Home Greek News Το Ιράν κατάσχει βρετανικό δεξαμενόπλοιο στο Στενό του Ορμούζ

Το Ιράν κατάσχει βρετανικό δεξαμενόπλοιο στο Στενό του Ορμούζ

by _
0 comment 126 views

Το Ιράν κατάσχει βρετανικό δεξαμενόπλοιο στο Στενό του Ορμούζ


Το Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC, Iran Revolutionary Gaurd) κατέλαβε το βρετανικό πετρελαιοφόρο Stena Impero στο Στενό του Ορμούζ, ανέφεραν ιρανικά ΜΜΕ. Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι το δεξαμενόπλοιο είχε «βγει από την πορεία» πριν από τη σύλληψη.

Το Stena Impero κατευθυνόταν προς τη Σαουδική Αραβία, αλλά άφησε τις διεθνείς θαλάσσιες λωρίδες και κατευθύνθηκε βόρεια προς το ιρανικό νησί Qeshm, έδειξαν στοιχεία θαλάσσιας παρακολούθησης την Παρασκευή.


Το Λονδίνο δήλωσε ότι “αξιολογεί την κατάσταση μετά από αναφορές για ένα περιστατικό στον Κόλπο”.

Το δεξαμενόπλοιο 30.000 τόνων ανήκει στην Stena Bulk και κατευθύνθηκε προς το σαουδικό λιμάνι του Al Jubail.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι κατασχέθηκε από τις ναυτικές μονάδες του IRGC για «μη τήρηση των διεθνών θαλάσσιων κανονισμών».

Το Stena εξέδωσε δήλωση ότι το πλοίο “προσεγγίστηκε από μη αναγνωρισμένα μικρά σκάφη και ένα ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της διαδρομής του στενού Hormuz (Ορμούζ), ενώ το πλοίο ήταν σε διεθνή ύδατα”.

Η εταιρεία δεν είναι πλέον σε θέση να επικοινωνήσει με το πλοίο που κατευθύνεται προς το Βορρά προς το Ιράν. Υπάρχουν 23 μέλη του πληρώματος.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι “αξιολογούν την κατάσταση μετά από αναφορές περιστατικού στον Κόλπο”.

Η Ουάσινγκτον προσπάθεί να δημιουργήσει έναν “συνασπισμό” συμμαχικών ναυτικών στην περιοχή για να εξασφαλίσει “την ελευθερία της ναυσιπλοΐας” στο Στενό του Ορμούζ, μία από τις σημαντικότερες οδούς διακίνησης πετρελαίου στον κόσμο.


Πηγή >> https://www.rt.com/news/464594-iran-confiscates-british-tanker/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr