Home Greek News ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΌΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΌΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

by _
0 comment 29 views

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΌΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγιπ Ερντογάν συνέχισε να απειλεί με τον γνωστό βρώμικο τρόπο και λόγο, που χρησιμοποιεί, την Κυπριακή Δημοκρατία και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ένα οργανισμό ο οποίος υποτίθεται μάχεται για να επικρατήσει η ειρήνη. Δυστυχώς, πολλοί ηγέτες με πρώτο τον Ερντογάν, μεταφέρουν από το βήμα της Γ.Σ. τις πολεμοχαρείς κραυγές τους. Και η διεθνής κοινή γνώμη είναι υποχρεωμένη να τις ακούει. Και να μην αντιδρά… Πρέπει να το πούμε χωρίς φόβο και πάθος: Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι αχαλίνωτος και απειλητικός επειδή ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ έχει εκθρέψει την αλαζονεία του. Μετά την αναστολή των κυρώσεων εναντίον της κατοχικής δύναμης με ευθύνη του προέδρου των ΗΠΑ, ο Ερντογάν πιστεύει ότι είναι άτρωτος. Είναι βέβαιος ότι ελέγχει και την υπερδύναμη, επειδή δείχνει να μην τολμά να τον τιμωρήσει για την στρατηγική του σχέση με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Από το βήμα της Γ.Σ., και αναφερόμενος στα θέματα της ενέργειας, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ποια είναι τα δικαιώματα της Τουρκίας. Είναι μία κατοχική δύναμη, που χρησιμοποιεί τους άβουλους Τουρκοκύπριους για να επιτύχει τους στρατηγικούς επεκτατικούς σκοπούς της. Και αυτοί, δέχονται να γίνονται το όχημα για τους φασιστο-ισλαμιστές της Τουρκίας, οι οποίοι σπέρνουν το θάνατο στο εσωτερικό, εναντίον των Κούρδων αλλά και σε γειτονικές χώρες. Χθες, ο κ. Ερντογάν παρουσίασε το σχέδιο του για την εθνοκάθαρση των Κούρδων της Συρίας.

Παρουσίασε και χάρτη, που δείχνει πως οι κουρδικές περιοχές θα εξαφανιστούν από προσώπου γης με τη χρησιμοποίηση των άμοιρων προσφύγων της Συρίας, που βρίσκονται στην Τουρκία -κοντά 3 εκατομμύρια ψυχές. Πρόκειται για ένα αποκρουστικό σχέδιο και ας ελπίσουμε ότι η Αμερική του -χωρίς αισθήματα- Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα συναινέσει. Και θα προστατεύσει τους μοναδικούς συμμάχους που έχει στην περιοχή. Άλλωστε οι Κούρδοι του χάρισαν την περήφανη νίκη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι Τούρκοι ήταν σύμμαχοι των τρομοκρατών και τα αποδεικτικά στοιχεία είναι πάρα πολλά. Ο …«γενναιόδωρος» κ. Ερντογάν δήλωσε από το βήμα της Γ.Σ. ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις βασισμένες στην συνεργασία (στην Κύπρο) και την ακριβοδίκαιη διανομή (των φυσικών πόρων του νησιού). Δήλωσε, λοιπόν, καθαρά τι επιδιώκει με τις προκλήσεις και την επιθετικότητά του στην κυπριακή ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Απαιτεί τα πάντα δικά του… Και υπάρχουν Ελληνοκύπριοι που ακόμα τον πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Για να ηρεμήσει δήθεν το θηρίο… Για τον Ερντογάν, λοιπόν, οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν σημαντική ευκαιρία για συνεργασία, αν όλοι υιοθετήσουμε, όπως είπε, μία προσέγγιση «win-win». Και η προσέγγιση αυτή εξυπηρετεί βεβαίως μόνο τον ίδιο και την κατοχική δύναμη. Όχι την Κύπρο και το λαό της -και αναφέρομαι τόσο στους Ελληνοκύπριους, όσο και στους Τουρκοκύπριους.

Εάν η Τουρκία επικρατήσει στο νησί, θα είναι κακό για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα εθνικότητας και θρησκείας. Ο κ. Ερντογάν έκανε και κάτι άλλο από το βήμα της Γ.Σ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι μηδενικές εγγυήσεις δεν είναι επιλογή για την Τουρκία. «Είναι καθαρό», δήλωσε ο επικεφαλής της κατοχικής δύναμης, «πως αυτοί που διεκδικούν να λύσουν το κυπριακό πρόβλημα, υπό τον όρο των μηδενικών εγγυήσεων ασφάλειας, έχουν κακές προθέσεις». Και σημείωσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες μέχρις ότου βρεθεί λύση η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια και την διατήρηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων». Ερωτώ: Μπορεί να λυθεί το Κυπριακό χωρίς την κατάργηση των εγγυήσεων από την Τουρκία; Χωρίς την κατάργηση των επεμβατικών της δικαιωμάτων; Χωρίς την αποχώρηση του κατοχικού στρατού; Υπάρχει έστω και ένας πολιτικός στον ελληνικό χώρο που θα τολμήσει να βάλει την υπογραφή του σε αυτή την απαράδεκτη διευθέτηση; Ας σηκώσει το χέρι πάνω και να φωνάξει για να δούμε ποιος είναι…

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι ατυχώς ορισμένες χώρες της περιοχής προβαίνουν σε μονομερή βήματα, επιχειρώντας να σύρουν το ενεργειακό ζήτημα σε πεδίο σύγκρουσης. Πρόσθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι, στην Ανατολική Μεσόγειο, να προστατεύσουμε μέχρι τέλους, να νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα τόσο της Τουρκίας, όσο και των Τουρκοκυπρίων». Κουβέντες …καθαρές που λένε και στο χωριό μου. Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τις προθέσεις του… Κατά τα άλλα, φταίνε για όλα οι Ελληνοκύπριοι και τα θύματα είναι οι Τούρκοι. Φοβάται η περιφερειακή υπερδύναμη Τουρκία με τα 80 εκατομμύρια τις 700 χιλιάδες Ελληνοκύπριους; Όχι βέβαια. Αυτό που φοβάται είναι το κυπριακό κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία. Που είναι μικρή αλλά του δημιουργεί μύρια προβλήματα στα διεθνή φόρα. Μιλώντας για το πρόβλημα της Κύπρου, είπε ότι «παρά τις διαπραγματεύσεις, το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί, εξ αιτίας της αδιάλλακτης θέσης των Ελληνοκυπρίων. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά», ισχυρίστηκε, «προωθεί μια μη ισότιμη και άδικη πολιτική επιβολής, αρνούμενη να μοιραστεί την πολιτική εξουσία και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους». Ο Ταγίπ Ερντογάν απέδειξε χθες και στον τελευταίο δύσπιστο, και ιδιαίτερα στους οπαδούς της «όποιας λύσης», πως αν η Κύπρος και ο λαός πέσουν στα χέρια του, δεν έχουν καμία τύχη. Μπροστά σε αυτά που θεωρεί στρατηγικά συμφέροντα δεν τον ενδιαφέρει αν θα ισοπεδώσει -για να τα πετύχει- χώρες και λαούς…

Από το hellasjournal.com

Μέσω >> makeleio.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr