Home Greek News Σήμερα η προανακριτική για τον “Ρασπούτιν”

Σήμερα η προανακριτική για τον “Ρασπούτιν”

by _
0 comment 123 views

Σήμερα η προανακριτική για τον “Ρασπούτιν”

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 10:35

Έτοιμη είναι η πρόταση συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη υπογράψει και αυτό που μένει είναι το πότε θα κατατεθεί.

Την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής θα υπογράφουν εκτός απροόπτου όλοι οι βουλευτές της ΝΔ προτείνοντας μάλιστα να διερευνηθούν και άλλες υποθέσεις – πλην της NovartisΚατά πληροφορίες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, έπειτα και από τις καταθέσεις της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η κα. Ράικου στην κατάθεσή της επέμεινε στην αναφορά που είχε καταθέσει, παραιτούμενη από τη θέση της πριν από δύο χρόνια, ενώ κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι ήταν εκείνος που άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα παρενέβαινε στο έργο της, ασκώντας της αφόρητες πιέσεις προκειμένου να «χειραγωγήσει» την πορεία των υποθέσεων που η ίδια χειριζόταν.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αποκάλυψε χωρίς περιστροφές την ταυτότητα του περίφημου «Ρασπούτιν», τον οποίο άλλωστε κύκλοι προσκείμενοι σε εκείνη είχαν «βαφτίσει» με αυτό το προσωνύμιο λίγους μήνες μετά την παραίτησή της.

Έντεκα ακριβώς μήνες από τότε που μέσω κύκλων προσκείμενων στην κα Ράικου γινόταν για πρώτη φορά λόγος για τον διαβόητο «Ρασπούτιν», ο οποίος, «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ,  με ύφος “νταβατζή”», υποδείκνυε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις», η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέθεσε συγκεκριμένα έγγραφα που ενισχύουν τις βαριές κατηγορίες της σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ελένη Ράικου
Ελένη Ράικου

Παράλληλα έκανε λόγο για απόπειρα ηθικής της εξόντωσης από την εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη: «Είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης ,το ίδιο έκανε και την άλλοτε φίλη της πρόεδρο Πρωτοδικών Ελένη Ζαμανίκα» φέρεται να είπε στις καταθέσεις της.Την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής θα υπογράφουν εκτός απροόπτου όλοι οι βουλευτές της ΝΔ προτείνοντας μάλιστα να διερευνηθούν και άλλες υποθέσεις – πλην της Novartis – για το ενδεχόμενο άνωθεν παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης.

Έπειτα από την κατάθεση της πρότασης η οποία θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια, αναμένεται να μοιραστεί στα κόμματα. Εν συνεχεία, σε διάστημα 22 ημερών θα συνέλθει η Ολομέλεια οπότε και θα αποφασιστεί με μυστική ψηφοφορία εάν τελικά θα συγκροτηθεί η Προανακριτική Επιτροπή, κάτι που θεωρείται – εκτός απροόπτου – δεδομένο.

«Με τόσα στοιχεία δεν πιστεύω κάποιος να αμφιβάλει ότι έπρεπε να συσταθεί προανακριτική» είπε γαλάζιος βουλευτής ο οποίος πέρασε αρκετές μέρες στο δωματιάκι της Βουλής διαβάζοντας όλες τις καταθέσεις.

«Να δούμε πρώτα την πρότασή τους και μετά θα τα πούμε όλα» φαίνεται να είναι το πρώτο μήνυμα του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση της εισαγγελέως διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη για την κατάθεση της Ε. Ράικου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 10:35

https://www.zougla.gr/greece/article/simera-i-proanakritiki-gia-ton-raspoutin

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr