Home Greek News Θέλουν να «χτυπήσουν» την Ρωσία μέσω της Ελλάδας

Θέλουν να «χτυπήσουν» την Ρωσία μέσω της Ελλάδας

by _
0 comment 160 views

Θέλουν να «χτυπήσουν» την Ρωσία μέσω της Ελλάδας


«Θέλουμε περισσότερες εισαγωγές ΥΦΑ από τις ΗΠΑ και προώθησή τους στις γειτονικές χώρες».

Αυτό τόνισε σε ενεργειακό συνέδριο ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας και διαφοροποίησης.

Ο κ. Πάιατ επισήμανε, παράλληλα την ανάγκη να σπάσει το ρωσικό μονοπώλιο στον τομέα του φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και σημείωσε σχετικά τον ρόλο της χώρας μας με την πρόσφατη εισαγωγή αμερικανικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα και την επανεξαγωγή του στην Βουλγαρία.

Τέλος, στο πλαίσιο της πρόθεσης των παγκοσμιοποιητών για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ο κ. Πάιατ τάχθηκε υπέρ του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας για θέματα ενέργειας που μπορούν, όπως είπε, «να συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών».

ΦΩΤΟ eurokinissi

https://www.el.gr/diethni/gaiostratigiki/theloyn-na-chtypisoyn-tin-rosia-meso-t/?fbclid=IwAR0Lb1dsunZ3kDngNoj_fYzQq03frnBwaKLCIwTHzrAUQyzxS71mcB-T5nk

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr