Home Greek News Σε πανικό η γερμανική Ευρώπη – «Ο Τραμπ μας κήρυξε τον πόλεμο, είναι εχθρός μας»

Σε πανικό η γερμανική Ευρώπη – «Ο Τραμπ μας κήρυξε τον πόλεμο, είναι εχθρός μας»

by _
0 comment 199 views

Σε πανικό η γερμανική Ευρώπη, δηλαδή η Γερμανία και οι βόρειοι δορυφόροι της που ευημερούν εις βάρος του ευρωπαϊκού νότου…

Σε πανικό οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους εξαιτίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραδέχονται έντρομοι ότι μοιάζει αποφασισμένος να γκρεμίσει το Τέταρτο Ράιχ.

Στο παραδοσιακά φιλοατλαντικό Βέλγιο, το οποίο όμως είναι το προεκτοράτο των γραφειοκρατών της γερμανικής διοίκησης των Βρυξελλών, κυριαρχεί πια η διαπίστωση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά «μείζονα απειλή» για την Ευρώπη, κάτι που άλλωστε άφησε την Τρίτη σαφώς να εννοηθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Μάλτας.

Η βελγική εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τουσκ έβγαλε τα γάντια της διπλωματίας, ενώ η Le Soir χαρακτηρίζει καταπληκτικό το γεγονός ότι σε μόλις 10 ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Tραμπ ο «μεγάλος αδερφός», ο ιστορικός σύμμαχος της γηραιάς ηπείρου, η «ομπρέλα» και ο αξιόπιστος εταίρος της διατλαντικής σχέσης μετατράπηκε σε εξωτερική απειλή για την επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ενδεικτικό είναι ασφαλώς το γεγονός ότι ακόμη και ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος, κατά την ομιλία του, την Τρίτη, προς τις Αρχές της χώρας, ανέφερε ότι το 2016 θα μείνει ως η χρονιά που σημαδεύτηκε από την απόφαση δύο μεγάλων φιλικών χωρών, των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας «να στραφούν στον εαυτό τους, αντιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο το ρου της ιστορίας και υιοθετώντας μία στάση αντίθετη προς την παράδοσή τους».

Ως προς τους πολιτικούς αναλυτές χαρακτηριστικό είναι το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας De Standaard, όπου διατυπώνεται η άποψη ότι είναι πλέον πασιφανές ότι ο κ. Tραμπ έχει αναγάγει τη διάλυση της Ε.Ε. σε μείζονα προτεραιότητά.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πρέπει να «στουθοκαμηλίζουν», αλλά να βλέπουν κατάματα τη νέα πραγματικότητα αναλαμβάνοντας δράση.

«Οι μάσκες πλέον έπεσαν», προσθέτει και πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ δεν μιλούν πλέον ως φίλοι και σύμμαχοι, αλλά ως αντίπαλοι, ανταγωνιστές, ακόμα και ως εχθροί. Ιδίως η επίθεση Tραμπ κατά της Γερμανίας εξυπηρετεί αυτήν ακριβώς τη σκοπιμότητα, να σπείρει δηλαδή τη διχόνοια στη γηραιά ήπειρο προκαλώντας τη διάλυσή της, εκτιμά η εφημερίδα, η οποία όμως θεωρεί ότι η εχθρική στάση του προέδρου των ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά και θεραπευτικά για την τελευταία.

Η De Morgen, από την πλευρά της, προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ανθρωπότητα μπορεί να απαλλαγεί από τον «τυφώνα Tραμπ», σημειώνοντας ότι ακόμα και στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών είναι πολλοί εκείνοι που θα έβλεπαν με χαρά την καθαίρεσή του.

Πηγή: http://www.tribune.gr
Το διαβάσαμε από το: Σε πανικό η γερμανική Ευρώπη – «Ο Τραμπ μας κήρυξε τον πόλεμο, είναι εχθρός μας» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/02/blog-post_87.html#ixzz4XY5drX1W

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr