Home Greek News Ο σύχρονος «Νέρων» Τσίπρας που κάει κόσμο στο Μάτι και αλλού τρώει σαν βασιλιάς στο κυβερνητικό αεροσκάφος!

Ο σύχρονος «Νέρων» Τσίπρας που κάει κόσμο στο Μάτι και αλλού τρώει σαν βασιλιάς στο κυβερνητικό αεροσκάφος!

by _
0 comment 176 views

Ο σύχρονος «Νέρων» Τσίπρας που κάει κόσμο στο Μάτι και αλλού τρώει σαν βασιλιάς στο κυβερνητικό αεροσκάφος!


Εξάστερο πρωινό, σολομοί και πέρκες στο ΣΥΡΙΖΑίικο μενού του κυβερνητικού αεροσκάφους(έγγραφα)

Η χώρα είχε εισέλθει για τα καλά στην μεταμνημονιακή περίοδο αφήνοντας στην άκρη τις δεσμεύσεις του παρελθόντος και την καταπίεση των δανειστών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εκτός από το μπαράζ παροχών προς συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, φαίνεται πως προνόησε και για τα μέλη της που ταξιδεύουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, βάσει της τελευταίας απόφασης (26 Οκτωβρίου) του διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης, υποπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, για την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας στα αεροσκάφη VIP, το μενού συμπληρώνεται με λουκούλλεια γεύματα.

Έτσι, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα σερβίρονται πλέον 4 τύποι πρωινού: α) ομελέτα και μανιτάρια ψητά, β) ομελέτα με τυρί, λουκάνικο και πατάτες, γ) ομελέτα με ζαμπόν, τυρί και πατάτες, δ) αυγά scramble με ζαμπόν και πατάτες.

Φυσικά προσφέρονται επίσης γάλα, βουτήματα, κρουασάν βουτύρου, ψωμί μπριός λευκό και πολύσπορο, βούτυρο, μέλι και μαρμελάδα.

Κρέας ή ψάρι;

Ο κατάλογος των ζεστών γευμάτων περιλαμβάνει, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, 15 πιάτα, για να καλύπτουν κάθε γούστο και όρεξη.

Στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα υπάρχει απαραίτητα επιλογή μεταξύ κρέατος και ψαριού, ενώ στο μενού κάθε πτήσης περιλαμβάνονται και πιάτα ζυμαρικών, καθώς και προτεινόμενα γεύματα για χορτοφάγους «ώστε να καλύπτουν τυχόν ιδιαίτερες επιθυμίες και πιθανές αλλεργίες», όπως αναφέρεται στη σύμβαση.

Βοδινό φιλέτο και κοτόπουλο στήθος φιλέτο στη σχάρα, με σάλτσα, πατάτες καρέ και ψητά λαχανικά αποτελούν τη βασική πρόταση κρέατος. Σολομός, φιλέτο σχάρας και πέρκα φιλέτο φούρνου αλά σπετσιώτα συνοδευόμενα με ρύζι και ψητά λαχανικά, γαριδομακαρονάδα και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι οι επιλογές ψαριών και θαλασσινών. Φυσικά μουσακάς και παραδοσιακά πιάτα λαδερών (γεμιστά, αγκινάρες αλά πολίτα, φασολάκια πράσινα με κόκκινη σάλτσα και πατάτες) είναι στον κατάλογο.

Ακόμη στο μενού περιλαμβάνονται πιάτα με ζυμαρικά όπως πένες με λαχανικά και τα μακαρόνια σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα ενώ οι λάτρεις των χάμπουργκερ μπορούν να τα απολαύσουν είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι είτε με μπιφτέκι κοτόπουλου, συνοδεύοντάς τα με μαριναρισμένες πατάτες με φλοιό.

Από σαλάτες προσφέρονται του Καίσαρα, Romana, χωριάτικη, αγγουροντομάτα και πράσινη με tomatοes cherry και κρουτόν.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο λογαριασμός, είναι 60.000 ευρώ τον χρόνο επί τέσσερα χρόνια που διαρκεί η σύμβαση με συγκεκριμένη εταιρεία.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr