Home Greek News ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS;; – Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ – Σκάνδαλο SAIC – Siemens

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS;; – Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ – Σκάνδαλο SAIC – Siemens

by _
0 comment 22 views

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS;; – Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ – Σκάνδαλο SAIC – Siemens

Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ

Σκάνδαλο SAIC – Siemens

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

Πηγή: http://egerssi.gr/διαπλεκομενοσ-ο-προεδροσ-τησ-δημοκρα/

 

Στην ηλεκτρονική σελίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” της Τρίτης 29 Αυγούστου 2017, διαβάζουμε στον κύριο τίτλο, άρθρου της κ. Κόλλια Ελευθερίας: Σκάνδαλο SAIC – Siemens: καίει πρώην υπουργούς το C4i και μεταξύ των άλλων αναφέρονται:

«Βαρύτατες ευθύνες για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4i από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens επιρρίπτει σε συνολικά τρεις υπουργούς της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Στέλιος Κωσταρέλλος.      

Στην – περίπου 250 σελίδων – πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου και διατυπώνει το σκεπτικό βάσει του οποίου κρίνει ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, και άλλοι 17 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο κ. Κωσταρέλλος εξακοντίζει βέλη προς τους τότε υπουργούς Προκόπη Παυλόπουλο (Εσωτερικών) και Βύρωνα Πολύδωρα (Δημοσίας Τάξης) καθώς και στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη (αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών), λέγοντας εν πολλοίς ότι αν είχε τη δυνατότητα, πέρα και πάνω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα τους έστελνε στο εδώλιο για κακουργηματική απιστία σχετική με την υπηρεσία.     

Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν φείδεται οξύτατων εκφράσεων και αιχμών, καταλήγοντας ότι οι πράξεις των συγκεκριμένων κυβερνητικών αξιωματούχων ήταν επιβλαβείς για το Ελληνικό Δημόσιο, ελαττώνοντας την περιουσία του κατά 147,8 εκατ. ευρώ…»!

Ωστόσο, δείτε από πότε η Ελεύθερη Ώρα (26 Ιανουαρίου 2014) μιλούσε στο πρωτοσέλιδό της για εμπλοκή του κ. Προκόπη Παυλόπουλου: Όλοι ένα… κουβάρι με τη Siemens. Πως συνδέονται Καραμανλής, Παυλόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού (σ.σ. καθηγητής Καράκωστας)…

Σε όλες τις όψεις του νομίσματος, πάντα η Siemens!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Σαββατοκύριακο όπου στις εφημερίδες πρωταγωνίστησε και πάλι το αγαπημένο θέμα της τελευταίας 20ετίας, δηλαδή αυτό της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens!

Ένα θέμα που αναμένεται να μας απασχολεί για πολλά ακόμα χρόνια όσο το Σύστημα των πολιτικών και των δημοσιογράφων αρνείται να συμμορφωθεί και όσο κάποιοι αρνούνται να μας πουν την αλήθεια, την πάσα αλήθεια! Την αλήθεια και για το ρόλο που διαδραμάτισε η εταιρία αυτή τα τελευταία 100 χρόνια στην Πατρίδα μας!

Ωστόσο, χωρίς να γίνομαι κουραστικός, θα σταθώ πάλι στο θέμα της δίκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens που λάδωναν πολιτικά πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, προκειμένου η Siemens να παίρνει μεγάλα έργα του Δημοσίου!

Αυτή η δίκη επαναρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έχει πολύ μεγάλη σχέση με την παραπάνω απόφαση του αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Στέλιου Κωσταρέλλου. Αφού, εν πολλοίς, εμπλέκονται η Siemens και πολιτικά πρόσωπα περασμένων κυβερνήσεων!

Πρωτοπόρος η Ελεύθερη Ώρα και οι μετά Χριστόν προφήτες!

Σήμερα πολλοί δημοσιογράφοι (όπως τελευταία η εφημερίδα “Παραπολιτικά” 26/8/17) μιλούν για μάρτυρα  – βόμβα που θα καταθέσει τον Σεπτέμβριο, υπονοώντας τον 13ο μάρτυρα της δίκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens και το διευθυντικό στέλεχος εν ενεργεία της Siemens, αλλά και μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Ευάγγελο Σέκερη!

Όταν η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα από τις 17 Μαρτίου 2013 είχε πρωτοσέλιδο:

Ή όταν καλούσαμε την τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με πρωτοσέλιδο πάλι, στις 14 Ιουνίου 2015:

 Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ…

Τώρα οι πάντες μιλούν για την απουσία πολλών αξιόπιστων και αξιόλογων μαρτύρων, υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ, που δεν έχουν κληθεί για να καταθέσουν και τα ονοματεπώνυμα των οποίων, εμείς πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει!

Όταν οι περισσότεροι των μαρτύρων που έχουν καταθέσει δεν προσέφεραν τίποτε στη διερεύνηση της υποθέσεως, αφού κρίθηκαν αναξιόπιστοι (στη δίκη των “μαύρων ταμείων” της Siemens) ή δεν θέλησαν με τίποτε να ανοίξουν το στόμα τους, ξερνώντας την αλήθεια!

Εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για την επίσης ηχηρή απουσία από το δικαστήριο του “αρχιτέκτονα” του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Robert Sikellis του Χαραλάμπους!

Τον άνθρωπο που έφεραν στη Siemens με την αλλαγή σκυτάλης της εποχής Χριστοφοράκου, το 2008 προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες στη Siemens για να “καθαρθεί” από το σπίλο της βρωμιάς και έτσι να μπορέσει να πάρει νέα έργα από το Δημόσιο! Αναθέτοντάς του, το τμήμα της διαφάνειας και του νομικού τμήματος, καθότι υπήρξε στις ΗΠΑ εισαγγελέας!

Διαπραγματεύτηκε με τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο δεξί χέρι του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως και με τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο (αντικαταστάτη στο Νομικό Τμήμα της Siemens, όταν αποχώρησε ο καθηγητής Καράκωστας για να προαχθεί σε Νομικό Σύμβουλο του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά) τον επιβλαβή και επιζήμιο για το ελληνικό δημόσιο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, που ακύρωνε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον των 2 δις ευρώ!

Ο Ρόμπερτ Σικέλης, ελληνο-αμερικάνος, επιχειρηματίας στη Βοστώνη με ακίνητα και εταιρία real estate, πρώην επικεφαλής αμερικανικής εταιρίας  με αρμοδιότητα τα
θέματα ασφάλειας κρουαζιερόπλοιων, με παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004  και μετέπειτα στους Χειμερινούς Αγώνες του Τορίνου το 2006!
Τον συναντά κανείς και στη Σύρο, με άλλο ρόλο παρεμπόδισης του ανεφοδιασμού ρωσικών πλοίων για λογαριασμό των ΗΠΑ (;;;)!

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει, τι απέγινε με τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή, τον φύλαγαν ένστολοι εν ενέργεια αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,

με εντολή του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, κ Χαράλαμπου Αθανασίου! Επί των ημερών του οποίου συνάφθηκε ο κατάπτυστος Εξωδικαστικός Συμβιβασμός!

Τον συναντά κανείς, συχνά – πυκνά με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, που δεν αρνούνται την φιλία ίσως και την συγγένειά τους!

Όταν, απεκάλυψε ο Χαράλαμπος Αθανασίου μέσα στη Βουλή σε καταγγελία του Πάνου Καμμένου, πως δεν είναι συγγενείς, αλλά απλά συγχωριανοί από την Αγία Παρασκευή της Μυτιλήνης!!

Βέβαια, εάν κάποιος ειδήμων έμπαινε στον κόπο, ίσως να ανακάλυπτε αυτήν την συγγένεια!

Αυτός ο ρόλος του ανθρώπου με τα 100 πρόσωπα, ουδέποτε αποσαφηνίστηκε από την Πολιτεία και τις Δικαστικές Αρχές!

Δεν εκλήθη ποτέ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει, δεν εκλήθη από κανέναν Ειδικό Ανακριτή, λες και κάποιο αόρατο χέρι τον “προστατεύει”!

Νομίζουμε πως, ήρθε η ώρα για να κληθεί στην “δίκη των 64” για να καταθέσει! Άλλωστε, ο ίδιος διαπραγματεύτηκε και συζητάει μέχρι και σήμερα με τον ΟΤΕ, σύμφωνα και με τα τελευταία δημοσιεύματα, όπου φέρεται να έχει καταφέρει να διεκπεραιώσει με τον καλύτερο τρόπο, για λογαριασμό των δυο εταιριών Siemens (Ελλάδος και Γερμανίας) την υπόθεση του ΟΤΕ!

Διαπλεκόμενος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος;;

Η αναμόχλευση λοιπόν C4i με τη γνωστή  εμπλοκή γνωστών πολιτικών προσώπων όπως, του σημερινού Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έρχεται σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για την Πατρίδα και μας βάζει σε ανησυχίες για την χρονική αυτή επιλογή!

Παρά ταύτα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε για άλλη μια φορά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη βαθιά εμπλοκή το κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τη Siemens, από την εποχή που ήταν νομικός σύμβουλος της Intracom AE του κ. Σωκράτη Κόκκαλη! Που επίσης, ένα αόρατο προστατευτικό χέρι δεν τον έχει κατηγορούμενο, ούτε καν μάρτυρα, παρ΄ ότι όλα τα έργα με τον ΟΤΕ τα έπαιρνε εξ ημισείας η Siemens AE και η Intracom AE!

Ας μας εξηγήσει κάποιος, γιατί είναι κατηγορούμενη η Siemens και όχι η Intracom;;

Επανέρχομαι…

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr