Home Greek News Ξέρουν τίποτε άλλο έκτος από το να υπογράφουν Μνημόνια στα… τέσσερα;

Ξέρουν τίποτε άλλο έκτος από το να υπογράφουν Μνημόνια στα… τέσσερα;

by _
0 comment 137 views

Ξέρουν τίποτε άλλο έκτος από το να υπογράφουν Μνημόνια στα… τέσσερα;

Όταν τα θέματα της καθημερινότητας, που ξεφεύγουν από την οικονομία, έρχονται το ένα πάνω στο άλλο, τότε δοκιμάζεται και η ικανότητα της κυβέρνησης.Απ’ ότι καταλάβαμε όλοι στις πυρκαγιές του καλοκαιριού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι παντελώς άσχετη και ανίκανη. Κάηκε η χώρα και ο Τσίπρας εμφανίστηκε χαλαρός όταν έσβησαν οι πυρκαγιές.

Αυτές τις ημέρες στην Αττική συμβαίνει μια άλλη περιβαλλοντική καταστροφή. Το ναυάγιο στον Σαρωνικό ενός δεξαμενοπλοίου έχει προκαλέσει τεράστια ρύπανση. Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε πλέον στη Φρεαττύδα και από το απόγευμα στην περιοχή της Πειραϊκής έχουν σπεύσει δυνάμεις του Λιμενικού οι οποίες αποτρέπουν τους λουόμενους να βουτήξουν στη θάλασσα, την ώρα που ρίχνουν μέσα μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών προκειμένου να αποφύγουν την εξάπλωσή της.

Δήμαρχοι και λιμενικό σώμα είναι εκεί από την πρώτη στιγμή για να αποτραπεί μια ακόμη μεγάλη οικολογική καταστροφή από το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» που είχε αποπλεύσει έμφορτο, από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

Οι εικόνες από τις παραλίες της Σαλαμίνας χθες όμως είναι τρομακτικές, αφού απεικονίζουν το μέγεθος της ρύπανσης στις ακτές του νησιού. Οι παραλίες της Σαλαμίνας από την Κυνοσούρα έως τα Σελήνια έγιναν «μαύρες», λόγω της διαρροής μαζούτ και σύμφωνα με πληροφορίες η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Η κυβέρνηση όμως που είναι; Παντελώς απούσα. Το υπουργείο Ναυτιλίας και ο Κουρουμπλής κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου και μόνο όταν είδαν τι ακριβώς συνέβη άρχισαν να κινητοποιούνται. Αποδείχθηκε όμως για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ούτε περίπτερο να διοικήσει. Ίσως το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να… πέφτει στα τέσσερα και να υπογράφει μνημόνια.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr