Home Greek News Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο για εργασία και οικογένεια

Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο για εργασία και οικογένεια

by _
0 comment 20 views

Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο για εργασία και οικογένεια

Στον πάτο της λίστας με τις χώρες που θεωρούνται οι καλύτερες για να εργαστεί κανείς και να κάνει οικογένεια αλλά και αυτές που κάνουν τους ξένους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι, βρίσκεται η Ελλάδα, έχοντας δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο (από 65 χώρες συνολικά) σε ότι αφορά την ασφάλεια εργασίας. Όπως αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 13.000 εκπατρισμένους από 166 χώρες (οιθ οποίοι ζουν ή εργάζονται σε 188 ξένες χώρες), το Μπαχρέιν είναι η καλύτερη χώρα για το 2017, ξεπερνώντας τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου αλλά και χώρες που θεωρούνται ότι προσελκύουν «ξενιτεμένους», όπως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία.

Η έρευνα Expat Insider Survey που διενεργείται κάθε χρόνο από το InterNations, ένα δίκτυο 2,8 εκπατρισμένων με έδρα το Μόναχο. Στόχος της έρευνας είναι να καταγράψει τις απόψεις εκατομμυρίων στελεχών, εξειδικευμένων εργαζόμενων, φοιτητών και συνταξιούχων που ζουν σε άλλη χώρα από αυτή που μεγάλωσαν, είτε σε αναζήτηση καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος ή από επιλογή.

Η κορυφαία δεκάδα αποτελείται από το Μπαχρέιν, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, την Ταϊβάν, την Πορτογαλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μάλτα, την Κολομβία, τη Σιγκαπούρη και την Ισπανία. Την Ελλάδα πλαισιώνουν στη χειρότερη δεκάδα οι: Κουβέιτ, Νιγηρία, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία, Ιταλία, Ουκρανία, Κατάρ, Ινδία και Τουρκία.

Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες συναγωνίζονται οι χώρες είναι οι ακόλουθες: Επιλογές αναψυχής, μετακινήσεις, υγεία και ευημερία, ασφάλεια, φιλική συμπεριφορά, ευκολία στο να κάνεις φίλους, ισορροπία μεταξύ εργασίας-προσωπικής ζωής, ασφάλεια εργασίας και κόστος ζωής. Στην κατηγορία «ασφάλεια εργασίας» η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

Ενώ σημειώθηκαν αρκετές αλλαγές στην πρώτη δεκάδα και σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, το Κουβέιτ και η Ελλάδα βρίσκονται στην τελευταία τριάδα για τέσσερα διαδοχικά χρόνια, ενώ η Νιγηρία βρίσκεται στην τελευταία τριάδα από το 2015.

Τα οικονομικά και η οικογενειακή ζωή προκαλούν πονοκέφαλο στους ξένους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα: οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι το εισόδημα της οικογένειάς τους δεν είναι αρκετό για να καλύψει τα καθημερινά έξοδα, με το 27% να λέει ότι το εισόδημα δεν αρκεί ούτε για τα απαραίτητα. Ένας Βρετανός, μάλιστα, ανέφερε ότι έχει «το αίσθημα της ανασφάλειας λόγω της οικονομικής κρίσης». Η πτώση στις υποκατηγορίες «Κόστος Παιδικής Φροντίδας και Εκπαίδευσης» και «Οικογενειακή Ευημερία» συνέβαλαν έτσι ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην τελευταία θέση του Δείκτη Οικογενειακής Ζωής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας μελετών Finaccord, υπάρχουν 50 εκατομμύρια εκπατρισμένοι παγκοσμίως, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα 60 εκατομμύρια τα επόμενα 5 χρόνια. Τα άτομα αυτά συχνά επιλέγουν στο που θα ζήσουν και οι απόψεις τους έχουν μεγάλη σημασία για χώρες που θέλουν να προσελκύσουν ταλαντούχους και εύπορους ανθρώπους.

«Οι ΗΠΑ δείχνουν να έχουν χάσει μέρος από τη λάμψη τους μετά από έναν χρόνο πολιτικής μεταβλητότητας, δήλωσε ο Malte Zeeck, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του InterNations. Μόλις το 36% των εκπατρισμένων έχουν θετική άποψη για την πολιτική σταθερότητα της Αμερικής, έναντι 68% στην περσινή έρευνα.

Φωτογραφία SOOC

http://www.liberal.gr/arthro/163767/oikonomia/2017/Bloomberg-i-ellada-einai-i-cheiroteri-chora-ston-kosmo-gia-ergasia.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+06-09-2017+18%3A07%3A07

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr