Home Greek News Εικόνες αποκάλυψης στην Ιαπωνία από τον τυφώνα Χαγκίμπις

Εικόνες αποκάλυψης στην Ιαπωνία από τον τυφώνα Χαγκίμπις

by _
0 comment 110 views

Εικόνες αποκάλυψης στην Ιαπωνία από τον τυφώνα Χαγκίμπις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 07:53


Εικόνες αποκάλυψης έρχονται από την Ιαπωνία από τις καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρός τυφώνας Χαγκίμπις, που έπληξε την ανατολική και την κεντρική χώρα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, δήλωσαν Ιάπωνες αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με Ιάπωνες μετεωρολόγους, ο Χαγκίμπις έφερε βροχοπτώσεις «χωρίς προηγούμενο» με αποτέλεσμα να προκληθούν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Προηγούμενος απολογισμός, που μετέδωσε νωρίτερα το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς, 106 τραυματίες και τουλάχιστον 15 αγνοούμενους. Δεν έγινε σαφές εάν τα επιπλέον θύματα για τα οποία έκαναν λόγο οι αξιωματούχοι συγκαταλέγονταν στους αγνοούμενους.

Οι Αρχές είχαν προτρέψει το Σάββατο 6 εκατομμύρια πολίτες να απομακρυνθούν επειγόντως από τις εστίες τους σε περιοχές που θα πλήττονταν από τον τυφώνα, κατά εκτιμήσεις τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί από το 1958 στην Ιαπωνία.

Το ακραίο φαινόμενο σφυροκόπησε το Τόκιο, όπου οι συγκοινωνίες παρέλυσαν, ποτάμια υπερχείλισαν, πριν κινηθεί κατά μήκος των βορειοανατολικών ιαπωνικών ακρών.

Οι Αρχές ήραν τις προειδοποιήσεις τους για πλημμύρες και σφοδρές καταιγίδες πριν από τα ξημερώματα στο Τόκιο. Ο Χαγκίμπις αναμένεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση της θάλασσας από το απόγευμα σήμερα, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ >> https://www.zougla.gr/kosmos/article/ikones-apokalipsis-stin-iaponia-apo-ton-tifona-xagimpis

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr