Home Greek News Μίχος: Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε για τη δολοφονία Φύσσα από την πρώτη στιγμή

Μίχος: Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε για τη δολοφονία Φύσσα από την πρώτη στιγμή

by _
0 comment 122 views

Μίχος: Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε για τη δολοφονία Φύσσα από την πρώτη στιγμή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 14:04


Οι επ’ ακροατηρίω κόντρες μεταξύ των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής «κέντρισαν» το ενδιαφέρον στη διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου απολογήθηκαν οι πρώην βουλευτές του κόμματος Νίκος Μίχος και Νίκος Κούζηλος.

Η προτροπή του συνηγόρου του Νίκου Μίχου προς τον κατηγορούμενο πρώην βουλευτή να αναφερθεί στις ιδεολογικές διαφορές του με τη Χρυσή Αυγή στάθηκε η αφορμή να «ανάψουν τα αίματα» στην πλευρά της υπεράσπισης.

Ο συνήγορος του Νίκου Μίχου αντάλλαξε μάλιστα βαριές εκφράσεις με τους υπερασπιστές των Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου. «Φασιστάκι, καραγκιόζη, βλάκα …» είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, με τη μητέρα και τους φίλους του Παύλου Φύσσα να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και το δικαστήριο να διακόπτει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Είσαι γελοίος» φώναζε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου, «φασιστάκο» απάντησε ο συνήγορος του Νίκου Μίχου, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση. Όταν οι δικαστές ανέβηκαν και πάλι στην έδρα, ο συνήγορος του Ν. Μίχου ζήτησε συγγνώμη «για την παρεκτροπή», με την πρόεδρο να σχολιάζει «δεν συντρέχει λόγος για εντάσεις».

Παρά τις επιμέρους διαφωνίες που εξέφρασε για τη λειτουργία του κόμματος, ο Νίκος Μίχος υποστήριξε πως «από τον Νίκο Μιχαλολιάκο δεν δόθηκε ποτέ εντολή για καμία αξιόποινη πράξη». «Μας έλεγε ”να είμαστε προσεκτικοί”» ανέφερε και καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα αλλά και την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών, την οποία χαρακτήρισε αισχρή.

Απολογούμενος ο Νίκος Μίχος μίλησε για την αποχώρησή του από το κόμμα, το 2017, και εξήγησε τους λόγους για την απόφασή του να φύγει από τη Χρυσή Αυγή, την οποία «γνώρισε τη δεκαετία του ’80». Η στάση του κόμματος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν δεν έγιναν διαγραφές και δεν αναλήφθηκε εγκαίρως η πολιτική ευθύνη, το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος, η άφιξη νέων προσώπων που στόχευαν σε «θέσεις και καρέκλες» ήταν, όπως είπε, οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αποχώρησε. «Δεν δούλευε αξιοκρατικά το κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μίχος εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι «εκμεταλλεύτηκαν τη δολοφονία Φύσσα για να στήσουν σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής γιατί είχε μεγάλη άνοδο».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι την ημέρα δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν στην Εύβοια. «Την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περαστικό με κάποιον Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον, δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ό,τι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι, γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ» υποστήριξε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Οι υπεύθυνοι ας πάνε ισόβια κι αυτό αξίζει. Όχι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική του Πειραιά. Δεν μπορεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να καταδικαστούν. Δεν έχουν σχέση. Οι τοπικές δεν είχαν σχέση μεταξύ τους».

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής έδωσε μια άλλη εκδοχή για τον χρόνο που ενημερώθηκε για τη δολοφονία του άτυχου μουσικού ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με τη σύζυγό του έμαθε για το έγκλημα την επόμενη.

Πρόεδρος: Ποιος σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με τον Λαγό που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.

Πρόεδρος: Και ο αρχηγός;

Κατηγορούμενος: Αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σάς λέω. Του λέω «ποιος το έκανε ρε Γιάννη;». Μου λέει «εκείνος ο ηλίθιος»…

Πρόεδρος: Τον ήξερε δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.

«Για τα περιστατικά έμαθα από τη δικογραφία»

Για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής Νίκος Κούζηλος.

«Για τα περιστατικά έμαθα από τη δικογραφία» ανέφερε και αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

«Για τη δολοφονία Φύσσα έμαθα από τα κανάλια για ένα περιστατικό στο Κερατσίνι. Μετά άρχισαν να λένε για κάποιον που ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ρωτούσαμε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και κανείς δεν ήξερε τον Ρουπακιά. Ήμασταν όλοι κάπως. Υπήρχε η δήλωση Δένδια ότι “θα τους κλείσω όλους φυλακή”, όποτε δεν ξέραμε τι γινόταν. Από τη δικογραφία γνωρίζω όσα γνωρίζω» είπε ο κατηγορούμενος.

Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι ανήκει πολιτικά στον «πατριωτικό χώρο», αλλά δεν εντάχθηκε σε άλλο κόμμα μετά τη Χρυσή Αυγή, «γιατί πλέον δεν αλλάζει τίποτα στο πολιτικό σκηνικό».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 14:41

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr