Home Greek News Εκκωφαντική σιωπή για τις συστηματικές παραβιάσεις της Ασφάλειας Πληροφοριών

Εκκωφαντική σιωπή για τις συστηματικές παραβιάσεις της Ασφάλειας Πληροφοριών

by _
0 comment 148 views

Εκκωφαντική σιωπή για τις συστηματικές παραβιάσεις της Ασφάλειας Πληροφοριών

Γνωστός φιλοκυβερνητικός ιστότοπος δημοσιεύει απόσπασμα του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) του 2012 με το τιμολόγιο Κόστους ανά Ώρας Πτήσης (ΚΩΠ) Μεταφορικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων (Α/Φ-Ε/Π) προκειμένου να δικαιολογήσει την εξωφρενική σπατάλη του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κούβα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ 169 τεύχος Β του 2012 το τιμολόγιο κόστους ανά ώρα πτήσης για το συγκεκριμένο αεροπλάνο ανέρχεται στα 3192,92 ευρώ σύμφωνα δε με πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μαζί με τους μισθούς, συντήρηση, τέλη κλπ το κόστος φτάνει περίπου στα 5200 ευρώ ανά ώρα πτήσης και όπως μας διαβεβαίωσε οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από την εποχή του συγκεκριμένου ΦΕΚ…». Η πηγή αυτή επέλεξε να δημοσιοποιήσει όμως το ΦΕΚ του 2012 και όχι εκείνο του επόμενου έτους, όπου το ΚΩΠ του Gulfstream GV είναι σημαντικά αυξημένο. Η επιλεκτική και καταφενάστατη αυτή διαρροή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται αντιληπτή και έτσι την επομένη δημοσιεύεται το ΦΕΚ του 2013 σε στήλη μικροπολιτικών γνωστής εφημερίδας.

Ασφαλώς κανείς δεν απευθύνει μομφή προς τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν ένα δημοσιευμένο ΦΕΚ. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως φτάνει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ένα έγγραφο που χαρακτηρίζεται «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» και ενώ υπάρχει σχετική πρόβλεψη μη δημοσιοποίησης για τα αντίστοιχα στοιχεία κόστους των μαχητικών Α/Φ – Ε/Π και των πολεμικών πλοίων (διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟ») – ασχέτως βέβαια αν τα πρώτα διέρρευσαν σε αμυντικό περιοδικό και τα δεύτερα αποκαλύφθηκαν δημόσια μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου…

Αρχική

Πηγή: https://isxys.blogspot.com/2016/12/blog-post_541.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr