Home Greek News ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ! H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΤΕΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΜΗΡΕΙΑ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ! H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΤΕΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΜΗΡΕΙΑ.

by _
0 comment 35 views

H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΤΕΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΜΗΡΕΙΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η Τουρκία έγινε από σήμερα η τρίτη χώρα στον πλανήτη μετά την Ρωσία και την Κίνα και η πρώτη του ΝΑΤΟ που έχει στην κατοχή της αντιαεροπορικά συστήματα μακρού βεληνεκούς S-400 με ακτίνα δράσης, αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική μέχρι τα 400 χλμ.

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά των δύο συστοιχιών που έχουν αγοραστεί (με προαίρεση μία τρίτη) στο αεροδρόμιο Μούρτεντ της Άγκυρας, στο οποίο έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται τα στοιχεία της πρώτης συστοιχίας.

s400aktina_3

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας «Συνεχίζονται τα έργα εγκατάστασης του συστήματος και η εκπαίδευση του προσωπικού σε αυτό».

Το μείζον ερώτημα είναι που θα εγκατασταθεί η δεύτερη συστοιχία.

Το σύστημα ανάλογα με το που θα τοποθετηθεί, εντός της ακτίνας του μπορεί να περιλαμβάνεται ο εναέριος χώρος της Κύπρου και μεγάλο μέρους της Ανατολικής Μεσογείου, του Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν, το Αιγαίο και σχεδόν ολόκληρη η ελληνική επικράτεια, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κριμαία και μέρος της Ρωσίας, καθώς και η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία.

Όσον αφορά την Κύπρο, οι S-400 προφανώς μπορούν να καλύψουν τις δυνάμεις κατοχής με προσβολές κατά των ελληνικών μαχητικών, ή να ματαιώσουν την εναέρια αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων.

Οι S-400 θα μπορούσαν να καταστήσουν πολύ πιο ευάλωτη την ήδη προβληματική επιχειρησιακή δράση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί και πιο ελεύθερη την τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό να δράσουν στην περιοχή.

Μια τέτοια εξέλιξη θα κατάφερνε σημαντικό στρατηγικό πλήγμα στο τι απόμεινε από το περιβόητο δόγμα «Ενιαίου Αμυντικού Χώρου».

Σε ότι αφορά την αξιοπιστία του όπλου και το τι αυτό αλλάζει στην ελληνοτουρκική στρατιωτική ισορροπία, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά οδυνηρή για την Ελλάδα: Ο όρος «στρατηγική ομηρεία» μόνο θεωρητικός δεν είναι, πλέον.

O ανωτέρω χάρτης σχεδιάστηκε με βάση τα 250 χλμ. ακτίνα δράσης του βασικού βλήματος που χρησιμοποιεί το σύστημα. Τα 400 χλμ. του πλέον εξελιγμένου βλήματος 40N6,​ που δεν είναι σαφές αν το έχει αγοράσει, είναι απλώς, εφιαλτικά…

Ενδεικτική είναι η άποψη του Tyson Wetzel, απόφοιτου και πρώην εκπαιδευτή του Σχολείου Όπλων Τακτικής της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF Fighter Weapons School) ο οποίος ανέλυσε τις τακτικές και στρατηγικές επιπλοκές μετά την ανάπτυξη των ρωσικών S-400 στη Συρία.

«Η αντιμετώπισή του είναι μια αρκετά τρομακτική προοπτική καθώς όταν οι Ρώσοι κατέστησαν επιχειρησιακό το σύστημα στην βάση Hmeymim κοντά στη Λατάκια, αποκλείστηκε πρακτικά ολόκληρος ο ανατολικός τομέας του συριακού εναέριου χώρου που επιχειρούσαν τα αμερικανικά μαχητικά περιλαμβανομένων και των F-22.

Μοναδικό μέσο περιορισμού της αποτελεσματικότητας του S-400 για όλα τα μαχητικά που συμμετείχαν στην Επιχείρηση INHERENT RESOLVE, ήταν να τεθούν υπό την κάλυψη των μαχητικών ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler του Αμερικανικού Ναυτικού, που διαθέτουν εξελιγμένες ικανότητες ηλεκτρονικών παρεμβολών. Και αυτό, σύμφωνα με τους Αμερικανούς χειριστές, δεν ήταν ούτε κατά διάνοια ενθαρρυντικό, για οποιονδήποτε Αμερικανό πιλότο πετούσε πάνω από τη Συρία», ανέφερε.

ΠΗΓΗ > www.makeleio.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr