Home Greek News Οι αριστεροί θέλουν πίσω τα παιδιά «μεταναστών» στα ελληνικά σχολεία – Συνεχίζει απτόητη η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αριστεροί θέλουν πίσω τα παιδιά «μεταναστών» στα ελληνικά σχολεία – Συνεχίζει απτόητη η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

by _
0 comment 134 views

Οι αριστεροί θέλουν πίσω τα παιδιά «μεταναστών» στα ελληνικά σχολεία – Συνεχίζει απτόητη η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ


Ζητούν πίσω την «χαμένη πολυπολιτισμικότητα» μετά τις εκκενώσεις κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη…

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου του 2019, αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν το κτίριο που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πρασσά και Οκτάβιου Μερλιέ, στη Νεάπολη Εξαρχείων. Ήταν γνωστό ως 5ο Λύκειο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως κατάληψη, στην οποία είχαν «στοιβάξει» κυριολεκτικά οικογένειες «προσφύγων και μεταναστών», όπως τους ονομάζουν.

Μετά από πέντε χρόνια απραξίας, για ευνόητους λόγους, η νέα κυβέρνηση τελικά εκκένωσε τα κτίρια, αφενός γιατί οι άνθρωποι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, αφετέρου γιατί ουδείς μπορεί με το «έτσι θέλω» να καταλαμβάνει δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια.

Αυτή ήταν η έβδομη εκκένωση κατάληψης με εντολή της κυβέρνησης μέσα στον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο, αριστερόστροφοι καθηγητές και δημοσιογράφοι, βάζουν μπροστά τα όσα παιδιά ζούσαν εκεί και πήγαιναν σχολείο, προκειμένου να ενταχθούν, πρόχειρα και άτακτα, στην ελληνική κοινωνία.

Ζητούν την άμεση επιστροφή τους στα σχολεία των Εξαρχείων όπου φοιτούσαν μαζί με τα Ελληνόπουλα της περιοχής.

Συνδικαλιστές της ΠΕ-ΔΕ κατηγορούν την κυβέρνηση για «ρατσισμό» και καλούν να ανοίξουν τα σύνορα και οι αγκαλιές όλων των σχολείων της χώρα για παιδιά «μεταναστών».

Πέραν τούτου, την ημέρα της εκκένωσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων του 35ου και του 36ου Δημοτικών Σχολείων στα Εξάρχεια συγκλήθηκαν και εξέδωσαν ανακοίνωση, καταγγέλοντας την «βίαιη», όπως την ονόμασαν, απομάκρυνση των παιδιών από το σπίτι και το σχολείο τους. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωσή τους αναφέρει ότι τα παιδιά των προσφύγων «γράφτηκαν στα σχολεία του κέντρου της Αθήνας, προσπαθώντας να ενταχθούν, να μάθουν τη γλώσσα, να αποκτήσει η ζωή τους μια κανονικότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες».

Καθηγητές ζητούν την δημιουργία κατάλληλων δομών στις γειτονιές των Εξαρχείων με υγειονομική περίθαλψη, προκειμένου να ζήσουν εκεί οι παράνομοι μετανάστες.

Δείτε το ρεπορτάζ για να γίνετε πιο… «σοφοί»!

ΦΩΤΟ pexels

https://www.el.gr/ellada/refuges/oi-aristeroi-theloyn-piso-ta-paidia-me/?fbclid=IwAR1ROgH8-CtO4DS7NcKfjV9VIW_EbRYKQxjZqDALRsrrvopkOWXVCW-EBGM

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr