Home Greek News Κακό το ναυάγιο της Σαλαμίνας, ακόμη χειρότερο το ναυάγιο του αριστερού success story

Κακό το ναυάγιο της Σαλαμίνας, ακόμη χειρότερο το ναυάγιο του αριστερού success story

by _
0 comment 186 views

Κακό το ναυάγιο της Σαλαμίνας, ακόμη χειρότερο το ναυάγιο του αριστερού success story

Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής; Είναι άσχετος ο οικολόγος υπουργός Τσιρώνης; Φταίνε τα ρεύματα για την καταστροφή; Είναι άχρηστοι στην κυβέρνηση;

Ναι, λοιπόν, είναι άχρηστοι και δεν χρειαζόταν μια πετρελαιοκηλίδα για να το καταλάβουμε. Γιατί μπορεί το πετρέλαιο και η βρόμα του να καλύπτουν την επικαιρότητα αλλά υπάρχει και η οικονομία που βουλιάζει και κανείς ίσως δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Κακό το ναυάγιο της Σαλαμίνας, ακόμη χειρότερο το ναυάγιο του αριστερού success story.

Κυβερνητικός αξιωματούχος είπε χθες σε δημοσιογράφους ότι δεν αποκλείονται και νέα μέτρα το 2018, ακυρώνοντας τη ρητορική του Τσίπρα για ελαφρύνσεις, προσλήψεις και άλλες παροχές όταν τελειώσει το πρόγραμμα.

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος μάζεψε χθες τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία. Και οι πληροφορίες μας λένε ότι στο Μαξίμου έχουν φτιάξει κουκλάκια με τη φάτσα του Τσακαλώτου και του ρίχνουν βελάκια. Τέτοιο ανοικτό ξεφτίλισμα να τους κάνει ο Ευκλείδης;

Εκεί δηλαδή που ο Τσίπρας μίλαγε για έξοδο από την κρίση και για μια νέα Ελλάδα όπου οι πολίτες θα γλιτώσουν από τους φόρους και τις περικοπές ήρθε ο Τσακαλώτος να τον «ταπώσει» κανονικά. Και φαίνεται ότι πρόκειται ουσιαστικά για την επισφράγιση του διαζυγίου του Τσακαλώτου με το Μαξίμου.

Όμως, ο υπουργός δεν είπε τίποτε παραπάνω από αυτά που συζητούν στο εξωτερικό οι δανειστές. Ήδη ο τρόμος που σκόρπισε το ΔΝΤ για νέες χρηματοδοτικές ανάγκες 10 δις στις τράπεζες έχει παγώσει την Αθήνα. Επίσης, οι δανειστές βλέπουν ήδη την κόπωση στα έσοδα, που κατέρρευσαν, καθώς παρουσιάζουν υστέρηση 1,7 δις τον Αύγουστο, αν και υπήρχε ο φόρος εισοδήματος. Βλέπουν επίσης ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% είναι αδιανόητος, παρά το γεγονός ότι αυτοί τον ζήτησαν και ο Τσίπρας τον αποδέχθηκε ασμένως.

Εκτιμούν ότι πολύ σύντομα η Αθήνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ανάγκη να λάβει κι άλλα μέτρα, πιθανόν στις αρχές του 2018. Έτσι, ούτε 13ησύνταξη δεν θα δούμε αλλά μην κοπεί και αυτή που δίνεται.

Και πιθανότατα η νέα χρονιά να ξεκινήσει με μικρότερο αφορολόγητο, να εφαρμοστούν τα δύσκολα μέτρα ένα χρόνο νωρίτερα δηλαδή.

Όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και στο αν τελικά θα κλείσει και πότε η τρίτη αξιολόγηση. Ήδη στην κυβέρνηση εύχονται να κλείσει έως το τέλος του χρόνου, όταν πριν από μερικούς μήνες έλεγαν ότι είναι διαδικαστικά που θα κλείσουν εντός του φθινοπώρου.

Συμπέρασμα; Η πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό μπορεί να μη ρίξει την κυβέρνηση αφού δεν έχουν τσίπα. Η «μαύρη τρύπα» της οικονομίας, ωστόσο, μπορεί να ρουφήξει τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο και την παρέα του. Και δεν αποκλείονται οι πολιτικές εξελίξεις με τις εκλογές να έρθουν νωρίτερα, δηλαδή προς την άνοιξη του 2018 όταν και το Μαξίμου θα καταλάβει ότι έκανε εγκλήματα τα οποία έχουν γυρίσει μπούμερανγκ.

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/kako-to-nauagio-tis-salaminas-akomi-xeirotero-to-nauagio-tou-aristerou-success-story/10.118373

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr