Home Greek News Αποκάλυψη-σοκ από το Politico: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας ξεπλήρωσε το τρίτο μνημόνιο»

Αποκάλυψη-σοκ από το Politico: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας ξεπλήρωσε το τρίτο μνημόνιο»

by _
0 comment 148 views

Αποκάλυψη-σοκ από το Politico: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας ξεπλήρωσε το τρίτο μνημόνιο»

Το τρίτο μνημόνιο ξεπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμά το Politico υποστηρίζοντας ότι το 2015 οι Ευρωπαίοι έδωσαν οικονομική ανάσα στην Ελλάδα κι ο πρωθυπουργός ξεπληρώνει σήμερα τη χάρη.

«Αρκετοί πρωθυπουργοί της ΕΕ (και καγκελάριοι) επισκέφθηκαν την Αθήνα και τα Σκόπια τους τελευταίους μήνες για να πείσουν τις δύο πλευρές να συνάψουν συμφωνία. Ο Γιούνκερ παρενέβη επίσης για να κάνει τα “μαγικά” του σε κάποια σημεία, όπως το 2015 όταν είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό, την ώρα που η χώρα του βρισκόταν στο έλεος της οικονομικής κρίσης, ότι ο Τσίπρας θα είχε κάποια μέρα την ευκαιρία να ξεπληρώσει, άλλη μια διάσωση που ήταν στα σκαριά, είπαν αξιωματούχοι», αναφέρει ο συντάκτης Φλόριαν Έντερ στη στήλη Brussels Playbook.

Και συνεχίζει: «Η ευκαιρία αυτή έφθασε τώρα. Και ενώ οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ευνοΪκές για την επανεκλογή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού στις εκλογές που αναμένονται αργότερα φέτος, η θέση του στα βιβλία της Ιστορίας μοιάζει εξαφανισμένη. Διόλου μικρό επίτευγμα, ειδικά για έναν πολιτικό που ακολούθησε έναν δύσκολο δρόμο για να γίνει πολιτικός άνδρας.»

Το άρθρο αναφέρεται και στη «γκρινιάρα αντιπολίτευση» στην Ελλάδα, τη δέσμευση δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ όταν εκλεγεί πρωθυπουργός, «εάν -προσέξτε την διακριτική προϋπόθεση- τα ελληνικά συμφέροντα δεν ικανοποιούνται στη διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας»

«Το μεγάλο ερώτημα», συνεχίζει το Politico,«είναι κατά πόσον η Συμφωνία θα παίξει κεντρικό ρόλο στις φετινές εκλογές – τις ευρωεκλογές και τις ελληνικές- ή κατά πόσον θα υπάρξει μια σιωπηλή συμφωνία μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ ότι η Τουρκία συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση ως γείτονας».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr