Home Greek News Κατάσχεση στην Γιάννα Παπαδάκου: Της άφησαν το κρεβάτι και τα…μαχαιροπήρουνα…

Κατάσχεση στην Γιάννα Παπαδάκου: Της άφησαν το κρεβάτι και τα…μαχαιροπήρουνα…

by _
0 comment 45 views

Κατάσχεση στην Γιάννα Παπαδάκου: Της άφησαν το κρεβάτι και τα…μαχαιροπήρουνα…

Κατάσχεση σε βάρος της δημοσιογράφου κι επεισόδιο με τον δικαστικό επιμελητή που την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα…


Ένα κρεβάτι και τα μαχαιροπήρουνα άφησαν στην Γιάννα Παπαδάκου οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι το πρωί προσήλθαν στο σπίτι της γνωστής δημοσιογράφου για να εκτελέσουν την εντολή κατάσχεσης μετά από τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου σε βάρος της.

Η κ. Παπαδάκου αντέδρασε, οι δικαστικοί επιμελητές κάλεσαν την αστυνομία και η γνωστή δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα χωρίς χειροπέδες και στην συνέχεια οι επιμελητές προχώρησαν στην κατάσχεση. Κατέσχεσαν όλα(!!!) τα έπιπλα αφήνοντας πίσω τους ένα κρεβάτι και μαχαιροπήρουνα.

Στις 28 Μαΐου 2019, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία και πρόεδρο του Ισραηλινοελληνικού επιμελητηρίου, Σάμπυ Μιωνή, και έκρινε ομόφωνα ότι η απόφαση του Αγγλικού δικαστηρίου κατά της Γιάννας Παπαδάκου για δυσφήμιση του επιχειρηματία, είναι εκτελεστή στην Ελλάδα.  Με την απόφαση του αυτή, ο Άρειος Πάγος, ανέτρεψε την τουλάχιστον «περίεργη» απόφαση του Εφετείου που είχε κρίνει μη εκτελεστή την απόφαση, αντίθετα με όλους του κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Γιάννα Παπαδάκου υποχρεούται να καταβάλει στον Σάμπυ Μιωνή σχεδόν 130.000 ευρώ.  Στις 29 Αυγούστου 2019 όμως σύναψε συμβόλαιο πώλησης του 50% του σπιτιού της με την Κυπριακή εταιρεία Promanou Limited, η οποία ιδρύθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2019 (όσο δηλαδή αναμενόταν η απόφαση του Αρείου Πάγου) και στις 30 Αυγούστου 2019 έγινε η μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο. Αυτό που βγάζει μάτι είναι ότι το τίμημα της αγοραπωλησίας ήταν μόλις 5.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία είναι 88.000 ευρώ!!!

Ο πανικός της Γιάννας Παπαδάκου ότι θα χάσει το σπίτι της είναι κατανοητός, αλλά πως μια έμπειρη δικαστική ρεπόρτερ πιστεύει ότι μπορεί αυτή η μεταβίβαση να θεωρηθεί από το δικαστήριο ως νόμιμη;  Ο πανικός αυτός μάλλον θα την οδηγήσει σε νέες αστικές και ποινικές δικαστικές περιπέτειες. Κι αυτό διότι ο επιχειρηματίας σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να  καταθέσει αγωγές και μηνύσεις για καταδολίευση και απάτη, όχι μόνο κατά της Γιάννας Παπαδάκου, της αγοράστριας εταιρείας και του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο κ. Μιωνής που έχει ήδη δωρίσει στο Χαμόγελο του Παιδιού τις 80.000 ευρώ που έχει εισπράξει μέχρι στιγμής από την εφημερίδα «Δημοκρατία», έχει δηλώσει ότι θα δωρίσει το σύνολο των χρημάτων που θα προέλθουν από την εκτέλεση των δικαστικών  αποφάσεων που έχει κερδίσει κατά της Παπαδάκου, αλλά και του εκδότη  Φιλιππάκη και  συνεργάτη του Τάρκα.

Το ιστορικό

Η κ. Παπαδάκου βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον γνωστό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Ο επιχειρηματίας κέρδισε την δικαστική μάχη από την δημοσιογράφο στο Λονδίνο, όπου βρετανικό δικαστήριο επιδίκασε το ποσόν των 116.290,86 Λιρών Αγγλίας υπέρ του Σάμπυ Μιωνή ως αποζημίωση και δικαστικά έξοδα για το συκοφαντικό και δυσφημιστικό εναντίον του άρθρο της Γιάννας Παπαδάκου με τίτλο «Πώς έμαθα για τα 500 εκατ. δολάρια» το οποίο δημοσιεύθηκε την 09.12.2012 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα».

Ο Άρειος Πάγος τον Ιούλιο εξέδωσε μία απόφαση σταθμό με την απόφαση – σταθμό (579/2019), με την οποία κήρυξε αμετάκλητη εκτελεστή στην Ελλάδα την από 22 Ιουλίου του 2014 διαταγή του Αγγλικού δικαστηρίου σε βάρος της Γιάννας Παπαδάκου. Να σημειωθεί ότι ότι ενώ η εφημερίδα είχε ζητήσει συγνώμη από τον κ. Μιωνή για το ανακριβές άρθρο και μάλιστα την 21Σεπτεμβρίου του 2013 είχε δημοσιεύσει το δισέλιδο άρθρο αποκατάστασης της αλήθειας για το πρόσωπό του, με τίτλο «Η αλήθεια για τον Σάμπυ Μιωνή», η κ. Παπαδάκου που υπέγραφε το αρχικό δυσφημιστικό άρθρο είχε αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα συκοφαντικά έγραψε κατά του κ. Μιωνή.

Πάντως, αν και η Γιάννα Παπαδάκου από έντυπο χαρακτηρίστηκε ως «η δημοσιογράφος που μοίραζε… χειροπέδες», στο τέλος οδηγήθηκε στο ΑΤ Πεντέλης χωρίς χειροπέδες…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr