Home Greek News Πλάτες Πούτιν -Τραμπ σε Ερντογάν. Ρωσία και ΗΠΑ δεν ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Πλάτες Πούτιν -Τραμπ σε Ερντογάν. Ρωσία και ΗΠΑ δεν ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της Τουρκίας στον ΟΗΕ

by _
0 comment 101 views

Πλάτες Πούτιν -Τραμπ σε Ερντογάν. Ρωσία και ΗΠΑ δεν ψήφισαν υπέρ της καταδίκης της Τουρκίας στον ΟΗΕ


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε κοινή δήλωση για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη ΒΑ Συρία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ΗΠΑ και Ρωσία έθεσαν βέτο σε δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο που καταδίκαζαν την επιχείρηση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεκλήθη εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του. 

Tην ίδια στιγμή, ο Σύρος ΥΠΕΞ Faisal Maqdad, δήλωσε ότι μάλλον η Δαμασκός δεν θα βοηθήσει τους Κούρδους, καθώς πρόδωσαν την χώρα, αφού όλα αυτά τα χρόνια συνεργαζόντουσαν με τις ΗΠΑ!

Ταυτόχρονα, με αεροπορικές επιδρομές αλλά και σκληρές χερσαίες μάχες συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στα κατεχόμενα από τους Κούρδους εδάφη της βορείου Συρίας.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πετύχει την κατάληψη συγκεκριμένων στόχων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για σκληρές μάχες στην κεντρική συνοριακή περιοχή και για τουλάχιστον 7 άμαχους νεκρούς.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι 109 Κούρδοι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή έχουν αιχμαλωτισθεί, (αριθμούς που θεωρεί υπερβολικούς η αντίπαλη πλευρά).

Η εισβολή της Τουρκίας δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τσαβούσογλου επισήμανε πως η απειλή ασφαλείας, την οποία η Τουρκία λέει ότι αντιμετωπίζει από την παρουσία των Κούρδων μαχητών στα σύνορά της, θα εξαλειφθεί, εάν η περιοχή εκκαθαριστεί από τους αντάρτες.

«Όταν φθάσουμε σε βάθος 30 χλμ στη ζώνη ασφαλείας, η τρομοκρατία θα έχει εξαλειφθεί» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της. 

Ο χάρτης του πεδίου μάχης σήμερα …


https://www.epilekta.com/2019/10/blog-post_371.html?fbclid=IwAR2Znm1ybi72Wk8wwBjZOfFzLk-SpjSaT-8JIQJyeqHq3yLYGG0hkXs_2w0

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr