Home Greek News Η «13η σύνταξη» αποκάλυψε τις νέες συντάξεις: Στο 38% το «ψαλίδι» του Νόμου Κατρούγκαλου!!!

Η «13η σύνταξη» αποκάλυψε τις νέες συντάξεις: Στο 38% το «ψαλίδι» του Νόμου Κατρούγκαλου!!!

by _
0 comment 113 views

Η «13η σύνταξη» αποκάλυψε τις νέες συντάξεις: Στο 38% το «ψαλίδι» του Νόμου Κατρούγκαλου!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Όπως είχαμε γράψει, εφόσον το ποσό της «13ης σύνταξης» (σ.σ. προεκλογικού επιδόματος-δώρου) θα υπολογίζεται µε βάση τη μεικτή κύρια σύνταξη, θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια του Νόμου Κατρούγκαλου. Δηλαδή ποιές είναι οι νέες συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό των παλαιών. Ποιο είναι το οριστικό ψαλίδι, όπως επίσης είχαμε εξηγήσει. Αυτό που η Κυβέρνηση «κρύβει» με την άρνησή της να κοινοποιήσει τα ενημερωτικά σημειώματα και τις νέες πράξεις προσδιορισμού της σύνταξης.

2. Ως γνωστόν ο Στρατηγός-Αρχηγός είχε πριν το νόμο Κατρούγκαλου μεικτή σύνταξη 2.720,00 ευρώ περίπου (πληρωτέο 1.420,00 ευρώ περίπου). Σήμερα είδαμε στους λογαριασμούς μας το ποσό των 365,00 ευρώ ως Δώρο. Ποιά είναι η νέα σύνταξη μετά τον επανυπολογισμό;;; Το ποσό αυτό του Δώρου (30% για πάνω από 1.000,00 ευρώ), υπόκειται σύμφωνα με τις διατάξεις σε κρατήσεις υπέρ υγείας 6% και σε φόρο εισοδήματος, η βασική κλίμακα του οποίου είναι στο 22%. Σύνολο κρατήσεων 28%.

Επομένως το ποσό προ φόρων είναι 507,00 ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει ότι η νέα μεικτή σύνταξη είναι 1690,00 ευρώ περίπου. Και εδώ έρχονται τα αποκαλυπτήρια για το ψαλίδι (σφαγή) στις συντάξεις!!! Που αγγίζει το 38%!!! Και αυτό είναι το καλό σενάριο. Γιατί αν κράτησαν μικρότερο ποσό φόρου, η μεικτή σύνταξη είναι ακόμη μικρότερη!!!

3. Τελικά όπως είχαμε γράψει το ζήτημα γυρίζει μπούμερανγκ. Την αρχική ψυχρολουσία στα ΑΤΜ διαδέχεται η πλήρης απογοήτευση και η αγανάκτηση μόλις γίνονται κατανοητές οι ως άνω συνέπειες του Νόμου Κατρούγκαλου!!! Η «σφαγή» είναι γεγονός!!!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr