέπι όπως αναφέρει το Sputnik.

Η «ζώνη ασφαλείας» στην Β.Συρία θα είναι μια «no man’s land» αφού αποχωρούν όχι μόνο οι Κούρδοι μαχητές αλλά και οι οικογένειές τους, το σύνολο δηλαδή του πληθυσμού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η περιοχή περιφρουρούνταν από τον αμερικανικό Στρατό, ο οποίος αποχώρησε προς τα ιρακινά σύνορα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία. 

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή του συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν για κοινές περιπολίες στην περιοχή κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Μόσχα στέλνει στρατιωτική αστυνομία, ενώ η Δαμασκός θα στείλει συνοριοφύλακες προκειμένου να διασφαλίσει την απομάκρυνση των δυνάμεων της YPG και των όπλων τους σε βάθος «30 χιλιομέτρων μακριά από τα σύνορα» δηλαδή εκτός της ζώνης ασφαλείας. Η απόσυρσή τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 150 ώρες.

Προηγουμένως, η Τουρκία και οι ΗΠΑ είχαν καταλήξει σε συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών στη  βορειοανατολική Συρία.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι χθες ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην πρώην αμερικανική βάση της Τάμπκα πολύ κοντά στην πόλη της Ράκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Πηγή >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/815075_xekinisan-oi-peripolies-ton-rosikon-dynameon-stin-voreia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr