Home Greek News Koμισιόν: «Οι προεκλογικές παροχές Τσίπρα κοστίζουν 1% του ΑΕΠ» – Έρχονται νέα μνημόνια…

Koμισιόν: «Οι προεκλογικές παροχές Τσίπρα κοστίζουν 1% του ΑΕΠ» – Έρχονται νέα μνημόνια…

by _
0 comment 107 views

ProNews: Koμισιόν: «Οι προεκλογικές παροχές Τσίπρα κοστίζουν 1% του ΑΕΠ» – Έρχονται…νέα μνημόνια

Οι δανειστές ετοιμάζουν την χώρα  για νέα μνημόνια καθώς θα έρθουν μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις και θα πρέπει να παραμείνει δέσμια για παραπάνων από μισό αιώνα

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο  η τρίτη έκθεση αξιολόγησης των θεσμών υπό το πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κόστος των παροχών Τσίπρα είναι πάνω από 1% του ΑΕΠ. Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι «η έκθεση σημειώνει ότι η Ελλάδα έκανε λογική εκκίνηση στο περιβάλλον μετά το μνημόνιο από τον Αύγουστο του 2018, αλλά βρίσκει ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε τους τελευταίους μήνες και ότι η συνοχή κάποιων μέτρων με δεσμεύσεις που δόθηκαν στους ευρωπαϊους εταίρους δεν είναι εξασφαλισμένη και θέτει κινδύνους για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων».

Χθες το pronews.gr είχε ενημερώσει για το τι περιμένει την χώρα τους επόμενους μήνες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παραδίδει πολύ «καυτές» πατάτες στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας καθώς κατάφερε με την φορομπηχτική οικονομική της πολιτική να ανοίξει και πάλι την όρεξη των δανειστών και μετά από πολλά χρόνια η Κομισιόν να ζητάει την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα στη δημοσιότητα δίνεται αύριο η 3η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας της Κομισιόν στην οποία τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής εκτιμούν ότι με το «πακέτο Τσίπρα», η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους ενώ  καταγράφουν εκτροχιασμό των μεταρρυθμίσεων που αποτελούσαν προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και ζητείται ως εκ των ουκ άνευ η μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο κατά 1.550 άτομα, καθώς η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια που είχαν τεθεί από τη δανειακή συμφωνία, προσλαμβάνοντας προσωρινούς και μετακλητούς υπαλλήλους!

Συν τοις άλλοις υπάρχει πλάνο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10.000 την πρώτη διετία και 30.000 στην τετραετία.

Tην ίδια στιγμή έρχονται πολύ άσχημα νέα και από την ΕΛΣΤΑΤ καθώς προκύπτει ότι υπάρχει επιβράδυνση στην ανάπτυξη (ο Θεός να την κάνει ανάπτυξη αυτή που παρουσίασε η χώρα)

Με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, διαμορφώθηκε στο 1,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2019 επίδοση που αποτελεί, την χειρότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνοντας το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 1ο τρίμηνο του 2019 και με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2019, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2018, ενώ σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 0,9% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2018.

Λόγω της ισχνής ανάπτυξης προετοιμάζεται νέο πακετο σκληρών μέτρων σε όλα τα επίπεδα και προκειμένου να μην υποστεί η ΝΔ συστημική ζημιά θα υπάρξει ένας β’ γύρος εκλογών με απλή αναλογική για να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα όπου πρακτικά θα έχουν μπει… άπαντες για να επωμισθεί κι αυτός το πολιτικό κόστος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά ο στόχος θα είναι να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης αντιπολίτευσης και είναι κάτι το οποίο το θέλουν οι δανειστές.

Source >> https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/778006_komision-oi-proeklogikes-parohes-tsipra-kostizoyn-1-toy-aep-erhontai

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr