Home Greek News Σφοδρή επίθεση υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας Μ.Φιλόπουλου σε απερχόμενο δήμαρχο Γ.Παπανικολάου: «Είσαι ψεύτης & παράνομος»

Σφοδρή επίθεση υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας Μ.Φιλόπουλου σε απερχόμενο δήμαρχο Γ.Παπανικολάου: «Είσαι ψεύτης & παράνομος»

by _
0 comment 95 views

Σφοδρή επίθεση υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας Μ.Φιλόπουλου σε απερχόμενο δήμαρχο Γ.Παπανικολάου: «Είσαι ψεύτης & παράνομος»

Σφοδρή επίθεση κατά του απερχόμενου δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, με αιχμές για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων κατά την διάρκεια της θητείας του στον δήμο, εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, δικηγόρος Μάκης Φιλόπουλος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

Ο Μάκης Φιλόπουλος αποκάλεσε «ψεύτη», τον Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος έχει φέρει τον δήμο στο χείλος της πτώχευσης και έθεσε κρίσιμα ερωτήματα για την σκοπιμότητα των έργων που έγιναν αφήνοντας υπονοούμενα ότι έγιναν για λόγους «οικονομικού κέρδους».

«Με μια πολυσέλιδη (και δαπανηρή) εφημερίδα που διανέμει πόρτα – πόρτα, διαφημίζει, το «έργο» του, ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Στην ουσία αναπαράγει, όσα επικοινωνιακά «έστησε» την πενταετία που μας πέρασε και επενδύει στην έλλειψη πληροφόρησης, τελικά την άγνοια των πολιτών, την οποία ο ίδιος καλλιέργησε τόσα χρόνια.

Επομένως η ζωή μας δεν αλλάζει με έργα αλλά απλά «στολίζεται» με ΨΕΜΑΤΑ, τα οποία θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε παρακάτω, με αδιάσειστα στοιχεία.

Πρώτο ψέμα: «Το οικονομικό θαύμα»

Ο απερχόμενος Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι παρέλαβε χρηματικά διαθέσιμα (ταμείο) 12.500.000€ το 2014 και σήμερα έχει 22.000.000€. Ο ισχυρισμός του αυτός αποτελεί το πρώτο μεγάλο ψέμα, αφού ΔΕΝ αναφέρει ότι:

α) στο ποσό του ταμείου συμπεριλαμβάνεται το πράσινο ταμείο του Δήμου, το οποίο μπορεί να διατεθεί μόνο για απαλλοτριώσεις,

β) ΔΕΝ αναφέρει συγκεκριμένα ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Δήμου, πόσα χρωστάει σε εργολάβους και προμηθευτές. Πόσες δικαστικές αποφάσεις πρόκειται να εκτελεστούν για τα χρέη του «θαυματοποιού», ποιο είναι το υπόλοιπο και αν αυτό είναι πιστωτικό ή χρεωστικό.

γ) ΔΕΝ αποδεικνύεται από κανένα επίσημο στοιχείο, η οικονομική κατάσταση του Δήμου, αφού ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τους Ισολογισμούς και τις Οικονομικές καταστάσεις του Δήμου για τα έτη 2016, 2017 και 2018, ενώ και τα οικονομικά στοιχεία του 2015 ελέγχονται για τη νομιμότητα τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

δ) ΔΕΝ έχει ελεγχθεί ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια από Ορκωτούς Λογιστές για να διαπιστωθεί αν τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου έχουν τηρηθεί σωστά.

ε) Μεταξύ των δαπανών του Δήμου που θα ελεγχθούν, όταν θα γίνει ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα καταλογισθούν στην παρούσα Δημοτική Αρχή και στους σημερινούς συνοδοιπόρους της, είναι και οι δαπάνες που έγιναν από την απερχόμενη δημοτική αρχή με βάση τις «μαϊμού», δια περιφοράς, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες ως «παράνομες» είναι αυτοδίκαια άκυρες.

στ) Μέχρι σήμερα ο απερχόμενος Δήμαρχος ΔΕΝ έχει κάνει απολογισμό του έργου του για όλα τα έτη της θητείας του. Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ δεν έκανε τους απολογισμούς της πενταετούς θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε δημόσια Συνέλευση ενώπιον των πολιτών, όπως προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας και όπως έκαναν οι Δήμαρχοι των διπλανών Δήμων, στις οποίες παραβρέθηκε ο κ. Παπανικολάου;

Τι έχει να κρύψει; Γιατί φοβάται το δημόσιο έλεγχο; Γιατί δεν δημοσιεύει τους ισολογισμούς του Δήμου για να γνωρίζουν όλοι τα οικονομικά του;

Τελικά αληθεύουν οι φήμες, αφού δεν δίνει τα επίσημα στοιχεία, ότι ο Δήμος είναι «κόκκινος» γύρο στα 7.000.000€ και ότι θα μπει σε επιτήρηση; Διατυπώνουμε τα ερωτήματα δημόσια και έγκαιρα, ώστε κανείς να μην μπορεί ύστερα να ισχυριστεί το παραμικρό.   

Δεύτερο ψέμα

Ο απερχόμενος Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δήθεν με τους διαγωνισμούς που έγιναν στη θητεία του, σε αντίθεση με ότι γινόταν πριν από λίγα χρόνια (πόσα;) πέτυχε μεγάλες εκπτώσεις και άρα ωφελήθηκε ο Δήμος.

Ανεξάρτητα από όσα απλώς ισχυρίζεται ο κ. Παπανικολάου, αφού δεν παραθέτει στοιχεία ελέγξιμα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Οι διαγωνισμοί είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ γίνονται από την Οικονομική Επιτροπή, πρώην Δημαρχιακή και ελέγχονται για την νομιμότητά τους, τόσο από τον Ελεγκτή Νομιμότητας, όσο και από τις Δικαστικές Αρχές (Ελεγκτικό Συνέδριο και ΣτΕ).

Επομένως όσα έργα είχαν γίνει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του (τέλος του 2014) έχουν ελεγχθεί για την νομιμότητά τους, και από όσα γνωρίζουμε, ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου ΔΕΝ έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα των διαγωνισμών που έγιναν μέχρι το 2014.

β) Κανείς δεν γνωρίζει τις μελέτες των «έργων» για να διαπιστώσουν οι δημότες ποιο έργο «σηκώνει» μεγάλες εκπτώσεις και ποιό όχι, τις ποσότητες του έργου, κυρίως για να δούμε αν είναι συγκρίσιμα, ποιες εταιρείες συμμετείχαν, και ποιες πήραν τελικά τα έργα, γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι μόνο συγκεκριμένες εταιρείες μονοπωλούν τα έργα του Δήμου.

Μήπως, αλήθεια, ξέρουν κάτι για τα έργα, που δεν το ξέρουν οι άλλες συμμετέχουσες εταιρείες και για το λόγο αυτό δίνουν μεγάλες εκπτώσεις;

γ) Τελικά τις εκπτώσεις τις έκαναν οι εργολάβοι ή μήπως η ίδια η δημοτική αρχή που ισχυρίζεται ότι εξοικονόμησε πόρους;

δ) Αν είναι έτσι, γιατί:

Προμηθεύτηκε την εφαρμογή «Fix my city» έναντι ποσού 80.000€ και διέθεσε και 126.000€ για τη συντήρησή του (σύνολο 206.000€) ενώ σε διπλανό Δήμο η αντίστοιχη και καλύτερη εφαρμογή αγοράστηκε μόνο 10.000€!!!

Γιατί τα «έργα» βαφτίζονται «προμήθειες» και γίνονται σχεδόν στο σύνολό τους με συγκεκριμένους εργολάβους ενώ οι λοιποί συμμετέχοντες  αποκλείονται για «τυπικούς  λόγους»;

Τελικά αφού πρόκειται για οικονομικό θαύμα, γιατί δεν δημοσιεύσατε τους Ισολογισμούς του Δήμου τόσα χρόνια για να το γνωρίζουν οι δημότες της Γλυφάδας; Δεν θα κάνατε σε κανέναν «χάρη». Πρόκειται για νομική σας υποχρέωση. 

Τρίτο ψέμα

Αφού, όπως αναδείξαμε παραπάνω, ΔΕΝ εξοικονομήσατε πόρους και μάλιστα με βάση τα όσα υπαινιχθήκατε κ. Παπανικολάου και σε ότι αφορά τα οικονομικά του Δήμου, αυτά δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε εμείς την αλήθεια στους Δημότες.

α)  Η βελτίωση των οικονομικών του Δήμου ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, που νοικοκύρεψε τα οικονομικά και ξεκίνησε την είσπραξη των παγωμένων οφειλομένων προστίμων (παραβάσεις ΚΟΚ) και τις πολεοδομικές παραβάσεις (ν.4016 και 4178). Την αύξησή των εσόδων επομένως ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ οι ίδιοι οι δημότες.

β) Οι ίδιοι οι δημότες κατέβαλαν τις τακτοποιήσεις και τις νομιμοποιήσεις των ακινήτων τους προς το Δήμο ο οποίος επίσης εισέπραξε έσοδα και τα εισπράττει ακόμα με τη μορφή των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού.

γ) Όλα αυτά τα χρήματα που εισπράξατε κ. Παπανικολάου τα σπαταλήσατε σε έργα βιτρίνας και όχι πνοής, έργα επικοινωνιακά και όχι ουσίας για τα οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

Τέταρτο ψέμα

Όπως είναι γνωστό σε όλους, τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ. Όσα εισπράττει ο Δήμος τόσα πρέπει να ξοδεύει. Αποδείξαμε παραπάνω ότι ο Δήμος εισέπραξε και εισπράττει κάθε χρόνο περισσότερα χρήματα λόγω των νομιμοποιηθέντων  και τακτοποιηθέντων αυθαιρέτων.

Με αυτά τα χρήματα, που πληρώνουν παλιοί δημότες κατέστη δυνατή η μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%  σε όλους και κατά 50% στους τρίτεκνους, αφού για τους πολύτεκνους και τους ΑΜΕΑ η απαλλαγή έγινε με τον προϋπολογισμό του κ.Κόκκορη. Είναι προφανές ότι με βάση τις νομιμοποιήσεις σήμερα καταβάλλονται μεγαλύτερα ποσά για καθαριότητα και φωτισμό.

Παρά το γεγονός αυτό οι υπηρεσίες καθαριότητας υπολειτουργούν και επί των ημερών σας έκλεισε ο σταθμός μεταφόρτωσης αφού δεν φροντίσατε να αδειοδοτηθεί.

Πέμπτο ψέμα

Τα έργα που κατά τον απερχόμενο Δήμαρχο «μεταμόρφωσαν τη Γλυφάδα» είναι έργα βιτρίνας που έκανε στο κέντρο της Γλυφάδας και την παραλία.

Αψευδής μάρτυρας οι δημοσιευμένες στην εφημερίδα του φωτογραφίες.

Οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στην Τερψιθέα, κυρίως όπου διέρχονται λεωφορειακές γραμμές, ήταν υποχρεωτικές.

Στην άλλη Γλυφάδα, πλην της βιτρίνας, τα μόνα «έργα-προμήθειες» που έγιναν, ήταν κάποιες  «αναπλάσεις» κοινόχρηστων χώρων, οι οποίες ήταν υποχρεωτικές και έγιναν από Τεχνικές Υπηρεσίες αφού λόγω του ατυχήματος στο «Γεφυράκι» ήταν υποχρεωτική η Πιστοποίηση των παιδότοπων για να λειτουργήσουν, ενώ στην ουσία καταργήθηκαν οι πλατείες της Γλυφάδας.

Κανένας από τους παιδότοπους αυτούς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑμεΑ, πράγμα τουλάχιστον αναχρονιστικό και καταφανώς άδικο.

Τα χιλιόμετρα των πεζοδρομίων θα κληθούν οι δημότες να τα πληρώσουν μετά τις εκλογές αφού η δαπάνη βαρύνει τους  παρόδιους.

Εκτο ψέμα

Οι παραλίες, όπως ο κ. Παπανικολάου παραδέχθηκε, παραχωρήθηκαν σε όλους τους παράκτιους δήμους από την ΕΤΑΔ ΑΕ, διάδοχο της Κτηματικής Εταιρείας Ακινήτων του Παράκτιου Μετώπου στην οποία μέλος ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Κόκκορης, ο οποίος έδωσε μάχη για την παραχώρηση της παραλίας στο Δήμο.

Άρα βρήκε έτοιμη την υποδομή ο απερχόμενος Δήμαρχος ο οποίος υπέγραψε κατά νόμο την σύμβαση, πήρε την παραλία και τη γέμισε με άχρηστα δένδρα που ξεραίνονται και τα ξαναφυτεύει. Το seatrac του Δήμου Γλυφάδας εγκαταστάθηκε από την παράταξη μας «ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία επίσης είχε εγκαινιάσει και προωθήσει παρεμβάσεις με οδεύσεις τυφλών και ράμπες στα πεζοδρόμια.

Εβδομο ψέμα

Καμία ουσιαστική επένδυση για τον πολιτισμό δεν έχει λάβει χώρα, πλην της πληρωμένης διασκέδασης με «φίρμες» τις οποίες μάλιστα «χρυσοπληρώνουμε».

Οι αμοιβές των καλλιτεχνών διαμορφώνονται σε τιμές τριπλάσιες από αυτές που πληρώνουν οι διπλανοί δήμοι που σέβονται τα χρήματα των δημοτών. Άχρηστες ακόμα εκδηλώσεις με κόκκινες και λευκές νύχτες για να διασκεδάζουμε τους επισκέπτες άλλων Δήμων.

Το καρναβάλι χρειάζεται επανασχεδίαση για να πάψει να αποτελεί φτηνή ατραξιόν, αλλά πολιτιστική εκδήλωση δημιουργικής φαντασίας των μαθητών και του γονεϊκού κινήματος.

Ακόμη και το καλοκαιρινό φεστιβάλ πρέπει να πάψει να έχει αυτό το χαρακτήρα και να αποτελέσει αληθινό πολιτιστικό γεγονός ευρύτερου ενδιαφέροντος και σημασίας.

Η μόνη επένδυση, αν μπορεί να θεωρηθεί επένδυση, είναι η ανακατασκευή του δημοτικού κινηματοθεάτρου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» που κόστισε όμως περισσότερα (!) από όσα έδωσε η παράταξη Σπονδυλίδη όταν το αγόρασε.

Δείγμα πολιτισμού για ένα Δήμο είναι και η όποια παρέμβασή του για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής του. Για τη Γλυφάδα ούτε καν επιτροπή για τα αδέσποτα υπάρχει, ούτε δημοτικό καταφύγιο ζώων, ούτε προγράμματα παρέμβασης υπέρ των αδέσποτων, και των ζώων συντροφιάς. Καμία συμμόρφωση με το νόμο για τα ζώα συντροφιάς. Κανένα πάρκο ζώων.

Καλά δεν συζητάμε για την πολυδιαφημιζόμενη «ίδρυση» του δήθεν Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστήμιου Γλυφάδας. Μια ομιλία του κ. Δημήτρη Νανόπουλου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας, στάθηκε αφορμή να «στήσουν» επικοινωνιακά ένα Πανεπιστήμιο!

Ογδοο ψέμα

Το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που είχε δημιουργήσει η παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» ξεθεμελίωσε κατά την διάρκεια της θητείας του ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Εκτός από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εξακολουθεί να λειτουργεί μεν, σαν κοινωνική  δομή του Δήμου, αλλά στην πράξη σαν αυτοδιαχειριζόμενη δομή από μία ΜΗ.ΚΥ.Ο, όλες οι άλλες δομές δεν λειτουργούν.

Αφού για ακατανόητους λόγους απομάκρυνε τις δομές αλληλεγγύης από το κτήριο της οδού Μυστρά και Χίου για να τις μεταφέρει στην οδό Γούναρη σε κτήριο που δεν πήρε άδεια, μόνο το ΚΕΠ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι στεγασμένα σήμερα. Οι άλλες δομές έχουν διαλυθεί, την ώρα που τα κοινωνικά προβλήματα δυστυχώς παραμένουν με ένταση. Ο Δήμος είναι ουσιαστικά απών.

Ενατο ψέμα

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, χωρίς περισσότερα στοιχεία, ισχυρίζεται ότι η δημοτική αρχή κατασκεύασε 50.000 τμ. νέα πεζοδρόμια. Εκείνο το οποίο δεν ανέφερε στους δημότες, ότι την ανακατασκευή των πεζοδρομίων θα την πληρώσουν οι δημότες, αφού το έργο είναι ανταποδοτικό και μάλιστα θα την χρυσοπληρώσουν.

Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των πεζοδρομίων, που αποτελούν έργα βιτρίνας στο κέντρο της Γλυφάδας, θα κοινοποιηθούν μετά τις εκλογές στους δημότες, αφού ο κ. Παπανικολάου δεν ήθελε για λόγους προεκλογικούς να κοινοποιηθούν πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Σαν «έργο πνοής» εμφανίζει και την φύτευση 5000 μεγάλων δένδρων τα οποία κόστισαν μία περιουσία στο Δήμο, χωρίς να προσφέρουν στην ανάπτυξη του πράσινου στη Γλυφάδα, αφού ουδείς γνωρίζει πόσα φυτεύθηκαν, πού και με ποια τιμή για κάθε δένδρο.

Δέκατο ψέμα

Οι νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί αποτελούν προσπάθεια παραπλάνησης και επικοινωνιακής τακτικής, αφού αυτοί είχαν δρομολογηθεί από την παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» η οποία είχε εξασφαλίσει, τόσο τους χώρους, όσο και την χρηματοδότηση για να κτισθούν οι νέοι παιδικοί σταθμοί, ενώ είχαν ετοιμασθεί και οι μελέτες για την δημοπράτηση  των έργων.

Αντί να συνεχίσει τη διαδικασία η δημοτική αρχή Παπανικολάου, προτίμησε αντί του διαγωνισμού για το κτίσιμο των νέων παιδικών σταθμών, να προχωρήσει στην προμήθεια προκατασκευασμένων κτιρίων, για λόγους που ποτέ δεν ανέφερε, αλλά είναι εύκολο να τους σκεφθούμε όλοι.

Νεκροταφείο Γλυφάδας

Όπως βλέπετε το νεκροταφείο δεν τα χαρακτηρίζουμε ψέμα, γιατί έγινε και αυτό θα μπορούσε να πιστωθεί στον απερχόμενο Δήμαρχο, παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει από τους προηγούμενους Δημάρχους Θεοδωρόπουλο και Κόκκορη, αν ετηρούντο οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Αν γνωρίζαμε:

α) τη μελέτη με την οποία κατασκευάστηκε,

β) το κόστος της κατασκευής και πώς έχουν και σε ποιόν καταβληθεί τα χρήματα του έργου, γιατί το μόνο που γνωρίζουμε είναι η δωρεά του ναού από γνωστό εφοπλιστή,

γ) ποιες είναι οι υδραυλικές μελέτες και πώς και από ποιόν εκτελέστηκαν, ποιος τις επέβλεπε και ποιος παρέλαβε το έργο;

Αν η μετάβαση στο νεκροταφείο δεν ήταν μαρτύριο για τους συγγενείς των εκλιπόντων, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνιακή γραμμή, για το νεκροταφείο, η δε τοπική συγκοινωνία, την οποία χρυσοπληρώσαμε, έφθανε μέχρι το νεκροταφείο.

Αν δεν υποχρεώνονταν οι συγγενείς των εκλιπόντων, να επιλέξουν υποχρεωτικά μόνο τον εργολάβο του Δήμου για την κατασκευή του τάφου, οι τιμές του οποίου είναι πολύ πιο ακριβές από αυτές της αγοράς.

Αν τελικά τα τέλη και δικαιώματα του νέου νεκροταφείου, δεν ήταν απαγορευτικά για το μέσο Γλυφαδιώτη πολίτη και δεν είχε γίνει το ακριβότερο (!) νεκροταφείο της Αττικής.

Ύστερα από όλα αυτά, κι αφού αντιμετωπίσαμε το δικό σας μονόλογο, ειλικρινά θα θέλαμε να μας απαντήσετε αναλυτικά στο κάθε ζήτημα και όχι απλά με συνθήματα.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε σε μια ανοικτή συζήτηση, όποτε και όπου θέλετε.

Την οφείλουμε αυτή τη συζήτηση στους δημότες μας. Δυστυχώς, δεν έχουμε πολλές προσδοκίες πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας αυτό, με βάση την πρακτική σας όλα αυτά τα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εμείς όμως οφείλουμε να σας απευθύνουμε την πρόσκληση και θα περιμένουμε μέχρι να μας απαντήσετε, όπως και έχετε δημοκρατική υποχρέωση».

Πηγή >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ekloges-2019/770948_filopoylos

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr