Home Greek News Κ.Κυρανάκης στη Βουλή: Δέχτηκα μήνυση από ΜΚΟ για την λέξη «Ελληνόπουλα»- Ζήτω να δικαστώ σαν απλός πολίτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης στη Βουλή: Δέχτηκα μήνυση από ΜΚΟ για την λέξη «Ελληνόπουλα»- Ζήτω να δικαστώ σαν απλός πολίτης (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 87 views

Κ.Κυρανάκης στη Βουλή: Δέχτηκα μήνυση από ΜΚΟ για την λέξη «Ελληνόπουλα»- Ζήτω να δικαστώ σαν απλός πολίτης (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, έκανε μια αναδρομή στους λόγους που τον οδήγησαν να δεχτεί την εν λόγω μήνυση.

Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν παραχώρησε μια συνέντευξη, στην οποία τόνισε το σοβαρό πρόβλημα του δημογραφικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Στο σημείο αυτό έκανε μια παρένθεση, λέγοντας πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι γεννήσεις είναι κάθε χρόνο 30.000 λιγότερες από τους θανάτους. Αυτό ισοδυναμεί με το χαμό μιας ολόκληρης πόλης σαν το Ρέθυμνο ή την Κόρινθο! Αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, πρόσθεσε.

Η ΝΔ, συνέχισε, πρότεινε προεκλογικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, μέρος του οποίου ήταν και ένα εφάπαξ βοήθημα 2.000€ για κάθε Ελληνόπουλο που θα γεννιέται στην πατρίδα μας. Όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά, το επίδομα θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια, με τη γέννηση τους, ακόμη δηλαδή κι αν ένας από τους δυο γονείς είναι Έλληνας πολίτης.

Γιαυτό το μέτρο, μίλησα και στην συνέντευξη την οποία ανάρτησα στο Διαδίκτυο και απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τους δικαιούχους αυτού του επιδόματος, διευκρίνισα πως το επίδομα θα δίνεται σε Ελληνόπουλα!

Αυτή τη φράση, για κάποιο λόγο, κάποια ΜΚΟ την θεώρησε ρατσιστική και ρητορική μίσους, εξήγησε. Βασιζόμενη κατόπιν σε δημοσιεύματα επίσημων Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία με κατηγόρησε για ακροδεξιά ατζέντα, κατέθεσε μήνυση εναντίον μου, στις 3 Ιουλίου, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές. Ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν διευκρινίζει με μεγάλη σαφήνεια ποιο ακριβώς είναι το αδίκημα.

Εν συνεχεία είπε «προτείνω στους υπερασπιστές αυτής της μήνυσης, οι οποίοι προέρχονται από την Αριστερά, να φτιάξουν ένα λεξικό αποδεκτών όρων από την Αριστερά, για να μας ενημερώσουν, αν ο όρος «Ελληνόπουλο», είναι τελικά ρατσιστικός ή όχι».

Ζητώ λοιπόν για λόγους αρχής κ.πρόεδρε, και αγαπητοί συνάδελφοι την άρση της ασυλίας μου, την οποία ψηφίζω πρώτος.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του παρακάτω.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr