Home Greek News Ζούμε μεγάλες στιγμές: Τι ξήλωσε η ΕΛ.ΑΣ από τα Εξάρχεια; Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι αναρχικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζούμε μεγάλες στιγμές: Τι ξήλωσε η ΕΛ.ΑΣ από τα Εξάρχεια; Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι αναρχικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 100 views

Ζούμε μεγάλες στιγμές: Τι ξήλωσε η ΕΛ.ΑΣ από τα Εξάρχεια; Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι αναρχικοί (ΒΙΝΤΕΟ)


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια από νωρίς σήμερα το πρωί.

Αυτή τη φορά, η αστυνομία δεν εισέβαλε ψάχνοντας για ναρκωτικά, αλλά οργάνωσε επιχείρηση απομάκρυνσης του περιβόητου κοντέινερ από την πλατεία των Εξαρχείων, όπου το είχαν τοποθετήσει από το 2017, μέλη αναρχικών οργανώσεων, όπως του γνωστού Ρουβίκωνα.

Παράλληλα, για να αποφευχθούν αντιδράσεις εκ μέρους των αναρχικών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και με τη βοήθεια γερανού αφαίρεσαν το κοντέινερ που βρισκόταν εκεί από τις 8 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα, το κοντέινερ είχε στηθεί τον Απρίλιο του 2017, ως ένα… «πολιτικό περίπτερο», ένα «περίπτερο» ενημέρωσης – όπως το είχαν χαρακτηρίσει, σε σχετική ανακοίνωση – ενώ ήταν επίσης γνωστό και ως «ΚΕΠ του Ρουβίκωνα».

Αφού ο γερανός του δήμου, φόρτωσε το κοντέινερ σε ειδικό όχημα, συνεργεία του δήμου, ξεκίνησαν να καθαρίζουν την περιοχή. Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN TV, βρέθηκε στο σημείο και μετέδωσε αποκλειστικές εικόνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, το τελευταίο διάστημα, το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν το χρησιμοποιούσε κανείς και ήταν παροπλισμένο.

Παρόλα αυτά, η κίνηση αυτή της αστυνομίας, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς αναρχικούς, αφού δεν ήταν λίγες φορές είχαν απειλήσει με «αντίποινα» σε περίπτωση που πάθαινε κάτι το…κοντέινερ τους. Ήταν επομένως μια συμβολική παρέμβαση εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ για εντονότερη παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων, με εκκενώσεις καταλήψεων και περισσότερους ελέγχους.

(φώτο: Eurokinissi)

http://www.el.gr/ellada/police-news/zoyme-megales-stigmes-ti-xilose-i-el-as/?fbclid=IwAR1zG2QwLxbwFF-2Fz4nsWCfTjn9Wnumcj-fviIahlfTUutnsysCu6XMWBY

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr