Home Greek News Δεύτερη τουρκική εισβολή: Από Μεγίστη μέχρι Πάφο επιβάλουν τον «νόμο του ισχυρού» με δεκάδες πολεμικά πλοία και μαχητικά

Δεύτερη τουρκική εισβολή: Από Μεγίστη μέχρι Πάφο επιβάλουν τον «νόμο του ισχυρού» με δεκάδες πολεμικά πλοία και μαχητικά

by _
0 comment 112 views

Δεύτερη τουρκική εισβολή: Από Μεγίστη μέχρι Πάφο επιβάλουν τον «νόμο του ισχυρού» με δεκάδες πολεμικά πλοία και μαχητικά


Δεύτερη «εισβολή» από την Τουρκία αυτή τη φορά στα δυτικά.

Οι Τούρκοι με δύο Navtex κλειδώνουν την περιοχή από το σύμπλεγμα της Μεγίστης μέχρι την Πάφο και πραγματοποιούν ναυτικές ασκήσεις 14 και 15 Οκτωβρίου, κάνοντας μία προβολή ισχύος σύμφωνα με το δόγμα «Γαλάζια Πατρίδα» στην Αν.Μεσόγειο.

Μάλιστα στην άσκηση έξω από την Πάφο τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα χρησιμοποιήσουν και αληθινά πυρά. Η περιοχή που θα γίνει η άσκηση συμπίπτει με το βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου 7 στο οποίο βρίσκεται το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Με λίγα λόγια μπαίνουν, τρυπάνε στην κυπριακή ΑΟΖ και ταυτόχρονα πραγματοποιούν και στρατιωτικές ασκήσεις.

Αν αυτό δεν θεωρείται εισβολή τότε τι είναι; Πρέπει να υπάρξουν νεκροί; 

Οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη ισχύος απέναντι σε μία Ελλάδα η οποία διστάζει ακόμα και να καταδικάσει την εισβολή στη Συρία κι επιδεικνύει συνεχώς μία αδυναμία η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ακόμα κι από την μερική ανατροπή στο ισοζύγιο ένοπλης ισχύος.

Και σκεφτείτε ότι η Τουρκία όλα αυτά τα κάνει τόσο καιρό, έχοντας ανοικτό το μέτωπο της Συρίας στο οποίο ο τουρκικός Στρατός αυτή τη στιγμή προελαύνει, όταν «ησυχάσει» από εκεί τι θα γίνει;

(upd 2:15) Γαλλο-κυπριακή άσκηση στην ΑΟΖ αλλά με την Λευκωσία να δηλώνει προσήλωση στη… διπλωματία

Σε εξέλιξη βρίσκεται γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση στα ανοιχτά της Κύπρου η οποία αποτελεί μία συμβολική έστω απάντηση στα σουλάτσα και τις γεωτρήσεις των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την άσκηση ανακοίνωση η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, στο twitter, ότι οι γαλλο-κυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κυπριακά χωρικά ύδατα και διεξάγονται μέσα στα πλαίσια μιας εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίας. Επιθυμούμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της ΕΕ, να μπορεί να διασφαλίζει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που εμπίπτουν στην κυριαρχία της, πρόσθεσε η Γαλλίδα ΥΠΑΜ.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «η άσκηση έχει τη σημασία της, στα πλαίσια της συνεργασίας της Κύπρου με τη Γαλλία, στέλνει όμως και μήνυμα για την ενάσκηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

«Την ίδια στιγμή, παραμένουμε προσηλωμένοι στις προσπάθειές μας για τερματισμό της παρανομίας της Τουρκίας με πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Στην άσκηση αναφέρθηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι η γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση εμπίπτει στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών. «Η Γαλλία ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, σύμφωνα και με την ομόθυμη στάση της ΕΕ» κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε επιβεβαιώσει στο ΚΥΠΕ την παρουσία πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στο θαλάσσιο οικόπεδο 7, λέγοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει πρόθεση στρατιωτικοποίησης της κατάστασης».

Οι θαλάσσιες περιοχές που δεσμεύουν οι Τούρκοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr