Home Greek News Πόρισμα-κόλαφος από ΝΔ για τις ατασθαλίες με το κτίριο της Κουμουνδούρου και τις επιστολές Τσίπρα στην Εθνική

Πόρισμα-κόλαφος από ΝΔ για τις ατασθαλίες με το κτίριο της Κουμουνδούρου και τις επιστολές Τσίπρα στην Εθνική

by _
0 comment 106 views

Πόρισμα-κόλαφο για το κτίριο τη σκιώδη μεταβίβαση του κτιρίου της Κουμουνδούρου, την offshore στο μετοχολόγιο της «Αυγής» αλλά και τον τρόπο δανεισμού του ΣΥΡΙΖΑ (μέσω επιστολών του Αλέξη Τσίπρα) έχει έτοιμο η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, αυτό αριθμεί περί της 108 σελίδες, στις οποίες περιγράφονται διεξοδικά όλα όσα αποκαλύφθηκαν στις πολύωρες συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπή…

Ειδικότερα, τα μέλη της Εξεταστική στέκονται κυρίως σε τρία ζητήματα: την επιστολή του σημερινού πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Εθνική Τράπεζα το 2010, με την οποία ζητούσε επιπρόσθετο δάνειο με ευνοϊκούς όρους. Κατά τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καλούσε τους τραπεζίτες να παραβιάσουν τους πιστοδοτικούς κανόνες.

Δεύτερον τα γαλάζια στελέχη αναδεικνύουν το θέμα με το κτίριο της Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζεται ότι επί 16 χρόνια το κτίριο της Κουμουνδούρου δεν είχε δηλωθεί στην εφορία με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι. Και τέλος σημαντικό στοιχείο, σύμφωνα με την ΝΔ, αποτελούν οι αποκαλύψεις για την offshore, που κατέχει μερίδιο των μετοχών της Αυγής. Εξάλλου, ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια την εν λόγω εταιρεία και κυρίως ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύσει ότι δύσκολα θα συναινέσει ώστε να εκδοθεί κοινό πόρισμα, με δεδομένο ότι ήδη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας έχει δείξει την γραμμή της συμπολίτευσης. Άλλωστε, θεωρείται βέβαιο ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπεριλάβουν τις παραπάνω παρατηρήσεις στο δικό τους πόρισμα, ενώ την ίδια ώρα η Ν.Δ θα ζητήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα δάνεια των κομμάτων να αναγνωρίσει ότι: α) τηρήθηκαν όλοι οι πιστοδοτικοί κανόνες, β) ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ δανείστηκε με τους ίδιους ακριβώς όρους που δανείστηκαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και γ) ότι ο βασικός λόγος για τον οποίον ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους είναι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Προτού, πάντως, η ΝΔ δώσει στην δημοσιότητα το δικό της πόρισμα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα έχουν αποκαλύψει τις προθέσεις τους. Από ώρα σε ώρα αναμένεται στα γραφεία των υπολοίπων κομμάτων να παραδοθεί το πολυσέλιδο κείμενο της συμπολίτευσης, με στόχο να βολιδοσκοπηθούν οι πιθανότητες για τη συνυπογραφή ενός κοινού κειμένου συμπερασμάτων της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής.

Τέλος, την προσεχή Πέμπτη τα μέλη της εξεταστικής θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσουν οριστικά εάν θα καταθέσουν κοινό πόρισμα, με ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή να έχουν ξεκαθαρίσει ήδη ότι θα καταθέσουν δικά τους πορίσματα.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πηγή:

http://www.liberal.gr/arthro/107606/politiki/2017/tis-atasthalies-me-to-ktirio-tis-koumoundourou-kai-tis-epistoles-tsipra-stin-ethniki-anadeiknuei-to-porisma-tis-nd.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr