Home Greek News Η Μεσόγειος “φλέγεται”. Οι πυρκαγιές έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Η Μεσόγειος “φλέγεται”. Οι πυρκαγιές έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

by _
0 comment 168 views

Η Μεσόγειος “φλέγεται”

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΑΛΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 07:38


ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» – Το ακόλουθο άρθρο του Zougla.gr δεν μπορούσε να έρθει στην πιο κατάλληλη στιγμή! Οι πυρκαγιές έχουν τριπλασιαστεί τα τελ. χρόνια?? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?? Μήπως έχει αρχίσει πλέον να…«ΚΑΛΑΠΑΖΕΙ» η δήθεν «κλιματική αλλαγή» που επικαλούνται όλοι, όπως ο ίδιος…ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ σε σχέση με τις φωτιές στην Ελλάδα?? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!, αφού αυτό αποτελεί μια…ΨΕΥΤΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ των παγκοσμιοποιητών που τυχαίνει και να προωθούν μια άλλη ατζέντα, σε σχέση με την «κλιματική αλλαγή», που δεν είναι άλλη από την…ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 80% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!

Γι’ αυτο, ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, αλλά να ασχολείσθε με έρευνες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ πάνω στο ίδιο θέμα, όπως το άρθρο μας με τίτλο «ΙΔΟΥ ο…ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ κατά της Ελλάδος με τις πυρκαγιές & τα …ΟΠΛΑ ΛΕΪΖΕΡ της Δύσεως!» διότι ΕΚΕΙ θα μάθετε την ΑΛΗΘΕΙΑ για το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ ανάβονται τέτοιες φωτιές: Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ…H ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ, ΣΚΟΠΙΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΛΗ» ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ!!!


Το 2019 είναι μία από τις χειρότερες χρονιές στην Ιστορία για την Ευρώπη και ειδικά για τις μεσογειακές χώρες, καθώς οι μεγάλες πυρκαγιές μέχρι τα μέσα Αυγούστου έχουν τριπλασιαστεί, σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας.

Συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Αυγούστου στα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.600 μεγάλες πυρκαγιές όταν από το 2008 έως το 2018 ο μέσος όρος για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν μόλις 464 φωτιές.

Στη χώρα μας φέτος, μέχρι τις 31 Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί διπλάσιες πυρκαγιές συγκριτικά με το περσινό διάστημα (7.633 έναντι 3.743 πέρσι)

Ανάλογη είναι και η αύξηση στο μέγεθος των καμμένων εκτάσεων. Σύμφωνα με το σύστημα Copernicus’ European Forest Fire Information System (EFFIS) από την 1η Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 15 Αυγούστου είχαν γίνει στάχτη 2,7 εκατομμύρια στρέμματα γης – όταν την περασμένη δεκαετία ο μέσος όρος ήταν 1.000.000 καμμένα στρέμματα.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η κεντρική Εύβοια όπου έχουν κάει περισσότερα από 23.000 στρέμματα ενώ βαρύ ήταν το τίμημα και για τη Γαλλία όπου έχουν γίνει στάχτη 420.000 στρέμματα γης.

Αυτή την ώρα μάλιστα περισσότεροι από 500 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη στο Οντ, στη νότια Γαλλία.  Η μάχη με τις φλόγες είναι περίπλοκη λόγω της φύσης του εδάφους, που είναι δύσβατο και γεμάτο από πεύκα και χαμηλή βλάστηση. Επιπλέον, επικρατεί ξηρασία, έπειτα από τους καύσωνες που έπληξαν τη χώρα το περασμένο διάστημα.

Μια άλλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ερό, «τέθηκε υπό έλεγχο» σήμερα, αφού έκαψε 2.500 στρέμματα πευκοδάσους.

Η καταστροφή στην Εύβοια σε εικόνες

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, 07:40


https://www.zougla.gr/perivallon/article/i-mesogios-flegete-1735140

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr