Home Greek News ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;

by _
0 comment 29 views

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;

Προσοχή στους πρώιμους “φίλους” μας…

 

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Έγραφα στο άρθρο μου “Η Ελλάς προ των μεγάλων ευκαιριών” που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017:

«Η Ελλάδα μας βρίσκεται εν μέσω μιας ατέλειωτης στοχευμένης οικονομικής κρίσεως που έχει διαλύσει τον λαό και την Πατρίδα! Η οποία διοικείται διαχρονικά από ένα πολιτικό Σύστημα, το οποίο νοιάζεται περισσότερο για την προσωπική του ευημερία και ανέλιξη και λιγότερο, έως καθόλου, για την προκοπή του λαού, την αρτιμέλεια και την ανεξαρτησία της Ελλάδος!

Ταυτόχρονα, στον Πλανήτη μας γενικότερα, υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση! Μια αναστάτωση που μυρίζει “μπαρούτι”! Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Αραβική Χερσόνησος είναι εστίες Πολέμου με επιχειρούμενες αλλαγές συνόρων. Από την άλλη μεριά, πολλά ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν τις επιπτώσεις ενός ακήρυχτου Πολέμου από τον ISIS και άλλες τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις. Εκατόμβες οι αθώοι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και αλλαχού, “εισπράττουν” το τίμημα της αλόγιστης και κερδοσκοπικής πολιτικής των κυβερνήσεών τους στο ζήτημα της αθρόας και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ισλαμιστών, που δεν αφομοιώνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, όσες γενιές και αν περάσουν!

Έτσι, σε αυτό το ευρύτερο κλίμα της οικονομικής καταστροφής της Πατρίδος και του λαού της, αναμοχλεύονται πολλά εθνικά μας ζητήματα που βρίσκουν το ελληνικό κράτος πολύ αδύνατο για να τα αντιμετωπίσει!

Το Κυπριακό, το Σκοπιανό, ο μεγαλοϊδεατισμός της γείτονας χώρας για τη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”, τα αντριλίκια των Τούρκων στο Αιγαίο, η αναμόχλευση του ζητήματος της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι ζητήματα που κάποιοι καιροφυλακτούν να τα κλείσουν εις βάρος της Ελλάδος!

Η Ελλάδα λοιπόν, πως μπορεί να αντιδράσει;; Μπορεί “να αρπάξει από τα μαλλιά” ευκαιρίες οικονομικής και εθνικής ανάταξης που θα της παρουσιασθούν;;

Υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες για την Ελλάδα σήμερα, αφού γνωρίζουμε, ότι μια χώρα στην εξωτερική πολιτική της και τη διπλωματία της, δεν έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες;;»!

Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία! 

Σ΄ αυτό το άρθρο έκανα την παρακάτω σημείωση:

«Στο πλαίσιο του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου και Ισραήλ, συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών! Οι οποίες είναι οι τρεις από τις τέσσερεις (η άλλη είναι η Αίγυπτος) που θα μπορούσαν να ανακηρύξουν την ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου! Αλλά, αυτή που “αντιδρά” είναι η Ελλάδα, την οποία την φοβίζει και την στοιχειώνει η ανακήρυξη αυτής της ΑΟΖ! Και είναι τραγικό, όλες οι χώρες του Κόσμου να κάνουν μονομερή, έστω, ανακήρυξη της ΑΟΖ τους και εμείς να μην τολμούμε επί 3-4 δεκαετίες να πράξουμε το αυτονόητο!

Όμως, αυτό που φάνταζε δυσβάσταχτο για όλες τις κυβερνήσεις μας, λόγω και του casus belli των Τούρκων, είναι σήμερα πολύ πιο απλό, αφού έχουμε “σύμμαχο” το Ισραήλ, λόγω κυρίως της εξυπηρέτησης των δικών του συμφερόντων»!

Μπορούμε να εμπιστευθούμε το Ισραήλ;;

Πόσο όμως μπορούμε να εμπιστευθούμε το Ισραήλ και να το θεωρήσουμε “σύμμαχο” χώρα;;

Από τι στιγμή που πουλάει πυραύλους Popeye στην Τουρκία, που την εξοπλίζει με επανδρωμένα αεροχήματα (Heron & Happy), αλλά και όταν ισραηλινή εταιρεία προμηθεύει με ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα παρεμβολών τις ένοπλες τουρκικές δυνάμεις;;

Όταν ο ίδιος ο Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν από το 2014 ανέθεσε εν λευκώ την αναδιάρθρωση των τουρκικών κρατικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) στην ισραηλινή Mossad;;

Από τι στιγμή που κανένας Έλληνας δεν έχει δικαίωμα να λησμονεί ότι το 1974, Εβραίοι και Άγγλοι πιλότοι βομβάρδιζαν τις ελληνικές θέσεις στην Κύπρο, διευκολύνοντας την Τουρκία στο να επιτύχει ταχύτερα τους στόχους της στη Μεγαλόνησο!

Ούτε πρέπει να ξεχνάμε πως ισραηλινά κατασκοπευτικά σκάφη διέσωσαν τους ναυαγούς του τουρκικού αντιτορπιλικού Kocatepe (Κοζαντέπε), τους οποίους επαναπροώθησαν στην Τουρκία και αυτοί στη συνέχεια επάνδρωσαν νέο αντιτορπιλικό κατά της Ελλάδος! Όταν, το Kocatepe μαζί με άλλα δυο αντιτορπιλικά βομβάρδιζαν στόχους ελληνικούς στη Κυρήνεια, παρέχοντάς τους πυρά υποστήριξης, προστατεύοντας τα αποβατικά σκάφη των Τούρκων!

Ανασύσταση μονάδας στρατηγικής κρούσεως του Ισραήλ!

Μαθαίνουμε πως ανασυστήθηκε φέτος (2017) η μονάδα στρατηγικής κρούσεως HAARUV των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Αυτή η μονάδα διέκοψε (;;;) την λειτουργία της το 1974 και συγκεκριμένα όταν η Τουρκία με την βοήθεια των Άγγλων και των ΗΠΑ κατέλαβε το 40% της μαρτυρικής ελληνικής Μεγαλονήσου!

Άλλωστε, είναι πολύ περίεργο το υψηλό ενδιαφέρον του Ισραήλ να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα! Υποκρύπτει κάτι αυτό το ζωηρό ενδιαφέρον;;

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις;; Αθώες ή όχι;;

Απλά ρωτάμε και επισημαίνουμε:

Στον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στρατιωτική άσκηση ανάμεσα στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (89η Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων) στην οροσειρά του Τροόδους! Όπως δε, ανέφερε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Haaretz, στην άσκηση μετείχαν 400 Ισραηλινοί καταδρομείς- κομάντος και η οποία συμμετοχή προκάλεσε ενόχληση στην Τουρκία (;;;)!

Πάντως, οι δικές μας πληροφορίες, κάνουν λόγο, πως το Ισραήλ ισχυρίσθηκε ότι η συμμετοχή του συνίσταται στο γεγονός της προσαρμογής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του σε ίδιες εδαφικές συνθήκες με του Λιβάνου!

Όμως, εμείς επειδή είμαστε ψαγμένοι, ρωτάμε: Δεν γνωρίζει το Ισραήλ τα εδάφη του Λιβάνου, από τη στιγμή που το 2006 εισέβαλε εκεί και πολέμησε σε αυτά τα εδάφη, επιδεικνύοντας υπέρμετρη βία;;

Άσχετα βέβαια εάν, υπέστησαν συντριβή από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ!

Και παρά την υποστήριξη από τις ΗΠΑ που αποσκοπεί ακόμη στη βαθμιαία αποδυνάμωση της Συρίας και του Ιράν!

Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνάμε, πως πράκτορες της Mossad είχαν συλληφθεί να κατασκοπεύουν επανειλημμένως μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου!

Ας προσέξει η ελληνική κυβέρνηση…

…και ας προσμετρήσει λοιπόν, όλα αυτά τα δεδομένα, συζητώντας για την ΑΟΖ στο επόμενο ραντεβού Πρωθυπουργών Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, γνωρίζοντας πως “φίλοι” μας παρουσιάζονται πάντα, εκείνοι των οποίων εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους!

Άρα, ας είμαστε ανήσυχοι και ας κοιτάξουμε το συμφέρον της Πατρίδος! Να προσέχουμε ακόμη και εκείνους που ξαφνικά αποφάσισαν να μας “φυλήσουν” το χέρι! Ας προσέξουμε για να μην μας το δαγκώσουν!!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr