Home Greek News Αφιέρωμα του ΝΒΑ στον Γκάλη λίγο πριν ενταχθεί στο Hall Of Fame! (video)

Αφιέρωμα του ΝΒΑ στον Γκάλη λίγο πριν ενταχθεί στο Hall Of Fame! (video)

by _
0 comment 141 views

Αφιέρωμα του ΝΒΑ στον Γκάλη λίγο πριν ενταχθεί στο Hall Of Fame! (video)

Για κάποιους είναι ο Nick Galis. Για εκατομμύρια κόσμο είναι ο Νίκος Γκάλης. Έτσι ξεκινάει το άρθρο που αφιερώνει το ΝΒΑ για την ένταξη του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στο Hall Of Fame.

Το άρθρο υπογράφεται από τον Σκοτ Χάουαρντ Κούπερ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είναι είτε ένας Αμερικανός που έκανε αίσθηση στην Ευρώπη, είτε ένας Έλληνας σουπερστάρ που έτυχε να προέρχεται από την Αμερική. Είναι παιδί του Νιου Τζέρσεϊ, είναι επιλογή του Σέλτικς και θα ενταχθεί στο Hall Of Fame χάρη στην Διεθνή Επιτροπή.

Η αποσαφήνιση είναι απαραίτητη τώρα που προετοιμάζεται για να ενταχθεί στο Hall Of Fame στις 8 Σεπτεμβρίου ως μέλος της “κλάσης του 2017”. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα υπόλοιπα. Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτης στην ιστορία της FIBA, ο σταρ της Ελλάδας όταν κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ το 1987 και είχε πολύ μεγάλο αντίχτυπο στον αθλητισμό στην χώρα του που η σάλα ενός γηπέδου στην Θεσσαλονίκη μετονομάστηκε σε Nick Galis Hall.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=105&v=IODN1NHKvEg

Ο Νίκος Γκάλης είναι από το Γιούνιον Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ και το Σίτον Χολ. Σκόραρε 27,5 πόντους την περίοδο 1978-79 στην τελευταία του χρονιά και ήταν τρίτος σκόρερ πίσω από τον Λόρενς Μπάτλερ του Άινταχο Στέιτ και ενός παίκτη του Ιντιάνα Στέιτ, τον… Λάρι Μπερντ. Οι Σέλτικς επέλεξαν τον Γκάλη στο ντραφτ, στον τέταρτο γύρο, στο Νο68, το 1979, αλλά ένα διάστρεμμα στο τρέινιγκ καμπ τον ανάγκασε να χάσει χρόνο και κόπηκε πριν το ξεκίνημα της χρονιάς. Το παιδί των Ελλήνων μεταναστών αποφάσισε να δοκιμάσει στην Ευρώπη.

Ο Νίκος Γκάλης έπαιξε σε δύο ομάδες στην Ελλάδα, τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Παναθηναϊκό, από το 1979 έως το 1994. Οχτώ πρωταθλήματα, πέντε φορές MVP και πολλές άλλες ατομικές διακρίσεις τον ακολουθούν, ενώ ήταν οχτώ χρονιές πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα. Ο σούτινγκ γκαρντ αναδείχθηκε ως ένας από τους 50 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της FIBA μετά από έρευνα και ψηφοφορία το 1991, ενώ είναι και ένας από τους 50 κορυφαίους παίκτες που συνεισέφεραν στην Ευρωλίγκα”.

http://www.pressaris.gr/μπάσκετ/αφιέρωμα-του-νβα-στον-γκάλη-λίγο-πριν-ε/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr