Home Greek News Ο πρώτος Ελληνας πρέσβης σε χώρα με το όνομα “Μακεδονία” δηλώνει πως είναι τιμή του

Ο πρώτος Ελληνας πρέσβης σε χώρα με το όνομα “Μακεδονία” δηλώνει πως είναι τιμή του

by _
0 comment 101 views

Ανέλαβε καθήκοντα ο πρώτος Ελληνας πρέσβης σε χώρα με το όνομα “Μακεδονία” και δήλωσε πως είναι τιμή του


Freepen.gr – Ο Πρόεδρος της χώρας μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας, Στέβο Πενταρόφσκι έλαβε την Παρασκευή τα διαπιστευτήρια του πρώτου Πρέσβη της Ελλάδας, Δημήτρη Γιαννακάκη, αναφέρει η english.republika.mk.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω εμπλουτισμού και προώθησης, ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι σημείωσε ότι αυτό το βήμα οφειλόταν, πρώτα από όλα, στη δέσμευση των δύο χωρών να οικοδομήσουν σχέσεις καλής γειτονίας με βάση αρχές αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διαφάνειας.

Η συμφωνία Πρεσπών δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για συνεχή και σημαντική προώθηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς και για την οικοδόμηση εταιρικών σχέσεων, όπως αρμόζει σε δύο γειτονικές χώρες που έχουν κοινές ευρωατλαντικές αξίες, δήλωσε ο Πρόεδρος Πενταρόβσκι, τονίζοντας ότι η χώρα του στο πνεύμα της καλής γειτονίας είναι έτοιμη περαιτέρω δέσμευση και ουσιαστική συνεργασία με την Ελλάδα, η οποία ενδιαφέρει τους πολίτες και των δύο χωρών και την ευημερία τους.

Ο Πενταρόβσκι εξέφρασε την προσδοκία ότι το επίκεντρο της περαιτέρω συνεργασίας θα είναι η προώθηση της ήδη καλής οικονομικής κατάστασης.

Ευχαριστώντας για την θερμή υποδοχή, ο Πρεσβευτής Γινανακάκης σημείωσε ότι ήταν τιμή του (!) να διοριστεί ο πρώτος Έλληνας πρεσβευτής στη χώρα και είπε ότι από το 2016 έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής του ελληνικού γραφείου διασύνδεσης στα Σκόπια, η συμφωνία των Πρεσπών έχει υπογραφεί, επικυρωθεί και τεθεί σε ισχύ , η οποία οδήγησε την Ελλάδα να υποστηρίξει την ένταξη της χώρας μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, τόνισε ο Πρέσβης, προσθέτοντας ότι η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή του είναι ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Έλληνας πρεσβευτής δήλωσε ότι το κοινό συμφέρον και των δύο χωρών είναι η δημοκρατική σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής, η ασφάλεια και η ασφάλεια των συνόρων τους, καθώς και η ευημερία και η ανάπτυξη της περιοχής. Περιττό να αναφέρουμε πως σε όλο το ρεπορτάζ της σκοπιανής ιστοσελίδας, τα Σκόπια αναφέρονται ως “Μακεδονία”.

Πηγή >> http://www.freepen.gr/2019/09/blog-post_450.html?spref=fb&fbclid=IwAR0XflC4Jhg0s2PYUHUwSP3fluHyP-oejXRO7Bz_uxrjCgQHsVWhpPcC-x4

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr