Home Greek News Να γιατί ο Ερντογάν εισέβαλε στη Συρία: Το Πρόταγμα του…ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ για την κατάκτηση της Μέσης Ανατολής!!!

Να γιατί ο Ερντογάν εισέβαλε στη Συρία: Το Πρόταγμα του…ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ για την κατάκτηση της Μέσης Ανατολής!!!

by _
0 comment 145 views

Να γιατί ο Ερντογάν εισέβαλε στη Συρία: Το Πρόταγμα του…ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ για την κατάκτηση της Μέσης Ανατολής!!!


ΓΙΑΤΙ οι Εβραίοι το παίζουν «σύμμαχοι» των Κούρδων; Το Πρόταγμα του Μεγάλου Ισραήλ, γι’ αυτό…!!!

Πείτε ένα «Γειά!» στο …THE GREATER ISRAELI PROJECT, διότι είναι ΑΥΤΟ που είναι πίσω από τα δεινά των Κούρδων, Σύριων, κτλ.…!!!

ΙΔΟΥ το…”Μεγαλύτερο Ισραήλ“: Το Σιωνιστικό Σχέδιο για τη Μέση Ανατολή…!!!

ΙΔΟΥ το περι…ΒΟΗΤΟ σχέδιο “Oded Yinon” των Εβραίων για την κατάκτηση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..!!!

Να ΓΙΑΤΙ ο Τραμπ συνεργάζεται μαζί με το Ισραήλ πάνω στην…«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ» που συνδέεται με το…ΚΟΥΡΔΙΚΟ….!!!

Και…μήπως τελικά αυτό που γίνεται στη Συρία είναι για τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και του…ΙΣΡΑΗΛ, υπο την αιγίδα των….ΗΠΑ που είναι ο μεγάλος ΣΥΜΜΑΧΟΣ και των δύο χωρών αυτών….;;;

Σημειωτέον: Ο σχεδιασμός του Μεγάλου Ισραήλ δεν είναι αυστηρά ένα σιωνιστικό έργο για τη Μέση Ανατολή, αλλά αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και στρατηγικός του στόχος είναι η επέκταση της ηγεμονίας των Η.Π.Α., καθώς και η κατάρρευση και η βαλκανίαση (ή βαλκανοποίηση) της Μέσης Ανατολής.

Εν ολίγοις: Στο Ιράκ, με βάση τις έννοιες του Σχεδίου Yinon, Ισραηλινοί στρατηγικοί ζήτησαν πριν χρόνια την κατάτμηση του Ιράκ σε ένα…κουρδικό κράτος και δύο αραβικά κράτη, ένα για τους σιίτες μουσουλμάνους και το άλλο για τους Σουνίτες μουσουλμάνους…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σύμφωνα με το μεγάλο σάιτ Globalresearch.ca με μετάφραση από εμάς από τα…«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» (URL: GreekNewsOnDemand.com)….!!!….

Το ακόλουθο έγγραφο σχετικά με το σχηματισμό του “Μεγάλου Ισραήλ” αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των ισχυρών σιωνιστικών φατριών εντός της σημερινής κυβέρνησης Netanyahu (Νετανγιάχου), του κόμματος Likud, καθώς και στο Ισραηλινό στρατιωτικό και στις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Donald Trump (Ντόναλντ Τράμπ) επιβεβαίωσε μετά βεβαιότητος ότι υποστηρίζει τους παράνομους οικισμούς του Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσής του προς το ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την παρανομία των ισραηλινών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη).Στις πρόσφατες εξελίξεις, η κυβέρνηση του Τράμπ εξέφρασε την αναγνώρισή της για την δήθεν «ισραηλινή κυριαρχία» πάνω στα Υψώματα Γκολάν.

Το “Μεγαλύτερο Ισραήλ” αποτελεί εκ των πραγμάτων μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στο Ισραήλ.  Ο Νετανιάχου είχε υποσχεθεί να προσαρτήσει μεγάλα τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αν κέρδιζε στις πρόσφατες εκλογές στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος αγωνίζεται για την πολιτική του ζωή μετά από μια αδιάφορη ψηφοφορία τον Απρίλιο [2019], δήλωσε ότι το Ισραήλ θα “εφαρμόσει αμμέσως Ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στη βόρεια Νεκρά Θάλασσα” εάν εξησφάλιζε μια πέμπτη θητεία στις δημοσκοπήσεις της 17ης Σεπτεμβρίου.( Al Jazeera , 11 Σεπτεμβρίου 2019)

Το “Deal of the Century” του Trump (η Συμφωνία του Αιώνος) υποστηρίζει το έργον προς το “Μεγάλον Ισραήλ”, το οποίο, συνίσταται επίσης στην παρέκκλιση από το “δικαίωμα επιστροφής” των Παλαιστινίων με την «πολιτογράφηση τους ως πολίτες του Λιβάνου, της Ιορδανίας, της Συρίας, του Ιράκ και αλλού περιφεριακά όπου κατοικοεδρεύουν”.

Σημειωτέον: Ο σχεδιασμός του Μεγάλου Ισραήλ δεν είναι αυστηρά ένα σιωνιστικό έργο για τη Μέση Ανατολή, αλλά αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και στρατηγικός του στόχος είναι η επέκταση της ηγεμονίας των Η.Π.Α., καθώς και η κατάρρευση και η βαλκανίαση (ή βαλκανοποίηση) της Μέσης Ανατολής.

Η απόφαση του Τράμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ έχει σκοπό να προκαλέσει πολιτική αστάθεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό πατέρα του Σιωνισμού Θεόδωρο Χέρτλ, “Η περιοχή του εβραϊκού κράτους εκτείνεται:” Από το ρέμα της Αιγύπτου στον Ευφράτη “.Σύμφωνα με τον Rabbi Fischmann, “Η υποσχεμένη γη εκτείνεται από τον ποταμό της Αιγύπτου μέχρι τον Ευφράτη, περιλαμβάνει τμήματα της Συρίας και του Λιβάνου”.

Το Σιωνιστικό Σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, όταν εξετάζεται στο σημερινό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκίας στη Γάζα, έχει μια στενή σχέση με την εισβολή του Ιράκ το 2003, τον πόλεμο του 2006 στον Λίβανο, τον πόλεμο στη Λιβύη του 2011, τους συνεχιζόμενους πολέμους στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, για να μην αναφέρουμε την πολιτική κρίση στη Σαουδική Αραβία.

Το έργου του “Μεγάλου Ισραήλ” συνίσταται στην αποδυνάμωση και στη εν τέλει διάλυση των γειτονικών Αραβικών κρατών ως μέρος ενός επεκτατικού σχεδίου ΗΠΑ-Ισραήλ, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και της Σαουδικής Αραβίας.Από αυτή την άποψη, η προσέγγιση της Σαουδικής-Ισραηλινής είναι από την άποψη του Netanyahu μέσον για την επέκταση των σφαίρας επιρροής του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, καθώς και για την αντιμετώπιση του Ιράν.Περιττόν να λεχθεί, το έργο “Μεγάλον Ισραήλ” είναι συνεπές με το αυτοκρατορικό σχέδιο της Αμερικής.

Το “Μεγάλο Ισραήλ” αποτελείται από μια περιοχή που εκτείνεται από την κοιλάδα του Νείλου μέχρι τον Ευφράτη. Σύμφωνα με τον Stephen Lendman , ” Σχεδόν πριν από έναν αιώνα, το σχέδιο του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού για ένα εβραϊκό κράτος περιελάμβανε:

• ιστορική Παλαιστίνη.

• Νότιο Λίβανο μέχρι τη Σιδώνα και τον ποταμό Litani.

• Τα Υψώματα Γκολάν της Συρίας, την πεδιάδα Hauran και την Deraa και

• τον έλεγχο του σιδηροδρόμου Hijaz από το Deraa στο Αμμάν της Ιορδανίας καθώς και τον κόλπο της Άκαμπα.

Μερικοί Σιωνιστές ήθελαν περισσότερη γη από το Νείλο στη Δύση έως τον Ευφράτη στην Ανατολή, που περιλαμβάνει την Παλαιστίνη, το Λίβανο, τη Δυτική Συρία και τη νότια Τουρκία ».

Το Σιωνιστικό σχέδιο υποστηρίζει το εβραϊκό οικιστικό κίνημα. Γενικότερα, περιλαμβάνει πολιτική αποκλεισμού Παλαιστινίων από την Παλαιστίνη, η οποία οδηγεί στην ενδεχόμενη προσάρτηση τόσο της Δυτικής Όχθης όσο και της Γάζας στο κράτος του Ισραήλ.

Το Μεγάλο Ισραήλ θα δημιουργούσε μια σειρά εξουσιοδοτημένων κρατών. Θα περιλαμβάνει τμήματα του Λιβάνου, της Ιορδανίας, της Συρίας, του Σινά, καθώς και τμήματα του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας.(Βλέπε χάρτη).
Σύμφωνα με τον Mahdi Darius Nazemroaya σε άρθρο του Global Research το 2011, το Σχέδιο Yinon ήταν μια συνέχεια του αποικιακού σχεδιασμού της Βρετανίας στη Μέση Ανατολή:

” [Το Σχέδιο Yinon] είναι ένα στρατηγικό σχέδιο του Ισραήλ για να εξασφαλίσει την περιφερειακή υπεροχή του Ισραήλ.Επιμένει και ορίζει ότι το Ισραήλ πρέπει να επαναπροσδιορίσει το γεωπολιτικό του περιβάλλον μέσω της βαλκανοποίησης των αραβικών κρατών που το περιβάλλουν σε μικρότερα και ασθενέστερα κράτη.

Ισραηλινοί στρατηγικοί θεωρούν το Ιράκ ως τη μεγαλύτερη στρατηγική πρόκλησή τους από ένα αραβικό κράτος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ιράκ περιγράφηκε ως το επίκεντρο της βαλκανισμού της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόσμου. Στο Ιράκ, με βάση τις έννοιες του Σχεδίου Γιόνων, ισραηλινοί στρατηγικοί ζήτησαν την κατάτμηση του Ιράκ σε ένα κουρδικό κράτος και δύο αραβικά κράτη, ένα για τους σιίτες μουσουλμάνους και το άλλο για τους Σουνίτες μουσουλμάνους. Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή ήταν ο πόλεμος μεταξύ Ιράκ και Ιράν, τον οποίο συζητά το Σχέδιο Yinon.

Ο “Ατλαντικός” (The Atlantic) το 2008 και το περιοδικό Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. military’s Armed Forces Journal) το 2006 δημοσίευσαν και κυκλοφόρησαν ευρέως διαδεδομένους χάρτες που ακολούθησαν στενά το περίγραμμα του Σχεδίου Yinon.Εκτός από ένα διαιρεμένο Ιράκ, το οποίο απαιτεί και το σχέδιο Biden, το Σχέδιο Yinon απαιτεί έναν διαιρεμένο Λίβανο, την Αίγυπτο και τη Συρία. Ο κατακερματισμός του Ιράν, της Τουρκίας, της Σομαλίας και του Πακιστάν, ευθυγραμμίζεται επίσης με αυτές τις απόψεις. Το Σχέδιο Yinon απαιτεί επίσης τη διάλυση της Βόρειας Αφρικής και προβλέπει ότι ξεκινάει από την Αίγυπτο και εξαπλώνεται στη συνέχεια στο Σουδάν, τη Λιβύη και την υπόλοιπη περιοχή.

Το “Μεγάλο Ισραήλ” απαιτεί τη διάλυση των υφιστάμενων αραβικών κρατών σε μικρά κράτη.

«Το πρόγραμμα λειτουργεί σε δύο κύριες βάσεις. Για να επιβιώσει, το Ισραήλ πρέπει 1) να γίνει αυτοκρατορική περιφερειακή εξουσία και 2) να επηρεάσει τη διαίρεση ολόκληρης της περιοχής σε μικρά κράτη με τη διάλυση όλων των υφιστάμενων αραβικών κρατών.Το «μικρός» εδώ θα εξαρτηθεί από την εθνική ή σεχταριστική σύνθεση κάθε κράτους. Κατά συνέπεια, η σιωνιστική ελπίδα είναι ότι τα κράτη που λειτουργούν με βάση το σεχταρισμό, γίνονται οι δορυφόροι του Ισραήλ και, ειρωνικά, η πηγή της ηθικής νομιμοποίησης … Δεν πρόκειται για νέα ιδέα ούτε ανακύπτει για πρώτη φορά στην Σιωνιστική στρατηγική σκέψη.Πράγματι, ο κατακερματισμός όλων των αραβικών κρατών σε μικρότερες μονάδες υπήρξε επαναλαμβανόμενο θέμα. “

Στο πλαίσιο αυτό, ο πόλεμος στη Συρία και στο Ιράκ αποτελεί μέρος της διαδικασίας της ισραηλινής εδαφικής επέκτασης.

Από την άποψη αυτή, η ήττα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ τρομοκρατών (ISIS, Al Nusra) από τις δυνάμεις της Συρίας με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ αποτελεί σημαντική αποτυχία για το Ισραήλ.

-Michel Chossudovsky, Global Research, 06 Σεπτεμβρίου 2015, που ενημερώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019

Αν θέλετε να διαβάσετε όλο το σχέδιο αυτό των Εβραίων μαζι με όλες τις λεπτομέριες, είναι μόνο στα Αγγλικά και θα το βρείτε στο αρχικό αυτό άρθρο με τίτλο «“Greater Israel”: The Zionist Plan for the Middle East».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ >> https://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815


Τώρα, όσον αφορά την εισβολή των Τούρκων, ο καθένας με το…ΡΟΛΟ ΤΟΥ. Η κατάσταση εκεί έχει ως εξής…

  • Ο Ερνταογάν εισέβαλε στο Κουρδιστάν υπό το πρόσχημα ότι θέλει να φτιάξει στη Βόρεια Συρία μια «ζώνη ασφάλειας» για να προστατευτεί η χώρα του από τους Κούρδους, κτλ. Μιλάμε για τον…ΙΔΙΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ που πρόσφατα συναντήθηκε στη μεγάλη σύσκεψη του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με τους…ΕΒΡΑΙΟΥΣ των ΗΠΑ με θέμα τα….F-35….ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ!!! Διαβάστε επίσης «Ο Ερντογάν συναντιέται με Εβραίους στις ΗΠΑ για τα…F-35…» για περισσότερα. Αυτό βέβαια δεν βγάζει νόημα, δηλαδή, ο ΔΗΘΕΝ «αντισημίτης» Ερντογάν πήγε και συναντήθηκε με…Εβραίους;;; ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!…ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ!….εμ…ΝΟΜΙΖΑ ΕΓΩ πως υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ αυτού και του Νετανγιάχου και του Ισραήλ γενικότερα, κάτι το οποίο παρατηρήσαμε τελευταίως σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου;;;!!!

Για όσους όμως που…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ από όλα αυτά και θέλουν περισσότερο φως σε αυτό το θέμα για τους Εβραίους και Τούρκους, απλά διαβάστε αυτά που είχε βγάλει προ ετών η εφημερίδα «The New York Times» λέγοντας ουσιαστικά ότι οι Εβραίοι και οι Τούρκοι είναι…ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΙΑ ΑΥΤΟ!!! Διαβάστε επίσης το άρθρο μας «Σοκ: New York Times: Δεν είναι Ισραηλίτες της Βίβλου οι Εβραίοι οι σημερινοί αλλά…ΤΟΥΡΚΟΙ.» για όλες τις «ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ. 

Για να μην αναφέρουμε και τα άρθρα και βιβλία γνωστών Τούρκων δημοσιογράφων και συγγραφέων που πραγματεύονται με αναφορές ότι ο ίδιος ο Ερνγοάν είναι…ΚΡΥΠΤΟ-ΝΤΟΝΜΕΣ, ΚΡΥΠΤΟ-, δηλαδή,…ΕΒΡΑΙΟΣ και μέλος ελιτιστικής ομάδος των μυστικών υπηρεσιών του…ΙΣΡΑΗΛ. Είναι να απορεί κανείς το…ΓΕΓΟΝΟΣ πως τόσο το Ισραήλ όσο και η…ΤΟΥΡΚΙΑ είναι πίσω από το σιωνιστικό τερατούργημα του…ISIS???!!! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΓΟΓΑΝ ΝΑ «ΚΙΝΗΓΑΕΙ» ΤΟΝ ΙΣΙΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ….ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΝΥΟΥΝ ΤΟ…ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ…ΠΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ???!!!

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΣΗΣ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΙΔΟΥ ο μεγάλος φάκελος Τουρκίας και…ISIS…!!! ΙΔΟΥ οι τρομοκράτες οι…ΑΛΗΘΙΝΟΙ…!!!» ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ….

ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Η/ΚΑΙ…ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ…ΕΒΡΑΙΚΟΗΤΗΑ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ»….!!!

  • Ο αμερικανικός στρατος, κατόπιν εντολής του Τράμπ, έχει εγκαταλείψει, ΔΗΘΕΝ, την Συρία για να μην ενοχλούν, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, τον «Σουλτάνο». Αλλά όπως σας περιέγραψα παραπάνω, τα εν λόγω σχέδια των Εβραίων τα έχουν ενστερνιστεί κι οι ΗΠΑ, μιας και τις ΗΠΑ τις ελέγουν…ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!!!

  • Οι Ρώσοι ενώ αμμέτοχοι από την αρχή, διευκολύνουν πλέον τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κούρδουν και Σύρων, κτλ. Μην ξενάμε πως οι…ΙΔΙΟΙ έχουν πουλήσει… ΜΕΓΑΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ γνωρίζοντας ΚΑΛΛΙΣΤΑ ότι αυτά θα τα έστρεφαν κάποια στιγμή τόσο των Κούρδων όσο και των…ΕΛΛΗΝΩΝ!!! Είναι να απορεί κανείς το γεγονός πως πριν από λίγες μέρες και εν μέσω του όλου χάους στη Βόρεια Συρία, οι ίδιοι οι Τούρκοι εξαπέλησαν μια λεκτική επίθεση κάτα της…ΕΛΛΑΔΟΣ και ΚΥΠΡΟΥ λέγοντας, δηλαδή, ότι μετά τους Κούρδους σειρά έχει κι η…ΚΥΠΡΟΣ;;; Διαβάστε επίσης «Το φερέφωνο του Ερντογάν έγραψε: «Μετά τη Συρία έχουν σειρά Αιγαίο και Κύπρος». ΜΟΥΓΚΑ στη…ΣΤΡΟΥΓΚΑ ο Κούλης κι η κυβέρνησή του!» για περισσότερα. Επίσης, το ξέρετε ότι ακόμη κι η…ΚΥΠΡΟΣ εντάσσεται στα βρωμερά σχέδια των Εβραίων προς το…«ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ»;;;

Πηγή: Η σελίδα Facebook Greece is Macedonia and Macedonia is Greek

Μην ξεχνάμε επίσης πως ο ίδιος ο ΠΟΥΤΙΝ κι η Ρωσία έχουν εκφράσει την…ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ προς τους… Ισραηλινούς, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των…ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ δραστηριοτήτων τους στη…ΣΥΡΙΑ (Σχέδιο Oded Yinon!!!), όπου προσπαθούν να διώξουν από εκεί τόσο το Ιράν όσο και τη Χεζμπολά, δύο μεγάλους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ…ΑΣΑΝΤ, δηλαδή!!! Και άμα ο Ασάντ αποφασίσει τελικά να διώξει αποφασιστικά τους Εβραίους από τη χώρα, ΠΟΙΑ -παρακαλώ!- θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας;;; Σας συνιστώ να κρατάτε καλάθι…ΜΙΚΡΟ αν νομίζετε ότι ο Πούτιν θα πάρει τη θέση της Συρίας, γιατί, μέχρι τώρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ τους Σύρους να διώξουν οριστικά τις ισραηλινές δυνάμεις από τη χώρα τους, κάτι το οποίο επιθυμεί ο κάθε Σύριος βέβαια!!! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;;; Ισως αυτό οφείλεται στο ΓΕΓΟΝΟΣ πως τη σημερινή Ρωσία την κυβερνάνε οι…ΕΒΡΑΙΟΙ και ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΟΣ εις αυτούς ο…ΠΟΥΤΙΝ;;; Διαβάστε σπίσης τα άρθρα μας με τους εξής τίτλους για να καταλάβετε…

Σοκ: ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ την έλευση του Μεσσία των ΕΒΡΑΙΩΝ ο Τράμπ κι ο Πούτιν! Βασιλεύς «Κύρος» ο Τράμπ!

Εβραίοι ζητάνε από τον Τράμπ και τον…ΠΟΥΤΙΝ να τους χτίσουν τον καινούριο ναό του…ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ!!!

Ο καλός φίλος και ραβίνος του Βλαντιμίρ…ΠΟΥΤΙΝ, Berel Lazar, τιμά δημόσια τους…ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Αφού ο ίδιος ο ΠΟΥΤΙΝ είναι ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, πείτε μου, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ….ΟΛΗ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ???!!!

  • Οι Κούρδοι «κάμπτονται πλέον στις πιέσεις του να πρέπει να «ταπεινωθούν» και να ζητήσουν βοήθεια από τον Άσαντ και τον συριακό Στρατό. Μην ξενάμε όμως ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το…ΙΣΡΑΗΛ είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ των Κούρδων. Και παρ’ όλο η φαινομενική «εγκατάλειψη» και «άδειασμα» των Αμερικανών προς τους Κούρδους φαίνεται πολύ «άσχημο» και «προδοτικό», ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ, γιατί από δώ και πέρα, αναλαμβάνουν οι…ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ εκ μέρους των…ΗΠΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ για το Σχέδιο Yinon των Σιωνιστών!!! 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΣΑΝΤ για τη βοήθεια που έχουν ήδη παράσχει στους Κούρδους οι…ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ;;;  Μιλάμε για τους…ΙΔΙΟΣΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ που βομβαρδίζουν συνέχεια τη…ΣΥΡΙΑ του Άσαντ και που τυχαίνει να είναι οι αρχικοί αρχιτέκτονες του ίδου του…ISIS (= Israeli Special Intelligence Service), του οποίου τα όπλα βρίσκονται συνέχεια σε συριακό έδαφος με την επιγραφή…”MADE IN TEL AVIV”!!! Υποτίθετια ότι ΌΛΟΙ οι Σύριοι είναι ενάντια στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, έτσι;;;…για ευνόητους λόγους…

  • Και οι ίδιοι Ισραηλινοί;;; Μα…ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ που…ΑΠΛΑ…τα ΑΠΟΛΑΜΑΒΝΟΥΝ ΟΛΑ γιατί ξέρουν ότι αυτοί που πρόκεται να οφεληθούν όλων αυτών είναι…ΟΙ ΙΔΙΟΙ αν δεν ξυπνήσει τελικά ο κόσμος…!!!

Τέλος, μήπως τελικά αυτό που γίνεται στη Συρία είναι για τα συμφέροντα τόσο της Τουρκίας όσο και του…ΙΣΡΑΗΛ, υπο την αιγίδα των….ΗΠΑ που είναι ο μεγάλος ΣΥΜΜΑΧΟΣ και των δύο χωρών αυτών….;;; ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!!

Με λίγα λόγα, Σιωνιστές ΠΑΝΤΟΥ που θέλουν να μας κάνει….ΝΤΟΥ….!!! Αλλά μην ξεχνάτε αυτό που μας τονίζω εδώ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ….ΡΟΛΟ ΤΟΥ σε αυτό το μεγάλο «δράμα» το…ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ που απαιτεί πολλές δήθεν «αντικρουόμενες» πλευρές που, στην πραγματικότητα, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ!!! ΑΥΤΟ σας περιγράφω εδώ στο παρόν άρθρο. ΠΟΙΟΙ όμως είναι ειλικρινείς σε αυτόν τον αγώνα και ΠΟΙΟΙ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ θα φανεί σαφέστατα με το χρόνο. Αρκεί ΕΜΕΙΣ οι «απλοί», να ανοίξουμε λίγο…ΤΑ ΜΑΤΙ ΜΑΣ…!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….


Φίλοι είναι μόνο τα βουνά

Για όσους δεν έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει με τους Κούρδους αυτή τη στιγμή, εδώ είναι ένα μικρό (απλοποιημένο) μάθημα ιστορίας:
Οι Κούρδοι ζουν σε αυτή την περιοχή που την αποκαλούν σήμερα πατρίδα τους, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διαμένουν ειρηνικά σε αυτές τις περιοχές, επειδή σκόπευαν να δημιουργήσουν μια χώρα που θα ονομαζόταν Κουρδιστάν. Άλλαξαν την υπόσχεση αυτή και χώρισαν την κουρδική πατρίδα στα τέσσερα με τη δημιουργία του Ιράκ, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας.
Και οι τέσσερις αυτές χώρες έχουν καταδιώξει τους κουρδικούς τους πληθυσμούς από τότε. Η Τουρκία έχει διαπράξει τις χειρότερες φρικαλεότητες εκείνη την εποχή, και μέχρι πρόσφατα η κουρδική γλώσσα, τα κουρδικά ονόματα και άλλα απαγορεύτηκαν όλα. Η Τουρκία αρνείται ακόμη να καλέσει αυτούς τους ανθρώπους Κούρδους και τους χαρακτηρίζει ως «Βουνότουρκους» – μια παραποίηση, που έχει σχεδιαστεί για να χαρακτηρίσει τους Κούρδους ως βάρβαρους και αμόρφωτους.
Ο διαμοιρασμός των εδαφών της Συρίας αναλόγως με τον έλεγχο της περιοχής (12 Οκτωβρίου 2019) – SyriaLiveUAMap
Χιλιάδες Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και του ’90 που αγωνίστηκαν ενάντια στους τουρκικούς καταπιεστές τους, και ακόμη η κατάσταση αυτή έχει ελάχιστα βελτιωθεί.
Ακολουθεί η εισβολή του 2003 στο Ιράκ. Όταν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές χώρες εισέβαλαν στο Ιράκ, οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί με τους συμμάχους και εναντίον του στρατού του Σαντάμ. Κατάφεραν γι αυτό, να δημιουργήσουν μια αυτόνομη περιοχή στο Ιράκ . Όταν το ISIS άρχισε να αρπάζει μαζικές περιοχές στο Ιράκ, οι Κούρδοι αγωνίστηκαν με συμμαχική βοήθεια και τους πέταξαν έξω.
Όταν το ISIS άρχισε να κατακτά εδάφη και να δολοφονεί χιλιάδες στη Συρία, ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ διέταξε τον στρατό του να εγκαταλείψει την περιοχή και άφησε εκατομμύρια Κούρδων να πεθάνουν εκεί. Θα το έκαναν ακόμη και αν δεν υπήρχε η βοήθεια των αεροπορικών κτυπημάτων και των όπλων της συμμαχίας που τους επέτρεψαν να σπρώξουν πίσω το ISIS και να χαράξουν μια άλλη αυτόνομη περιοχή στην πατρίδα τους.
Αυτή η περιοχή είναι η Rojava. Οι άνθρωποι εκεί ζουν κάτω από ένα σύστημα που ονομάζεται Δημοκρατική Συνομοσπονδία που βασίζεται στα δικαιώματα των εργαζομένων, την ισότητα, το φεμινισμό και την οικολογία. Μια εκδοχή της δημοκρατίας, που είναι πολύ πιο δημοκρατική από οποιοδήποτε σύστημα που χρησιμοποιείται σήμερα σε οποιαδήποτε δυτική χώρα.
Για τους Κούρδους το να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ στη Συρία, ήταν μονόδρομος, αν δεν ήθελαν να πεθάνουν, καθώς δεν είχαν καμία επιλογή αφού εγκαταλείφθηκαν από τον Άσαντ.
Τώρα οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και τους άφησαν να πεθάνουν κι αυτοί. Δεν είναι πλέον «χρήσιμοι» και φαίνεται ότι η Αμερική δεν συνηθίζει, πέραν των συμφερόντων της, να βοηθά λαούς που δεν υποκύπτουν στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ και είναι αποφασισμένοι να ζήσουν σε μια πραγματική δημοκρατία.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι επιθυμούν να φέρουν τη «δημοκρατία» στη Μέση Ανατολή, αλλά όχι αυτό το είδος δημοκρατίας. Ο Άσαντ και η Ρωσία αρνούνται να υποστηρίξουν τους Κούρδους τώρα επειδή συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ αντί να δολοφονηθούν. Και η Τουρκία (ο μεγαλύτερος καταπιεστής του κουρδικού λαού και η χώρα που χρηματοδοτούσε κυριολεκτικά το ISIS) εισέβαλε στη γη τους με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στο ΝΑΤΟ με σκοπό την εθνοκάθαρση, τη γενοκτονία και την απελευθέρωση των κρατουμένων του ISIS.
Ο κουρδικός λαός δεν μπορεί να κερδίσει. Κάθε μεγάλη παγκόσμια δύναμη τους χρησιμοποιεί όταν ταιριάζει στην ατζέντα τους, και στη συνέχεια τους πετάν σαν τροφή στους λύκους.
Οι ΗΠΑ δεν θα συμπαρασταθούν στους Κούρδους. Η κυβέρνηση της Συρίας δεν θα τους συμπαρασταθεί και ούτε το Ιράν, ούτε η Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε άτομο με καρδιά που διαβάζει αυτό πρέπει να υψώσει τη φωνή του τώρα!
Υπάρχει ένα παλιό κουρδικό ρητό που λέει «ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ«. Ας δείξουμε στους Κούρδους ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο καθένας μας ας κάνει ό,τι μπορεί.
Ο λαός αυτός δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Το κείμενο είναι από ανάρτηση στο FB, ενός Κούρδου πανεπιστημιακού του Salar Adnan και μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τον Lee Brickley.

Αντιδράσεις των χωρών στον πόλεμο της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία


Πηγή >> https://jodi.graphics/1457


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr