Home Greek News ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ! Ο Ρουβίκωνας κατέβασε το non paper που «άδειαζε» Μαξίμου και μόλις τους τσάκωσαν το ξανανέβασαν

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ! Ο Ρουβίκωνας κατέβασε το non paper που «άδειαζε» Μαξίμου και μόλις τους τσάκωσαν το ξανανέβασαν

by _
0 comment 14 views

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ! Ο Ρουβίκωνας κατέβασε το non paper που «άδειαζε» Μαξίμου και μόλις τους τσάκωσαν το ξανανέβασαν

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου ο «Ρουβίκωνας», «αδειάζοντας» το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιτέθηκε το Σάββατο στη ΝΔ και τον ΔΟΛ, ισχυριζόμενο ότι πίσω από την επίθεση ήταν ο… Ρουβίκωνας. Λίγο αργότερα όμως κατέβασαν την ανάρτηση προφανώς με προτροπή των εντολοδόχων τους, για να την ξανανεβάσουν στις 20:30 (προφανώς κάποιοι που τρώνε πρόλογο ότι ο Ρουβίκωνας δρα ανεξάρτητα και όχι με εντολές)…

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΛ είχε αναρωτηθεί πώς γνωρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο ότι η επίθεση και οι βανδαλισμοί έγιναν από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» -κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Ρουβίκωνας.

Σε κείμενό τους σε σχέση με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην οδό Μιχαλακοπούλου, στο κέντρο της Αθήνας, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

Υπενθυμίζεται ότι, με κείμενό της, ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στις πρώην εγκαταστάσεις του ΔΟΛ.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο είχε σπεύσει να επισημάνει, μεταξύ άλλων: «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες -τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, 416 λέξεων, είχε αναρτηθεί στη γνωστή ιστοσελίδα των αντιεξουσιαστών, Indymedia, στις 15:25 την Κυριακή, ωστόσο, όλως περιέργως, λίγη ώρα αργότερα… εξαφανίστηκε!

Στις 20:30, η ανακοίνωση έμελλε να αναρτηθεί εκ νέου, με… συμπλήρωση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της.

Στο κείμενό τους αναφέρονται τα εξής:

Για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο. Για πολλοστή φορά να πούμε  ότι ο Ρουβίκωνας είναι μέρος ενός ευρύτερου αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου στο οποίο, τις ίδιες αρχές άμεσης, αδιαμεσολάβητης  δράσης με εμάς εφαρμόζουν πολλοί άλλοι πολιτικοί  σχηματισμοί.

Πριν λίγη ώρα αναρτήσαμε μια ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στον ΔΟΛ. Διαπιστώσαμε σύντομα ότι είχε τρέξει αρκετό νερό  στο αυλάκι. Υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον βάλτο της εξουσίας. Είδαμε ότι ο Δ.Ο.Λ. (συνεχίζοντας και με τον Μαρινάκη τον ρόλο που είχε για δεκαετίες στην Ελλάδα) με ανακοίνωσή του έδωσε μια νέα διάσταση στον τραγέλαφο καταγγέλοντας ότι Σύριζα ήξερε «με εσωτερική πληροφόρηση» τους «πραγματικούς ενόχους» (δηλαδή εμάς) και μάλλον «του ξέφυγε κατά λάθος». Είναι μοναδικός ο τρόπος που τα νούμερα του κράτους και της δημοσιογραφίας παράγουν λάσπη και fake news από το κενό. Είναι εντυπωσιακό πόσο ο Σύριζα, η ΝΔ και οι κολαούζοι του Τύπου γίνονται ένα αξεδιάλυτο συνοθύλευμα. Η φαιδρότητα τους μέσα στους ανταγωνισμούς τους δεν θα πρέπει να μας αποσπά από το γεγονός ότι αυτός ο εσμός καθορίζει τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους ζούμε…

Το αρχικό κείμενο που αναρτήσαμε:

«Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει η κατασταλτική/αντιαναρχική τακτική της δεξιάς να είναι άναρθρες κραυγές, ωμά ψέματα και συκοφαντίες εμφυλιοπολεμικής αισθητικής της δεκαετίας του 50. Ο Σύριζα από την άλλη έκανε πράξεις, έκλεινε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις σιωπηλά και μεθοδικά φορώντας την ίδια ώρα το καλό του, «κινηματικό»  χαμόγελο και ρητορεύοντας περί δικαιωμάτων.

Και είναι λογικό. Η πελατεία του Σύριζα είναι σε μεγάλο βαθμό προοδευτικός κόσμος που συμμετείχε ή είδε θετικά τους κοινωνικούς αγώνες της μνημονιακής περιόδου. Η πελατεία της δεξιάς πάλι είναι το φοβικό κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, αυτοί που τριπλοκλειδώνουν μετά από κάθε δελτίο ειδήσεων, ενώ υπάρχει και αυτό το 6-7% που πρέπει να επαναπατριστεί απο την Χρυσή Αυγή. Το κάθε μαγαζί φτιάχνει τη βιτρίνα του ανάλογα την πελατεία που διεκδικεί.

Μέχρι που προχθές είδαμε το μεγαρο Μαξίμου να μας κατηγορεί ότι εμείς επιτεθήκαμε στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στην Οδό Μιχαλακοπούλου στο Παγκράτι ενώ όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη, αλλά  την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia. Για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο. Για πολλοστή φορά να πούμε  ότι ο Ρουβίκωνας είναι μέρος ενός ευρύτερου αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου στο οποίο, τις ίδιες αρχές άμεσης, αδιαμεσολάβητης  δράσης με εμάς εφαρμόζουν πολλοί άλλοι πολιτικοί  σχηματισμοί.

Το μόνο ενδιαφέρον είναι γιατί έγινε αυτή η μετάλλαξη στην προπαγάνδα του Σύριζα. Ηταν ένα μεμονωμένο λάθος; Ετοιμάζουν κάτι; Θέλει ο σύριζα να διεμβολίσει τη ΝΔ στα ταγματασφαλίτικα κοινά;  Αλλά και η δεξιά, που σχεδόν μας κατηγόρησε ότι πνίξαμε στο αίμα το κοινοβούλιο στην παρέμβασή μας με φειγ βολάν στο προαύλιό της, τώρα έγινε φάρος λογικής και κατηγορεί τον σύριζα πoυ  κατασκευάζει fake news για εμας. Να θέλουν κι αυτοί να διεμβολίσουν τον κόσμο που κάποτε συγκρούονταν με την εξουσία;

Αβυσος η ψυχή των καθεστωτικων.

Το μόνο ίσως που θα είχαμε να προτείνουμε στο Σύριζα είναι να κάνει μα επερώτηση στη βουλή, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του Ρουβίκωνα… Δεν πειράζει που κυβέρνηση θα κάνει επερώτηση σε αντιπολίτευση. Για τα μάτια του κόσμου είναι άλλωστε όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr