Home Greek News Όταν ο Γκάντι «ερωτεύθηκε» τον….ΦΥΡΕΡ…..(Χέιλ!) Tού’ γραψε «ραβασάκι»–για το έργο του βέβαια.

Όταν ο Γκάντι «ερωτεύθηκε» τον….ΦΥΡΕΡ…..(Χέιλ!) Tού’ γραψε «ραβασάκι»–για το έργο του βέβαια.

by _
0 comment 88 views

Όταν ο Γκάντι «ερωτεύθηκε» τον….ΦΥΡΕΡ…..(Χέιλ!) Tού’ γραψε «ραβασάκι»–για το έργο του βέβαια…

Όταν ο Γκάντι αποκάλεσε φίλο τον Αδόλφο Χίτλερ

-από το crashonline.gr

Μια άγνωστη για πολλούς επιστολή του Μαχάτμα Γκάντι προς τον Αδόλφο Χίτλερ παρουσίασε χθες το BBC, που με το δικό του τρόπο γιόρτασε  τη σειρά από αναγνώσεις σημαντικών επιστολών στο Λονδίνο στα πλαίσια του Live Letters. Το Βρετανικό δίκτυο στα πλαίσια της παρουσίασης ζήτησε από τον Κλαρκ Πίτερς να διαβάσει την συγκεκριμένη επιστολή ώστε να θυμίσει σε όλους το μεγαλείο και τη δύναμη της γραφής.

Ήταν 27 Αυγούστου του 1939. Ο Χίτλερ μόλις την προηγούμενη χρονιά είχε προσαρτήσει την Αυστρία και εξωθούσε την κατάσταση για την σύρραξη του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Η προσπάθεια του Ινδού, αμφιλεγόμενου από πολλούς, ηγέτη να μεταπείσει τον μυστακοφόρο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του καθώς το υπέκλεψε η βρετανική κυβέρνηση με κίνητρο άγνωστο. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 η Γερμανία επιτέθηκε στην Πολωνία, ο ναζισμός επέλασε και αποφάσισε να γίνει η θρησκεία μιας ηπείρου ξανά.

«Αγαπητέ φίλε,

Φίλοι με προέτρεψαν αν σου γράψω για το καλό της ανθρωπότητας. Αλλά αντιστάθηκα στην απαίτηση τους λόγω του αισθήματος ότι οποιοδήποτε γράμμα από μένα θα ήταν αυθάδεια…

Είναι προφανές πως εσύ είσαι σήμερα ο μόνος σε όλο τον κόσμο που μπορεί να αποτρέψει έναν πόλεμο που θα ρίξει την ανθρωπότητα στο επίπεδο των αγρίων. Πρέπει να πληρώσεις το τίμημα για ένα σκοπό όσο πολύτιμο και αν φαίνεται πως είναι; Θα ακούσεις την έκκληση κάποιου ο οποίος απέφυγε τον πόλεμο με επιτυχία; Όπως και να έχει, προσδοκώ τη συγχώρεση σου, αν έσφαλα που σου έγραψα».

Δείτε τώρα το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=x1ZT6r1yK2A

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr