Home Greek News MKO- Ψάχνουν 500 διαμερίσματα για Σύριους στην Αθήνα

MKO- Ψάχνουν 500 διαμερίσματα για Σύριους στην Αθήνα

by _
0 comment 22 views

MKO- Ψάχνουν 500 διαμερίσματα για Σύριους στην Αθήνα

 Η πρώτη απάντηση που δίνουν είναι αρνητική. Όμως μια δεύτερη σκέψη αλλάζει τη διάθεσή τους, καθώς επικρατεί το συναίσθημα έναντι των ανθρώπων αυτών όπως και το γεγονός ότι τους καλύπτει την οικονομική απαίτηση, δηλαδή δίνονται όλες οι εγγυήσεις για την καταβολή του μισθώματος όπως και τα έξοδα ρεύματος, νερού και των κοινοχρήστων τα αναλαμβάνει όλα η ΜΚΟ.

Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ…

Τρέξτε ραγιάδες μου… 
ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΨΩΡΟΧΙΛΙΑΡΙΚΑ…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΙ… ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ…

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩΑΡΓΥΡΙΑ…

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ…

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ … ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ…

ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ, ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ…

ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ… ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ, ΑΝΑΛΟΓΗ, ΟΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ…

-Καλλιόπη Σουφλή

Το κονδύλι για τη διαμονή των προσφύγων σε σπίτια ανέρχεται 93,5 εκατ. ευρώ…

 

Οι Σύριοι πρόσφυγες είναι η κινητήριος δύναμη που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των μισθώσεων χάρη στην ανάγκη στέγασης των προσφύγων ανεβάζει τις τιμές των ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βάζουν αγγελίες για τη μίσθωση του  ακινήτου, το πρώτο τηλέφωνο που δέχονται είναι από  μεσίτες που συνεργάζονται  με ΜΚΟ ή τηλεφωνούν οι ίδιες οι ΜΚΟ και ζητούν να ενοικιάσουν το ακίνητο.

Οι ιδιοκτήτες που δέχονται το τηλεφώνημα αρχικά εμφανίζονται διστακτικοί στο αίτημα του μεσίτη ή της ΜΚΟ ενώ ορισμένους  τους πιάνει… κρύος ιδρώτας στην προοπτική να βάλουν πρόσφυγές στο σπίτι τους.

Η πρώτη απάντηση που δίνουν είναι αρνητική.

Όμως μια δεύτερη σκέψη αλλάζει τη διάθεσή τους, καθώς επικρατεί το συναίσθημα έναντι των ανθρώπων αυτών όπως και το γεγονός ότι τους καλύπτει την οικονομική απαίτηση, δηλαδή δίνονται όλες οι εγγυήσεις για την καταβολή του μισθώματος όπως και τα έξοδα ρεύματος, νερού και των κοινοχρήστων τα αναλαμβάνει όλα η ΜΚΟ.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου συζητά την ενοικίαση του ακινήτου αποκλειστικά με τη ΜΚΟ η οποία στη ουσία εγγυάται για τους  ενοικιαστές. Ο αριθμός των ατόμων που θα μείνει στο διαμέρισμα εξαρτάται από τα  τ.μ. του διαμερίσματος. Παράδειγμα ένα ακίνητο 55 τ.μ. μπορεί να φιλοξενήσει μια οικογένεια 4-5 ατόμων.

Επίσης η ΜΚΟ κάνει γνωστό στον ιδιοκτήτη ότι μπορεί να επισκεφθεί ο ιδιοκτήτης το ακίνητο όποτε επιθυμεί.

Η ΜΚΟ όμως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τα άτομα που θα φιλοξενηθούν στο σπίτι. Το πιο σημαντικό για τον ιδιοκτήτη από τη στιγμή που θα δεχθεί να το μισθώσει, θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών και το κυριότερο θα καταβάλλεται με ασφάλεια το ενοίκιο.

Να σημειωθεί ότι οι ΜΚΟ για να στεγάσουν πρόσφυγες «κυνηγούν» ξενοδοχεία που υπολειτουργούν ή που παραμένουν κλειστά.

Ήδη έχουν γίνει συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ ενώ μέχρι πρότινος ήταν κλειστό.

Στην παρούσα φάση το πρόγραμμα μίσθωσης  προβλέπει τη διαμονή οικογενειών από τη Συρία.

Συνολικά αναζητούνται 500 διαμερίσματα τα οποία πρέπει να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές ενώ αποκλείονται υπόγεια και ακίνητα που δεν είναι συντηρημένα. Την επίπλωση του διαμερίσματος αναλαμβάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Συνολικά το πρόγραμμα μίσθωσης κατοικιών περιλαμβάνει και άλλες  πόλεις της  Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά και Ηράκλειο  της Κρήτης).Το κονδύλι για τη διαμονή των προσφύγων σε σπίτια ανέρχεται 93,5 εκατ. ευρώ.

 
Πηγή: bankingnews.gr

Πηγή

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr