Home Greek News Η Ρωσία αγοράζει χρυσό ασταμάτητα και ξεφορτώνεται αμερικανικά ομόλογα: Βλέπει παγκόσμια κρίση λόγω δολαρίου

Η Ρωσία αγοράζει χρυσό ασταμάτητα και ξεφορτώνεται αμερικανικά ομόλογα: Βλέπει παγκόσμια κρίση λόγω δολαρίου

by _
0 comment 110 views

Η Ρωσία αγοράζει χρυσό ασταμάτητα και ξεφορτώνεται αμερικανικά ομόλογα: Βλέπει παγκόσμια κρίση λόγω δολαρίου

 

Η Ρωσία έγινε η πέμπτη χώρα στον πλανήτη με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού πλησιάζοντας το όριο των 2.000 τόνων, ενώ παράλληλα εγκαταλείπει τα αμερικανικά ομόλογα που κατείχε καθώς θεωρεί πως οι ΗΠΑ σύντομα δεν θα εξυπηρετούν το τεράστιο χρέος τους και ότι εξαιτίας του δολαρίου θα ξεκινήσει μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Ξέρουν ότι μετά από μια κρίση οφειλόμενη σε «φούσκα» του δολαρίου τότε όλα ξεκινούν από το «μηδέν» και όποιος κατέχει χρυσό είναι αυτός που ξεκινάει από καλύτερη βάση.

Θεωρείται βέβαιο από τους οικονομικούς αναλυτές ότι θα υπάρξει μια παγκόσμια διαγραφή χρέους και τότε όλα θα συνδεθούν με την τιμή του χρυσού.

Τους 106 τόνους έφτασε η ποσότητα χρυσού που έχει αγοράσει η Μόσχα από τις αρχές του 2018, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Πλέον τα συνολικά αποθέματα χρυσού που έχει η Ρωσία πλησιάζουν τους 2.000 τόνους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, τα αποθέματα της ρωσίας σε χρυσό έφτασαν τον Ιούνιο του 2018 τους 1.944 τόνους.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχει σταθερή αύξηση των αποθεμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, αφού το 2008 τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας ήταν μόνο 500 τόνοι. Έτσι, από το 2,5% που αποτελούσε ο χρυσός στα συνολικό κεφάλαιο της Ρωσίας το 2008, πλέον καταλαμβάνει το 17%.

Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είχε εγκαταλείψει μαζικά μεγάλο μέρος των αμερικανικών ομολόγων που κατείχε πέφτοντας από τα 92 δισεκατομμύρια δολάρια στα 14,9 δισεκατομμύρια.

Μιλώντας στο Sputnik σχετικά με το θέμα, ο Αλεξάντερ Εγκόροφ, ειδικός αναλυτής νομισματικής στρατηγικής στη ρωσική εταιρεία TeleTrade, σημειώνει ότι «αν για κάποιο λόγο μια ομάδα κρατών αποφάσιζε να παρουσιάσει τα αμερικανικά ομόλογα που έχει στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για να τα πάρουν σε χρήματα, τότε απλώς αυτά θα έχαναν κάθε αξία. Αυτή είναι μια πυραμίδα επειδή οι ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, δε θα πληρώσουν ποτέ το χρέος τους. Αυτό το σχέδιο θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο για όσο χρόνο κάποιοι το πιστεύουν».

Εξηγώντας το φαινόμενο της μαζικής αγοράς χρυσού από την πλευρά της Ρωσίας, ο Κιθ Νουμάγιερ, πρόεδρος της καναδικής εταιρείας First Mining Gold, σημειώνει:

«Είμαι σίγουρος ότι μια παγκόσμια ύφεση θα συμβεί όταν οι κυβερνήσεις του κόσμου αναγκαστούν να “βγάλουν από πάνω τους” τα χρέη τους και τότε θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τα πάντα με την τιμή του χρυσού. Για αυτό τον λόγο χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα συγκεντρώνουν χρυσό. Ξέρουν τι θα συμβεί σε λίγα χρόνια από σήμερα», εξήγησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έγινε τον Φεβρουάριο μια από τις πέντε χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, ενώ εάν συνεχίζει να αγοράζει χρυσό στο μεσοπρόθεσμο μέλλον θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ της Σοβιετικής Ένωσης που κατείχε 2.800 τόνους χρυσού, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Τίμουρ Νιγκματουλίν, αναλυτής στη ρωσική εταιρεία Otkritie.

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάτι συμβαίνει με το αμερικανικό δολάριο το οποίο και αποτελεί το αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη. Επί του πρακτέου ο πλανήτης έχει «γεμίσει» από αυτό και πλέον δεν μπορεί να διατηρήσει για πολύ την αξία του.

Το pronews.gr έχει από την αρχή προειδοποιήσει ότι το δολάριο όπως χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς δημιουργεί «φούσκες». «Φούσκες» οι οποίες όταν σκάνε «ρουφάνε» τα πάντα σαν «μαύρες τρύπες».

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δολάριο ως επιθετικό όπλο για δύο λόγους:

Πρώτον για να περνάνε καλά αυτοί, χρησιμοποιώντας το ως ανεξάντλητο μέσο πλούτου και δεύτερον για να μην περνάνε καλά οι υπόλοιποι και ιδίως όσοι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ηγεμονία τουςλ.

Μέσω του δολαρίου ελέγχουν τις αγορές, επιβάλουν κυρώσεις σε όποιον θέλουν, προκαλούν οικονομικούς «στραγγαλισμούς» δηλαδή με λίγα λόγια χρησιμοποιούν μια «σημαδεμένη» τράπουλα και όλα στο τέλος τους ανήκουν.

Ακόμα και η άλλοτε Σοβιετική Ένωση σε δολάρια συναλλάσσονταν.

Τώρα όμως Ρωσία και Κίνα έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αποδολαριοποίησης με σκοπό να την επιβάλουν σε όλο τον πλανήτη και να επαναφέρουν τον κανόνα του χρυσού ο οποίος αν μη τι άλλο, τηρεί τους κανόνες της Λογικής.

Στον ίδιο δρόμο οδηγείται και η Τουρκία καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται ποτέ να είναι… ελεύθερος όσο εξαρτάται από το δολάριο

Ότι υπάρχει με αυτό πληρώνουμε. Με το δολάριο η ύπαρξη του χρήματος έγινε ένα είδος… ανέκδοτου.

Για να γίνει κατανοητό στους αναγνώστες ότι το pronews.gr εδώ και πολλά χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για μια επερχόμενη δολαριακή κρίση σας παρουσιάζουμε την «προφητική» δήλωση του Ν.Τραμπ ένα χρόνο πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και την έκανε στην εκπομπή του Fox News’ “On the Record with Greta Van Susteren.”

Χαρακτηριστικά είπε οτι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον μια πλούσια χώρα.

“Έχουμε ένα χρέος 16 τρισ.δολαρίων και μόλις φτάσει (που θα φτάσει) τα 21-22 τρισ.δολάρια θα αναγκαστουμε εκ των πραγμάτων να το αναδιαρθρώσουμε”

“Η πραγματική ανεργία στη χώρα είναι της τάξης του 15-16% και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι 21%! Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν πάει καλά και ο όρος ύφεση είναι απλά μια ωραία λέξη για να το περιγράψει”

Σημειώνεται ότι το χρέος των ΗΠΑ αποτελεί το 1/4 του πλανητικού χρέους και έχει ξεφύγει τελείως από οποιοδήποτε ανθρώπινο όριο. Πιθανότατα να χρωστάνε και στους Κλίγκον του…Σταρ Τρεκ. Αυτά επειδή πολλά εγχώρια ειδησεογραφικά παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Το ζήτημα είναι ότι το χρέος των ΗΠΑ ήδη έχει φτάσει επί προεδρίας Τραμπ τα 21 τρισ.δολάρια!

Δεν  είναι τυχαίο το «πάγωμα» στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Κίνας μέσω δασμών και κυρώσεων για να εμποδίσει το περαιτέρω τύπωμα των δολαρίων και να αναγκάσει τους Αμερικανούς πολίτες να αγοράζουν εγχώρια προϊόντα.

Οι Αμερικανοί προσπάθησαν μέσω κυρώσεων και του δολαρίου να «γονατίσουν» την Ρωσία αλλά δεν τα κατάφεραν διότι η Ρωσία διαθέτει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν στις διεθνείς συγκυρίες να πλήξουν την αυτάρκειά της.

Ιδού ορισμένα κρίσιμα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Ρωσία είναι πρακτικά αδύνατον να εκβιαστεί με “οικονομικές κυρώσεις”.

-Είναι αχανής: Η Ρωσία έχει την ίδια επιφάνεια με τον πλανήτη Πλούτωνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα

Η επιφάνεια της έκτασης της Ρωσίας είναι 17 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα 16,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλανήτη Πλούτωνα.

– Kατέχει τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν την μορφή του πλανήτη ή να καταστρέψουν τον πλανήτη. Υπολογίζεται ότι τα τεχνολογικά ινστιτούτα της αναπτύσσουν το 40% των προηγμένων τεχνολογιών παγκοσμίως σε τομείς, όπως η άμυνα, οι τεχνικές εξόρυξης ορυκτών κοιτασμάτων, η νανοτεχνολογία, η μικροηλεκτρονική κλπ.

-Είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα αυτή την στιγμή.

-Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρω της Γης περισσότερες από έξι φορές

Οι αγωγοί της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμάτων, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, νερού και πετρελαίου έχουν μήκος 259.913 χιλιόμετρα. Η περίμετρος της Γης, είναι 40.075 χιλιόμετρα.

Μόνον για την έρευνα και την εκμετάλλευση μεγάλων κοιτασμάτων στην υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής θάλασσας, θα διατεθούν 98 δισεκατομμύρια δολάρια (περί τα τρία τρις. ρούβλια). Οι μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων πρόκειται να εξαχθούν σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Έτσι, θα επιτευχθεί η αύξηση της αξίας του εξορυσσόμενου ορυκτού πλούτου στα 5,6 τρις. δολάρια, και των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 35% – 40%.

Με τη σειρά της, η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6,01 δις. τόνους (σήμερα είναι 25,2 δις. τόνοι), τα αποθέματα φυσικού αερίου κατά 12,6 τρις. κυβικά μέτρα, του άνθρακα κατά 7,12 δις. τόνους, του ουρανίου κατά 106 χιλιάδες τόνους, του σιδηρομεταλλεύματος κατά 1,6 δις. και του χρυσού κατά 4,07 χιλιάδες τόνους.

Από το 2009, τα αποθέματα υδρογονανθράκων των πέντε μεγαλύτερων ρώσικων κάθετα ολοκληρωμένων εταιρειών πετρελαίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής ρωσικής παραγωγής («Rosneft», «Lukoil», «TNK-BP» «Gazprom Neft», «Tatneft»), αυξήθηκαν περίπου κατά 5,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (10%) μέχρι το 2014. Η ρώσικη πετρελαϊκή πεντάδα, διαθέτει σήμερα αποθέματα που ανέρχονται σε 59 δισ.. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

– Η Ρωσία κατέχει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού. Μπορεί να κατασκευάσει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Η Ρωσία έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους.

-Ο πληθυσμός της Ρωσίας ήταν 141.900.000 το 2010, αλλά ήδη έχει ισορροπήσει και αναμένεται αύξησή του στα 155.000.000 μέχρι το 2050.

-Με 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και υπολογίζεται ότι αυτά είναι μόλις το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφός της.

Η Ρωσία έχει επίσης 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου. Αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια. Υπολογίζεται ότι άλλα τόσα θα εντοπιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια στην βόρεια Σιβηρία και την Αρκτική

– Έχει υψηλή κουλτούρα στις μαζικές μεταφορές, βασική προϋπόθεση γαι να προοδεύσει μια οικονομία. Εννέα εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν το πολυτελέστατο μετρό της Μόσχας κάθε μέρα και άλλοι τόσοι στα μετρό των άλλων πόλεων. Αυτοί είναι 50% φορές περισσότεροι από του χρήστες μετρό στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη μαζί.

Ο σταθμός «Park Pobedy» (Πάρκο της Νίκης) είναι ίσως ο βαθύτερος του συστήματος μετρό της Μόσχας, αφού κατεβαίνει 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και ο σταθμός «Vykhino» είναι ο πιο πολυσύχναστος, στο μετρό της Μόσχας.

– Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχουν ως καθαρή αξία 227 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ΑΕΠ του Πακιστάν (215 δισ. δολ.) σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014.

– Η ρωσική λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φυσικών υδάτινων αποθεμάτων στον κόσμο. Σε έναν πλανήτη που οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν για τα υδάτινα αποθέματα, η ύπαρξη της Βαϊκάλης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον παγκόσμιο ρόλο της Ρωσίας.

-Η Ρωσία είναι ο σιτοβολώνας του πλανήτη. Διαθέτει την μεγαλύτερη παραγωγή σιταριού, πως να πεινάσει;

-Το εξωτερικό της χρέος είναι κάπου στο… 17%. Των Αμερικανών είναι διαγαλαξιακό…

-Συν τοις άλλοις η Ρωσία έχει επάρκεια σε πρώτες ύλες και ορυκτά. Σημειώνεται ότι το Κοβάλτιο βρίσκεται μόνο στο Κονγκό και στο ρωσικό έδαφος.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι Ρώσοι επιδιώκουν την απόκτηση μεγάλων αποθεμάτων χρυσού. Ξέρουν ότι έτσι θα βρίσκονται στην καλύτερη αφετηρία μετά από μια οικονομική καταστροφή που προφανώς η Μόσχα θεωρεί πλέον δεδομένη.

http://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/703510_i-rosia-agorazei-hryso-astamatita-kai-xefortonetai-amerikanika

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr