Home Greek News «Να επέμβουν 15 εισαγγελείς»

«Να επέμβουν 15 εισαγγελείς»

by _
0 comment 115 views

Πάνος Καμμένος; «Ως πότε θα αφήνουμε τα 45άρια να εκτελούν τη Δημοκρατία;»
«Τελικώς την πληρώνουν έντιμοι δημοσιογράφοι».

Αυτό λέω κι εγώ, βρε Πανούλημ’…
Μα σ’ αυτά τα… 45άρια, δεν είναι οι … ημέτεροι, Πανούλημ’; Κάτι Βαξεβάνηδες και σια;;;
Ή μήπως μας ενοχλούν τα… 45άρια των “αντιπάλων”;;;

–Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πανούλημ’ μια συμβουλή; Κάντ’ τους 20 τους εισαγγελείς, μην και γίνει καμιά στραβη και σας την κάτσει κανείς, κι αναγκαστείτε να βάλετε την υπόθεση του σκανδάλου στο αρχείο, και τον εισαγγελέα με δυσμενη μετάθεση, όπως κάνατε με τον κ. Πέτρου, τον εισαγγελέα που χειριζόταν τα capital control, και τον βάλατε στο… ψυγείο…ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ…

«Να επέμβουν 15 εισαγγελείς»

«Από αύριο (σ.σ. σήμερα) πρέπει να παρέμβουν 15 εισαγγελείς, εισαγγελείς διαφθοράς και εισαγγελείς ξεπλύματος μαύρου χρήματος, να πάρουν τους φακέλους και να αρχίσουν τις διώξεις» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, περιγράφοντας την  εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ και των κομμάτων ως «την πλέον επιτυχή». Η μάχη που ξεκίνησε χθες συνεχίζεται σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Περιμένω να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αυτό που εξέτασε η εξεταστική επιτροπή είναι η αλήθεια της μεταπολίτευσης από το 1996 μέχρι το 2014 και το πώς επίσημα, μέσω επιχορηγήσεων και απλήρωτων δανείων, δόθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα 1,3 δισ. ευρώ. Όπως προσέθεσε, «αν βάλει κανείς τις διαφημίσεις, τα ”μαύρα” του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Αγροτικής Τράπεζας και τα ”μαύρα” της Siemens, θα μιλάμε για πολλά δισ. που οδηγήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης».

«Aν βάλει κανείς τις διαφημίσεις, τα ”μαύρα” του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Αγροτικής Τράπεζας και τα ”μαύρα” της Siemens, θα μιλάμε για πολλά δισ. που οδηγήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης»​
Στα ΜΜΕ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κ. Καμμένο όχι για την ενημέρωση του λαού αλλά ως μέσα ελέγχου του πολιτικού παιχνιδιού, για εκτέλεση αντιπάλων, για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, για συγκάλυψη σκανδάλων και τελικώς για να οδηγηθεί η Ελλάδα στη χρεοκοπία και κάποιοι να κατασχέσουν τον πλούτο των Ελλήνων. «Πρέπει να μάθουμε πού πήγε τόσο άφθονο χρήμα. Δεν τελειώσαμε εδώ» τόνισε.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ως το δεύτερο σημαντικό εύρημα της εξεταστικής επιτροπής αυτό που ειπώθηκε κατά την εξέταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδoς Γιάννη Στουρνάρα: ότι ουσιαστικά επανέρχεται προς διερεύνηση το «πόρισμα Καλούδη».

Το πόρισμα εκείνο, όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, παραδόθηκε στις 15 Μαρτίου του 2013 – και υπό την αναμονή της έγκρισης για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων μέχρι τον Απρίλιο εισήχθη τροπολογία με την οποία απαλλάσσονταν από τις ευθύνες τους όσοι τραπεζικοί υπέγραψαν τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων με μοναδική εγγύηση τις μελλοντικές επιχορηγήσεις.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι το σημείο όπου ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε τη ΝΔ σε υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ – «είναι η στιγμή που τα κάνουν πλακάκια κι όταν ο εισαγγελέας Καλούδης τούς έπιασε με τη γίδα στην πλάτη, ήρθαν και ψήφισαν την τροπολογία».
Απευθυνόμενος, δε, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησε να εξετασθούν οι νομικές παράμετροι της υπόθεσης και να ξεκινήσουν οι διώξεις που αφορούν στο πόρισμα Καλούδη.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τις «ποινικές ευθύνες ιδίως των ΜΜΕ σε αυτά που κατέθεσαν», σημειώνοντας ότι «θα μιλήσω με ονόματα».

Ανέφερε την απάντηση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη στις ερωτήσεις Μηταράκη γύρω από το πώς χρηματοδότησε την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και πού βρήκε τα 1,4 εκατ. ευρώ.

Ο εκδότης απάντησε «από προσωπική εργασία», καθώς, όταν εξέδωσε την εταιρεία, εργαζόταν σε επτά μέσα ενημέρωσης ταυτόχρονα και κατάφερε να συγκεντρώσει αυτό το ποσό.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης αναρωτήθηκε ειρωνικά πόσοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να βγάλουν αυτό το ποσό από την προσωπική τους εργασία.

«Κατά διαβολική σύμπτωση ο συγκεκριμένος εκδότης τυγχάνει να είναι συνέταιρος μέχρι και σήμερα στην εταιρεία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ και ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης ναρκωτικών Noor 1»

Όπως είπε, «αποδεικνύεται ότι τον Φεβρουάριο του 2014 χορηγείται το δάνειο των 800.000 ευρώ με εξόφληση έως το 2019» προς τη συγκεκριμένη εφημερίδα με εξασφαλίσεις από τα έσοδα κυκλοφορίας.

«Όπως φάνηκε, ο λογαριασμός ανήκει στην offshore εταιρεία γνωστού εφοπλιστή» σημείωσε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι τον Νοέμβριο του 2014 έγινε «άρση της εκχώρησης από την κυκλοφορία λόγω της ύπαρξης του μετρητού καλύμματος από τον λογαριασμό του εφοπλιστή».

«Κατά διαβολική σύμπτωση ο συγκεκριμένος εκδότης τυγχάνει να είναι συνέταιρος μέχρι και σήμερα στην εταιρεία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ και ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης ναρκωτικών Noor 1» σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Δηλαδή, ο κύριος που εξετάστηκε εδώ με τα 1,4 εκατ. ευρώ αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είναι ο άνθρωπος που υπήρξε υπάλληλος ως διευθυντής και υπεύθυνος της εταιρείας που είχε ο εγκέφαλος της εμπορίας ναρκωτικών που αγόρασε τη συγκεκριμένη εφημερίδα από σημερινό ευρωβουλευτή. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι μία τέτοια υπόθεση είναι μία υπόθεση που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στα γραφεία της Αρχής ξεπλύματος χρήματος και να προστατεύονται μάρτυρες οι οποίοι κινδυνεύουν» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «αν δεν διερευνηθούν όλα αυτά, θα έχουμε εμείς ευθύνες ως κυβέρνηση». Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι συνεχίζεται το «μπούλινγκ» εναντίον πολιτικών προσώπων και αναφέρθηκε στο θέμα της δικαστικής αναμέτρησης που εξελίσσεται ανάμεσα στον ίδιο και τον εκδότη και τον διευθυντή των «Παραπολιτικών».

«Τα ίδια έκανε και το συγκρότημα του κ. Ψυχάρη. Σκότωσε τον πατέρα μου, τον κρέμασε στα μανταλάκια» πρόσθεσε και ζήτησε «να ανοίξει το πόθεν έσχες του δημοσιογράφου των “Νέων”, Γιώργου Παπαχρήστου», αλλά και «να δούμε τι γίνεται με τον σημερινό διευθυντή των “Νέων”». «Ως πότε θα αφήνουμε τα 45άρια να εκτελούν τη Δημοκρατία;» διερωτήθηκε, για να καταλήξει ότι «τελικώς την πληρώνουν έντιμοι δημοσιογράφοι».

Πηγή

https://attikanea.blogspot.gr/2017/02/15.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr