Home Greek News Συνταξιοδοτούν τους Μουφτήδες για να ανοιξουν το δρόμο για εκλογή νέων;

Συνταξιοδοτούν τους Μουφτήδες για να ανοιξουν το δρόμο για εκλογή νέων;

by _
0 comment 146 views

Συνταξιοδοτούν τους Μουφτήδες για να ανοιξουν το δρόμο για εκλογή νέων;

Παρά το εθνικό πένθος για τα δεκάδες θύματα των πυρκαγιών, παρά τις τεράστιες καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά καθώς και οι πλημμύρες που τώρα πλήττουν την Αττική, η κυβέρνηση προχωρά με αμείωτο ρυθμό τον σχεδιασμό της για την εκλογή Μουφτήδων από την μουσουλμανική μειονότητα.
Η κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα- ειδικά για την Θράκη- ενώ η ίδια βρίσκεται υπό κατάρρευση ύστερα από την τραγική διαχείριση τόσο του Σκοπιανού ζητήματος, όσο και την κατακραυγή του κόσμου για την διαχείριση της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Τετάρτη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στην επιτροπή παιδείας της Βουλής για υποχρεωτική συνταξιοδότηση των Μουφτήδων στα 67 χρόνια, εξισώνοντας τους με τους δικαστές , θεωρώντας πως η ερμηνεία του Κορανίου για κληρονομικά θέματα- που είναι μια από τις αρμοδιότητες των μουφτήδων σύμφωνα με το εθιμοτυπικό της θρησκείας τους- και τους κατατάσσει στον δικαστικό κλάδο.
Ας μην λησμονούμε πως ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ταγήπ Ερντογάν έθεσε προς την Ελληνική κυβέρνηση το θέμα εκλογής των Μουφτήδων , μόλις πριν μια εβδομάδα.
Σκοπιανό, Αλβανικό , και τώρα Θράκη, χωρίς φυσικά καμία εθνική συνεννόηση.

http://www.ipatrida.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%86%CF%84%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr