Home Greek News Για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ οι ΗΠΑ δεν έχουν αεροπλανοφόρα σε ανάπτυξη στο εξωτερικό

Για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ οι ΗΠΑ δεν έχουν αεροπλανοφόρα σε ανάπτυξη στο εξωτερικό

by _
0 comment 108 views

Για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄ΠΠ οι ΗΠΑ δεν έχουν ανεπτυγμένα αεροπλανοφόρα σε κανένα σημείο του πλανήτη στο εξωτερικό των ΗΠΑ…

Η επιστροφή της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower CSG στο Norfolk, της Βιρτζίνια αφήνει τις ΗΠΑ με ένα τεράστιο κενό στις επιχειρησιακές δυνατότητες του αμερικανικού Ναυτικού από την ανατολική κινεζική Θάλασσα μέχρι την αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο και την Μεσόγειο.

Το σκάφος που επρόκειτο να αντικαταστήσει το Dwight D. Eisenhower το USS George H.W. Bush έχει παρουσιάσει καθυστέρηση 6 μηνών στις επισκευές που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί στην περιοχή ευθύνης του παρά μόνο τους πρώτους μήνες του 2017.

Έτσι αυτή τη στιγμή κι τα 10 αμερικανικά αεροπλανοφόρα βρίσκονται ελλιμενισμένα σε βάσεις στις ΗΠΑ για διάφορους λόγους, με μόνο σκάφος σε ανάπτυξη του μεγάλο αποβατικό το LHD-8 Makin Island, το οποίο βρίσκεται στον Κόλπο του Ομάν με 2000 πεζοναύτες και ελικόπτερα.

Φυσικά η κατάσταση δεν πρόκειται να παραμείνει έτσι, αλλά όπως αναφέρει το Fox news είναι ενδεικτική των περιορισμών στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ και φυσικά το τεράστιο κόστος του να διατηρούν οι ΗΠΑ 10 αεροπλανοφόρα σε ενέργεια.

Πηγή:

http://www.pronews.gr/portal/20170101/defencenet/diethnis-asfaleia/66/gia-proti-fora-apo-telos-toy-vpp-oi-ipa-den-ehoyn

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr