Home Greek News Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Θέλουν να την περιορίσουν μέσα στη νύχτα

Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Θέλουν να την περιορίσουν μέσα στη νύχτα

by _
0 comment 227 views

Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Θέλουν να την περιορίσουν μέσα στη νύχτα

 Upd: 


Κάηκε και δεύτερο σπίτι – Τρία τα ενεργά μέτωπα – Στη Ζάκυνθο βρίσκεται ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς – Έχει εκκενωθεί το Κερί, σε ετοιμότητα η κάτοικοι στο χωριό Αγαλάς – Η φωτιά ξεκίνησε από την Λιθάκια αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιάξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, το οποίο έχει εκκενωθεί (αν και ορισμένοι κάτοικοι, μεγαλύτερης ηλικίας, αντιστάθηκαν αρχικά), ενώ η πυροσβεστική έχει ζητήσει από τους κατοίκους του χωριού Αγαλάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν  κι αυτοί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Σαν τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η λίμνη Κεριού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία και η νύχτα προβλέπεται αρκετά δύσκολη για τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Στην περιοχή έφτασε το απόγευμα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει επί τόπου τις απαιτούμενες επιχειρήσεις.  Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπιζαν νωρίτερα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr